Leve Palestina…


MALMÖ. 1 maj 2019 lät det som nedan i Malmö. SSU:s centrala kommunikationschef Amanda Borg berättade då att allt handlar om ett missförstånd. – Detta är en gammal ramsa som har funnits länge inom arbetarrörelsen och som framför allt handlar om förtrycket mot Palestina och ockupationsmakten där och ockupationspolitiken. Vi har varit i kontakt med SSU Skåne och fått försäkran om att det är just det som åsyftas och ingenting annat, skrev Expressen då

-Pettersson säger missförstånd, pyttsan! Det handlar om makt och att SSU styrs av extremister från Mellanöstern som aldrig skulle ropa ”leve Sverige”…

• Sommaren 2018 väljer majoriteten i SSU Malmö och Skåne att inte gå på Pride-paraden, flera anger religiösa orsaker.

• Under en årskonferens uttrycks, enligt vittnen, homofobiska åsikter när SSU Skåne-falangen vägrade gå med på en motion om att homosexuella ska få donera blod på samma sätt som heterosexuella.

• En SSU-medlem, 16-åriga Nadja Weigel Bergholm, blir varnad när hon vill lyfta frågan om hedersförtryck och slöjan. Enligt Bergholm säger SSU Malmö-ordföranden Tiba Awni att hon inte har något i SSU att göra om hon är kritisk till slöjan.

• Ordföranden i SSU Malmö Centrum Mohammed Adeeb har delat antisemitiska konspirationsteorier på Facebook.

• En av SSU-profilerna, Rizwan Elahi, pratade under ett filmat tal om ”ateismens omoraliska idé”. Han var aktiv i en moské som varit kontroversiell på grund av imamens homofobiska kommentarer under ett skolbesök. Vid tre tillfällen frågade Kvällsposten Rizwan Elahi om han tog avstånd från imamens uttalande – men han valde att inte svara.

• SSU Hässleholms ordförande Omar Al-Ganas har skrivit antisemitiska kommentarer på sociala medier.

• Före detta SSU Skåne-ordföranden och ledamoten i Helsingborgs kommunfullmäktige 2014-18, Ajat El-Khalayli, har gillat och skrivit positiva kommentarer till bilder på Facebook där den israeliska flaggan bränns och maskerade barn försedda med vapen.

• I ett SSU-seminarium har Malmö-ordföranden Tiba Awni, ledamot i Malmös grundskoleförvaltning och inadjungerad i Malmö Arbetarekommuns styrelse, bjudit in en salafistisk predikant, känd för att ha predikat i radikala kretsar.

och det är det lilla, S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Leve Palestina…

 • Pålsjö

  Apropå 1:a maj. Den lysande satirikern Steget Efter på Twitter kommenterar sossarnas 1:a maj-tal:

  Gilla

 • ponnsan62

  Palestiner….är
  dom ett folk?
  Verkar bara gilla döda där!

  Gilla

 • Kardanaxel

  Inte ett enda svenskt namn i SSU-toppen i Skåne! Det säger väl allt! Har svenskarna totalt kastat in handsken? Jag trodde skåningarna var tuffare än så!

  Gilla

 • centurion

  Jasså, det var en Gammal ramsa. I så fall finns det gott om Gamla ramsor. Per-Albin : ”Sverige åt svenskarna”. Tage Erlander : ”Vi ska vara oerhört glada att vi är ett så homogent folk utan någon större inverkan av främlingar”. Ingvar Carlsson : ”Sverige är fullt”. Göran Persson : ”Vi har inget som helst behov av bidragsturism”. Stefan Löfvén : ”Vi måste, Vi ska, Vi ser till, Vi skjuter till, En historisk satsning, En bred lösning, Vi ska nu sätta oss ned, Jag blir så förbannad, Nu måste vi ta tag i det här, Allas lika värde utom SD”…Snacka om tvivelaktiga rötter.
  Erik Brandt föreslog ju, på 40-talet, Adolf Hitler som kandidat till Nobels fredspris. Pudlade så småningom med ursäkten : ”Det var ju bara på skoj…!? Annika Strandhäll föreslog ju, för ett par år sen, inskränkningar i rösträtten. Pudlade, även hon på samma sätt : ”Det var ju bara på skoj…!?
  Visst är det väl konstigt att SSU, Expo, AFA, Miljömuppar, Kommunister, Batikhäxor, Islamister och Mediafolk ständigt får verka i någon slags skyddad verkstad, alltmedan vi andra måste försöka att vara NORMALA.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Om SD hade visat samma judehat som socialdemokraterna hur hade då tongångarna varit i press och regimmedia.

  Gilla

 • blabaris

  Jag undrar varför sverige alltid visar lidande i palestina.

  De håller på med arabiska ”idol” tv programmet och verkar inte lida så värst mycket alls.

  https://www.goldenglobes.com/articles/idol-palestine

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: