Hur länge ska statsministern kunna fega?

INRIKES. Socialdemokraterna går kraftigt framåt i väljaropinionen. Det visar Svensk väljaropinion, den sammanställning av opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Sveriges Radio Ekot.

Socialdemokraterna ökar kraftigt, från drygt 25 procent till drygt 30 procent, vilket är den största ökningen för Socialdemokraterna mellan två mätningar som Toivo Sjörén sett. Om det kommer hålla i sig vet ingen men Toivo Sjörén säger att partiet kan gynnas av att den politiska agendan nu ändrats.

-Pettersson noterar att statsminister Stefan Löfven (S) har hållit ett litet annorlunda 1 maj tal,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Hur länge ska statsministern kunna fega?

 1. Stefan Löfvén är visserligen en stor idiot, men jag utgår ifrån att han trots allt är någorlunda läskunnig. Och om man nu beskådar opinionsläget så ser man ju tydligt att det svenska folket mest består av nyttiga idioter. Såssarna rusar ju mot 30%. Detta har naturligtvis även Stefan uppmärksammat. Och då blir följdaktligen taktiken att hålla liv i Coronan så länge som möjligt och helst fram till nästa val. Det blir ju faktiskt en win-win-situation med död åt den gamla otrogna röstboskapen, samtidigt som opinions-siffrorna går i höjden utan någon större ansträngning. Tack, säger Stefan – Coronan kom som en skänk från ovan, när partiet gungade som mest.

  • Att Sossarna ökar så mycket beror på att dom regeringsparti och av den anledningen är tvungna att ta hand om det läge Sverige är i nu.
   SD som har många gånger större IQ har ingen tillgång till statskassan på det sätt som S har och kan därför inte agera på samma sätt.
   Sossarnas framfart bygger därför på rena lögner.

 2. Jag har inte kollat på talet men folk skriver överallt att han sluddrar.

  Hade jag varit honom och sabbat ett helt land på 5 år och varit korrupt och inte velat avgå hade jag fått både dricka mig full och sprutat in heroin och tagit piller för att ens stå rakryggad och hålla tal till folket.

 3. Det är väldigt udda att vi har en statsminister som inte får prata i realtid, utan måste meddela sig via redigerade inspelningar. Värre än både Nordkorea och Sovjetunionen.

  • Varje gång han öppnar munnen live, så får alla andra partier fler röster.

   Rösta för dina barn ljusa framtid och inte för den hemska tid som denna jöns värnar om.

 4. Löfven sa visst i sitt första maj tal att problemen kom att
  bli kvar länge än, ja åtminstone till 2022, då ska förhoppningsvis
  Stefan Löfven bli befriad från det uppdrag han inte klarat av!

 5. Jag tror inte på detta, folk ser vad som sker, och sossarna oxå. Detta är ett spel för galleriet, ett beställt resultat för att visa på det som måste vara rätt….enl. S………………… annars e slaget förlorat för all framtid.

 6. Jag vet att jag kommer rösta vid nästa val. Det blir en blank röst. Ingen -jag säger ingen- i svensk politik är ens i närheten att få mitt stöd. Det är bara en samling kålsupare som vill glänsa. Se reklamen för hårschampo. Där ser man ledarskap och lydnad. Så fungerar Sverige. Riktigt fruktansvärt jävla skitstat. Helt usel som borde utplånats för länge sedan 🙁

  • Lika fegt som när partier lägger ner sina röster i omröstning i riksdagen.

  • Ja gör det, bry dig inte, skit i att det går att ruska om i det politiska spelet, skit i att du och likatänkande kan knäppa etablissemanget på näsan och visa att det är nog nu. Skit i att det är ditt land som kommer att gå åt helvete.

   • Det spelar ju ingen roll hur man röstar. Har du helt tappat allt? Rösta på vem du vill så är det bara lite längre startsträcka innan ett miniparti bestämmer. Allt bara för att största partiet inte ”ska få vara med” Vakna och se verkligheten. Det ser ut som vi har fria val. Det är sant att det ser ut så men…

  • Jag tycker att du skall gå och rösta och göra det på Sveriges enda DEMOKRATISKA parti SD. Vi behöver SD nu. Vi har ju fått en DIKTATUR under ledning av diktator Löven som bestämmer allt i Sverige nu.

 7. Statsminister hej du glade….en. skitstövel som har rötter i Nazism.
  Som inte törs visa sig.är han sjuk eller rädd….
  Som Hitler .jag går i bunkern..hej. då
  Är vad jag tycker om. Han.
  Om man får. tycka

 8. Efter sex år med Löfvens blindstyre – historiskt svag tillväxt

  https://www.politikfakta.se/wp-content/uploads/2020/01/B45F204A-EBBA-4C8E-9EF0-4627025C8566-819×1024.jpeg

  Politikfakta – Bildkälla: Foto: Frankie Fouganthin & Faktauppgifter: Tino Sanandaji

  Stefan Löfven släcker sossarnas sista hopp

  https://www.politikfakta.se/wp-content/uploads/2020/02/58C5689B-BB79-4C16-9B0F-A63AAAB36346-819×1024.jpeg

  Politikfakta – Källor: Fria Tider & Foto: Frankie Fouganthin

 9. Han har verkligen inte synts till mycket under den här krisen.
  Gömmer sig?
  Var är han?

 10. Apropå sossarnas uppgång i väljaropinion…..

  Om vi tar denna Kantar Sifo sammanställning som utgångspunkt, som jämförelse med valresultatet från 2018.

  Så har sossarna ökat med 1,9 %, från 28,3 %. Vänsterpartiet har ökat med 1,4%, från 8.0% i valresultat

  Fast mest har SD har ökat, sedan valet 2018. Med 2,4% är man det parti som ligger i täten för ökat stöd. I valet fick man 17,5% av rösterna.

  Övriga riksdagspartier noterar minskningar.

  Fast detta är ju en ”krisopinion”.

  Hur läget ser ut efter Covid-19 pandemin och när de sakpolitiska frågorna åter kommer i fokus. Blir ju förmodligen en helt annan sak. När vi då ska se på väljaropinionen.

  • Propagandamedia älskar att föra fram regeringens politik!, Om Svensken har det minsta förstånd kvar så borde dom kunna räkna ut vilka som är (borde vara ) ansvarig för den förda politiken, som gett oss en ny underklass, Gamla arbetare?’

   Så i dom opinionsundersökningar finns det nog en hel del luft,
   för varför skulle S belönas, är det för att vi har mer än dubbelt så många döda i corona än dom övriga nordiska länderna tillsammans??

  • Den här pandemin kommer att vara UNDERBAR för SD som får över 50% när den är över.

 11. När det går dåligt har alla ett ansvar enligt lögnaren Löfven.
  Går det bra är det hans förtjänst.
  Skitstövel är du Steffe.

 12. Stefan Lövfen säger att coronan kommer att vara länge, kan vara önsketänkande från hans sida också.
  Om MP och L åker ur så baseras regeringen på 30,2% med stöd från C med 7,3% och V på 9.4% totalt 46,9 totalt.

  • Det är ett ÖNSKETÄNKANDE . Ju längre pandemin håller i sig och ju fler som dör ju bättre är det för Socialnazisterna.

 13. Sverige betalar ett högt pris för sitt beslut att inte stänga ner. Fram till i dag har 2 462 personer där dött. Ett mycket större antal än i grannländerna Norge (207), Finland (206) eller Danmark (443). USA tog det rätta beslutet!”

Kommentera