44 seglar-elever fast på andra sidan Atlanten, nu är de hemma

SKOLA. När USA stängde sin gräns på grund av coronapandemin blev 44 elever och en lärare från Öckerö Seglargymnasium fast ute på havet ombord på tremastade barken T/S Gunilla, skriver Göteborgs-Posten, tyvärr bakom betalvägg.

T/S Gunilla, bild från Instagram

Egentligen skulle de seglat från Mexiko till Miami och flugit hem medan en annan grupp elever tog hand om båten, men de var inte välkomna i USA och flygen inställda så nu har de nått Göteborg efter att ha korsat Atlanten och tillbringat 20 extra dygn till sjöss.

– Det har funnits jobbiga stunder där eleverna har gråtit, jag har gråtit, men vi har också skrattat väldigt mycket, säger läraren Anne-Lie Olsén.

Totalt har gruppen seglat runt 6 000 sjömil från Mexiko via Havanna och Azorerna till Portugal och därefter genom Engelska kanalen på väl hem till Öckerö.

T/S Gunilla med hemmahamn Öckerö är ett av Sveriges största seglande fartyg. Riggad som tremastad bark med bekväm inredning och modern utrustning är T/S Gunilla under större delen av året uthyrd till Öckerö seglande gymnasieskola och seglar då med elever från tre olika program. Varje år besöker fartyget länder i Europa, Syd- och Nordamerika samt Karibien. Under sommaren görs en översyn på varv.

Öckerö Seglande Gymnasieskola

Instagram

-Pettersson säger, bra gjort. Välkomna hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “44 seglar-elever fast på andra sidan Atlanten, nu är de hemma

  1. Är det hela sanningen, eller är det ett gäng brottslingar, som skall få en andra Changs?

  2. Öööhh ; Vad är problemet ? Har jag missat något ? Man tar sig från punkt A till punkt B. När det sen är dags att vända om igen , lägger man om kursen tillbaka till punkt A. Och om det nu inte fanns några flyg att tillgå så var det väl perfekt att ha en sådant rejält fartyg att tillgå. Som bonus fick man ju flera dagar extra med sin favoritsysselsättning. Alltid bra att ha en reservplan i BEREDSKAP. Se och lär-MSB.

Kommentera