Lite om Coronaturken som fick flyga hem…

PROPAGANDA. Turken, Emrullah Gülüsken, som blev berömd för att han påstås ha blivit nekad sjukvård i Sverige och hämtades hem till Turkiet med ett specialchartrat ambulansflygplan som vi berättat om på bloggen, är känd för andra saker också. 

Ambulansflyget som tog hem Coronaturken. Bild från Facebook.

Emrullah Gülüsken uppger att han gått 12 år i skolan i Turkiet. Han har arbetat som chaufför i turkiska och internationella bussbolag i cirka 25 år. Han har kört mellan Ryssland, Bulgarien, Rumänien och Saudiarabien, dock mest inom Turkiet. I Sverige har han arbetat ett år på pizzeria. och några månader på en hamburgerbar. Han har utsatts för terroristbrott vid tre tillfällen när han arbetat som busschaufför och han har därför svårt att arbeta inomhus. Han är arbetslös och har kontakt med Arbetsförmedlingen. Han har endast läst svenska för invandrare under 15-20 dagar pga att undervisningen bedrevs inomhus och han hade svårt att vara inomhus. Han är försörjd av två av sina döttrar och har inte någon inkomst.

 

Bilen är årsmodell 2011 och skrotat. Om Emrullah har ägt den eller bara skryter vet jag ej. Bild från Facebook.

Emrullah är född och uppvuxen i Turkiet, har nio syskon. Gift i Turkiet 1995-2005, tre vuxna döttrar från det äktenskapet – samtliga bor i Sverige. Enligt Emrullah flyttade exfrun till Ryssland, enligt en av döttrarna bor hon i Turkiet. Träffade 2008 en ny kvinna som bodde i Sverige. Flyttade hit med döttrarna, det nya paret fick två söner tillsammans.

Enligt sönernas mamma tillbringar Emrullah en vecka i Sverige var tredje-fjärde månad.

Emrullah är åtalad och har fått besked om att han eventuellt kommer att bli återbetalningsskyldig till a-kassa avseende ett belopp om cirka 81.000 kr. Återkravet avser tidsperioden 2 april 2018–26 oktober 2018.

Emrullah Gülüsken ser inte så sjuk ut. Bild från Facebook.

Ur anteckningarna från huvudförhandlingen vid Lunds Tingsrätt: ”Närmare hörd över sina personliga och ekonomiska förhållanden uppger Emrullah Gülüsken i korthet följande. Han bor tidvis i Turkiet och tidvis i Sverige. Han arbetar som chaufför i Turkiet under de perioder han vistas där och tjänar i det arbetet cirka 10.000 svenska kronor i månaden. Därutöver erhåller han bostadsbidrag om cirka 2.900 kr i månaden. När han är i Sverige erhåller han a-kassa om cirka 10.000 kr per månad. Därutöver försörjs han av sina vuxna barn som arbetar. Vad gäller frihetsberövandet utomlands i samband med det aktuella åtalet häktades han en vecka efter den 26 november 2018, dvs den 3 december 2018. Han var ålagd anmälningsskyldighet perioden mellan den 26 november 2018 och den 3 december 2018. Han har fått besked om att han eventuellt kommer att bli återbetalningsskyldig till a-kassa avseende ett belopp om cirka 81 000 kr. Återkravet avser tidsperioden 2 april 2018–26 oktober 2018″

Emrullah Gülüsken har permanent uppehållstillstånd sedan 2013-03-26 men behöver ändå turkisk tolk betalad av Sveriges skattebetalare.

Turken, Emrullah Gülüsken, född 1973 och skriven i Eslöv är dömt för egenmäktighet med barn, han tog sina barn som han hade delad vårdad med utomlands, han greps i Rumänien efter internationell efterlysning. Straffet blev villkorlig dom, 800 kronor till brottsfonden och fick betala 5 procent, 10.294 kronor, av advokatkostnaderna. Skattebetalarna stod för övriga 195.574 kr.

-Pettersson tycker det var kul att Emrullah inte lärt sig svenska för att han hade svårt att vara inomhus, men det är inte så kul med alla dessa tusentals fullt friska invandrare som utnyttjar vårt välfärdssystem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Lite om Coronaturken som fick flyga hem…

 1. Först står det att han har a-kassa 10.000 i månaden, sedan står det att han får 81.000 i 6 månader, det är 13.500 i månaden. ? Det är inte dåligt, känner några arbetslösa svenskar som inte får på långt när så mycket i a-kassa efter många många års slit.

 2. Imponerande vilka kompetenta bedragare vi tvingas försörja!
  Våra, fram för allt kvinnliga, toppolitiker får nog en tår i ögat när de tar del av den stackars mannens levnadshistoria. Så fint att skattepengarna går till ädla ändamål.

 3. Alltså dessa överkänsliga och sköra vuxna dramaqueens som lipar ut i media är fan värre än en tre åringar som pressar fram krokodiltårar för att få sin vilja igenom.

  Har de ingen stolthet i kroppen alls? Vuxna män som spelar offer med en falsk agenda.

  Är såååå trött på detta.

  Sedan så undrar de varför ingen vill visa dem respekt…….Öhhhh om du agerar som en överdramatisk 3 åring så får du den respekten man visar för en ilsken dramaqueen 3 åring som VILL ha det på sitt sätt.

 4. Han verkar inte ha några problem med att ligga inomhus på det turkiska sjukhuset i alla fall… Det kanske bara var i Sverige som han inte kunde göra saker inomhus, som lära sig svenska, arbeta mm? En typisk lyxbidragare med andra ord.

  Till den som måste trycka tummen ner på det som skrivs är antagligen också lyxbidragare som borde arbeta och göra rätt för sig.

 5. Är han kompis med özz…han som var kompis med masmördaren på drottningatan..
  Man undrar det får man väl i ett öppet samhälle.

  • Ja, den massmördaren försörjer vi väl fortfarande?
   I ”fängelse”… = lyxhotell.

 6. Kan han inte vara inomhus passar han alldeles utmärkt som lantarbetare. Han kan börja med att plocka jordgubbar

 7. Undrar om dom har ställt ut sjukhussängen utomhus eftersom han har så väldigt svårt att vistas inomhus ? I bankomaten Sverige sover han väl givetvis ute på balkongen eller i tält när han gästspelar här ? Nu får vi bara hoppas att landstinget här slipper betala hans sjukhuskostnader i Turkiet när nu karln har dubbelt medborgarskap för säkerhets skull.

Kommentera