Årets första potatis till vårdpersonal

GOTT OCH BLANDAT. Årets första frilandsodlade potatis har skördats på Bjärehalvön i nordvästra Skåne. Delikatesserna ska inte auktioneras ut utan skickas till personalen på Sankt Görans sjukhus i Stockholm, rapporterar lantbrukets tidning ATL

Potatis Den oäkta hustruns odlade potatis vid premiären förra året. I Södermanland får Pettersson vänta knappt två månader till.

I mars satte Leif och Agneta Svensson potatis i Öllöv på Bjärehalvön. Då var de lite oroliga för att det var väl blött i jorden efter den regniga vintern. Men sedan har det varit ganska goda förhållanden och på tisdagen skördades de första 30 kilona.

Den traditionella budgivningen på primörerna är dock inställd. I stället skickas de dyrbara knölarna direkt till personalen på Capio Sankt Görans sjukhus i Stockholm. Sammanlagt räckte skörden till 336 påsar med ett kvarts kilo potatisar i varje.

– De är väl värda det. Genom en väninnas dotter har jag fått en inblick i hur de sliter för oss och verkligen är i hetluften hela tiden, säger AnnaKarin Hamilton på marknadsföringsansvarig på branschorganisationen Svensk Potatis.

I fjol skördades den första frilandsodlade potatisen rekordtidigt, den 25 april. Då fick odlarna 2.000 kronor kilot för primörerna.

– Bra att tänka på vårdpersonalen säger Pettersson…

Läs gärna om Sankt Görans Sjukhus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Årets första potatis till vårdpersonal

  1. Ett mycket bra initiativ, det värmer hjärtat.
    Capio är ett mycket bra sjukhus, trevlig och kompetent personal.
    Vet detta av egen erfarenhet.

  2. S:t Görans sjukhus ägs av landstinget men drivs av Capio. Tack vare driftsformen lär akuten vara den som man bör uppsöka om man har det behovet.

Kommentera