De slösar bort vårt skyddsnät på trams


TOTALFÖRSVAR. Trots de enorma summor vi betalar i skatt fanns visst inte det viktigaste när krisen kom. Tyvärr blir det så när politiker söker likes i nuet och ignorerar morgondagen. Det är dags att skippa satsningar på menskunskap, dockteater och familjeveckor och låta staten bli liten och stark i stället, skriver Kristianstadsbladet i en ledare. 

Steget Efter

Att bygga ett starkt skyddsnät är en av statens allra viktigaste uppgifter. Det går att diskutera om enskilda kan ta större ansvar över försäkringar, men vi kan inte på egen hand bygga upp totalförsvar eller lagra läkemedel; det behöver göras tillsammans, och för detta finns skäl att ta ut skatt. Vad gäller kärnverksamheten bör staten vara stark.

Att den idag tvärtom är svag kan bero på att politiker har slarvat bort pengarna på annat. Frejdiga förslag om familjevecka och friår är typiska reformer som folk borde kunna hantera i sin privatekonomi men som vänsterns politiker har tyckt borde prioriteras.

 • 600.000 kronor till Föreningen Handarbetets Vänner från Kulturrådet.
 • 170.000 kronor till Malmö Dockteater från Region Skåne.
 • 530.010 kronor till projektet ”menscertifiering av arbetsplatser” år 2019, men trots höjda röster över att det var slöseri fick ”MENSEN – Forum för menstruation” enligt beslut i november ytterligare 852.000 inför 2020. Dessutom har man tilldelats fler bidrag för att sprida menskunskap – totalt hela 2.447.440 kronor…osv.

Miljarder som hade kunnat gå till annat.

Detta betyder att pengar som borde ha lagts undan till civilförsvar och matlager alltså i stället har gått till att ”öka människors kunskap kring menstruation och menscykeln, bryta tabun som har med menstruation att göra och förebygga stigmatisering av menstruerande kvinnor och transpersoner”.

-Pettersson säger att det är det lilla, slöseriet är fruktansvärt och sunt förnuft verkar helt frånvarande. Det är dessutom inte så svårt, jag frågade några politiker i Oxelösund om de skulle köpa cykelställ för 9800 kronor/cykel för egna pengar. Fågelholkarna undrade vad jag menade, tills jag påpekade att varför gör ni det för skattebetalarnas pengar?

Jag tänker på volontärerna som i timtal, helt gratis, tillverkar förkläden till panikstressad utsatt vårdpersonal medan andra kräver bidrag för allt möjligt som de borde kunna stå för själva – och mitt huvud fylls av svärord.

Är 3D-klitorisar avdragsgilla?

EU-VALET 2019. Malin Björk (V) har beskrivits som den svenska EU-parlamentariker som varit mest öppen om sin ekonomi. När Svenska Dagbladet 2017 granskade parlamentarikernas så kallade kontorsersättning så var hon länge ensam om att visa upp sina kvitton, rapporterar SVT

RFSU säljer 3D klitoris i ömtåligt plastmaterial för 349 kronor på sin hemsida.

Malin Björk bor och är skriven i Bryssel numera, trots det har damen tagit ut omkring en miljon kronor i traktamenten i Bryssel! Själv menar hon att pengarna gått till hotell och resor i Sverige, och att upplägget godkänts av parlamentet. Nu ska hon betala tillbaka en del av pengarna.

Som vänsterpartist framhåller hon också gärna att hon betalar en stor del av sitt arvode i så kallad partiskatt, vilket innebär att hon får ut bara 29.000 kronor i månaden.

Men Malin Björk utmärker sig också på andra sätt. Hon är sedan länge skriven i Bryssel – men väljer samtidigt att ta ut EU:s frikostiga dagtraktamente. Det ger över 3000 kronor när hon jobbar där, förutsatt att hon registrerar sin närvaro.

Den gångna mandatperioden har Malin Björk varit inskriven och närvarande 357 dagar, vilket ger 1.071.000 kronor skattefritt i traktamente. Malin Björk menar att hon gjort upp med parlamentets administration om att hon kan använda pengarna för resor i Sverige.

Samtidigt har EU-parlamentarikerna en ersättning på närmare 45.000 kronor i månaden till hotell och resor i Sverige,

I en mejlkonversation efter intervjun med Malin Björk förklarar hennes medarbetare att hon inte använt denna pott eftersom ”huvudsyftet med kontorspengarna är inte att de ska bekosta parlamentarikerns behov av resor och uppehälle i det land där parlamentarikern är vald”.

Enligt SVT:s enkät har Malin Björk i stället använt kontorsersättningen till bland annat telefonräkningar, hyran av ett Stockholmskontor och kontorsmaterial. ”Jag har också köpt in hundra kaffekoppar och ganska många 3D-klitorisar av plast med feministiskt och vänsterpartistiskt tryck på”.

Malin Björk (V) anser att hon inte gjort något fel, men hon ska betala tillbaka pengar, oklart hur mycket. Hon tänker heller inte redovisa vad hon använd pengarna till och har inte sparat några kvitton över utgifterna.

Malin Björk har tidigare skrutit över att hon redovisade sina kvitton, det gällde tydligen inte alla kvitton och alla inkomster och hon är även Sveriges första öppet lesbiska kvinna i Europaparlamentet.

Om Malin Björk (V) på bloggen… 

Malin Björk (V) Pressbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “De slösar bort vårt skyddsnät på trams

 • Stenbock

  Finns många områden de kunnat spara in våra skattekronor. Ett sådant (som vanligt) med gråtdrypande reportage finns i dagens Aftonslaken.
  En monogoliska som levt på oss i åtskilliga år,skall äntligen med sina barn sändas hem.
  Nu träder i söndagsutgåvan av socialistiska propagandaorganet en lokal ”redaktör” in,för att söka med vackra ord,få behålla smycken i Abzurdien.
  Det lär finns uppåt 800.000 likande fall runt om i ladet,som kan fylla deras spalter,årsvis framöver….
  Till blaskans försvar finns även en positiv nyhet.18 Islamister lär ha åkt iväg till sin Allan,från norra Sinai. Hjälpen kom från Egyptiska soldater…

  Gilla

 • messkalle

  Jonas Sjöstedt borde markerat att han inte tillåter fusk varken i EU eller hemma i Sverige oavsett parti, sexuell prefens eller religion.

  Det var då och nu är nu och nu spillde jag morgonkaffet när Tv4 ca 09:10 intervjuade försvarsministern Peter Hultquist.

  Han var rak och ärlig och ”erkände” att det var helt fel att att avveckla totalförsvaret (efter Sovjets upplösning) oavsett om det gällde militär, försörjning, drivmedel, jordbruk och sjukvård m.m.. Globalismens tro på fred och leverans av varor (ansiktsmasker) på tid när behov uppstår, gäller inte längre. Nu gäller det att säkerställa de nationellabehoven först.

  – Anar jag bara eller blir det ett mål för socialdemokraterna att behålla regeringsinnehavet genom att bli mera nationalkonservativa och med slogan *Ett starkare samhälle blir ett tryggare Sverige* framför den svenska fanan och med ett svenskt flaggpin på bröstet minska Sveridemokraternas attraktion på den svenska valmanskåren.

  Gilla

 • Argus

  Vi är ett rikt land, vi har råd. 😉

  Det säger i alla fall de som har för vana att ge bort andras pengar. Det har dock inte alltid varit så. Gustav Möller, mångårig socialdemokratisk socialminister, lär ha myntat uttrycket ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Det finns nog inte ett uns Möller i dagens sossar.

  Gilla

 • Bosse S

  Vad har hennes sexualliv med uppdraget i EU att göra?
  Håller hon sig bara inom lagens råmärken och låter bli att våldta djur och småbarn, så är fritidssysslorna totalt ointressanta.

  Gilla

  • Bosse S

   8 knäppskallar, troligen smygkommunister, tycker att det är viktigt för eu-uppdraget hur man gör när man har sex.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  När Sverige var ett homogent kristet icke mångkulturellt land så gick skattepengarna till det äkta svenska folket !
  Idag vet alla utanför den landsförädiska och mångkulturälskande familjen vad svenska skattekronor istället går till vilket en naiv majoritet av den svenska väljarkår tycker är helt bra.

  Gillad av 1 person

  • Kapten Bölja

   Jag skrev att det var bra att någon ger svar på tal annars blir det oerhört ensidigt på kommentatorsfälten.

   Det har nu sådana ryggradslösa ryggdunkare som du svårt att förstå eftersom.gäller att tycka lika i ryggdunckandet.

   Gilla

 • hllviken

  Vad används plastclitorisarna till?

  Gilla

 • Tore

  Hon anser inte att hon gjort något fel, Handen på hjärtat.
  När hörde ni senast en kvinna erkänna att hon gjort fel?

  Gillad av 1 person

  • Fiona1177

   …..eller en man?

   Gillad av 1 person

   • Kapten Bölja

    Bra att du ger svar på tal!
    Annars blir ju oerhört ensidigt på kommentatorsfälten.

    Gilla

   • Tore

    Sa kapten blöja!

    Gilla

   • Kapten Bölja

    Men ojdå ännu en ryggradlös ryggdunkare som mäste tycka lika!

    Gilla

   • Tore

    Nu var det du som stod för ryggdunkadet om du nu inte förstod det, men du kan alltid fråga så förklarar jag för dig nästa gång.

    Gilla

   • Kapten Bölja

    Jag skrev att det var bra att någon ger svar på tal annars blir det oerhört ensidigt på kommentatorsfälten.

    Det har nu sådana ryggradslösa ryggdunkare som du svårt att förstå eftersom.gäller att tycka lika i ryggdunckandet.

    Gilla

   • Tore

    Som sagt det är bara att
    fråga om du nu inte förstår som du nu uppenbarligen inte gör.

    Gilla

   • Kapten Bölja

    Av ryggradslös ryggdunkare som måste tycka lika får man bara enfaldiga svar.om man skulle fråga något.

    Gilla

   • Kapten Bölja

    Du är ju inte bara en ryggradslös ryggdunkare. IQ ser ju att vara på noll men å andra sidan är det ju den IQ-nivån ryggradslösa ryggdunkare ligger på.

    Gilla

   • Kapten Bölja

    Ursprungligen skrev jag att det bra att någon ger svar på tal annars blir det oerhört ensidigt på kommentarsfälten.

    Med din ryggradslösa ryggrad där alla måste tycka lika – så förstår du uppenbarligen inte den innebörden eftersom både läsförståelse och IQ helt synbarligen är lika med noll.

    Gilla

   • Kapten Bölja

    Tore blöja som med sin ryggradslösa ryggrad skiter på sig så fort han mothugg av Fiona1177.

    Gilla

   • Kapten Bölja

    Det märks ju att sådana där ryggradslösa ryggrader har noll IQ och noll läsförståelse.

    Det som det handlar om att det är jävligt ryggradslöst att lismande ständigt hålla med om allt på kommentatorsfältet –
    och att Fiona1177 hade full rätt att säga ifrån.fastän det var en avvikande åsikt.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: