Café nedbrunnet i Oxelösund, polisen utreder mordbrand

BROTTSLIGHET. En cafebyggnad med omklädningsrum på Jogersö Camping utanför om Oxelösund har brunnit ner till grunden under natten till måndagen. Polisen utreder händelsen som mordbrand men har ingen gripen i nuläget. En teknisk undersökning ska genomföras under dagen, enligt polisen.

Jogersö Café och omklädningsrum. Bild Camping.se
Jogersö Camping. Bild från Facebook

-Pettersson har bytt om många gånger och fikat i det före detta cafét/omklädningsrummet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Café nedbrunnet i Oxelösund, polisen utreder mordbrand

 1. Tråkigt och meningslöst beteende.

  På 70- och 80-talet låg skötsel och underhåll av Jogersö badet på personalen från Ramdalens Idrottsplats. Plus mycket annat, runt om i det vackra Oxelösund. På 90-talet flyttades det ansvaret över på badhusets personal.

  Den nu nerbrunna byggnaden var då enbart en tjärbruns målad omklädningsbyggnad, med förråd och personalutrymmen mitt på. Killar till vänster och tjejer till höger. Stora och väl tilltagna utrymmen för omklädnad.

  På den ena baksidan fanns det av någon anledning små ”titthål” gjorda. Vet inte om panelvirket var av sämre kvalitet där?

  Strandcaféet kom till många år senare genom en ombyggnad och tillbyggnad, av omklädningspaviljongen. Genom de entreprenörer som tog över driften av Havets Källa och campingen.

  Havets Källa brann för övrigt ner år 2003. Men byggdes upp igen, till den typ av anläggning, som idag står på platsen.

  Varje brand är ju dessutom en extra kostnad för skattebetalarna i kommunen. Plus alla de problem de ställer till för entreprenörer och företagare, som nyttjar byggnaderna, i sin dagliga verksamhet.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=334416

 2. Kolla med kommunens bygglovavdelning
  om det finns önskemål om att få bygga
  en moské där!

  • Det är tydligen någon här på bloggen som
   är rädd för att den kontrollen ska avslöja
   något skumt?

 3. Undrar om någon för statistik på antal bränder i Sverige. Jag såg att det brunnit i ett höghus i Jakobsberg i går. En spontan sökning resulterade i stort antal träffar och det har skett vansinnigt många misstänkt anlagda bränder i Jakobsberg senaste 3 åren, radhus och hyreshus. Det är bara en enda ort i Sverige. Hur mycket ska skötsamma svenskar behöva tåla i förstörelse och kostnader. Det måste vara slut med skattehöjningar, som lösning på kriminaliteten. Det finns något, som heter brottsförebyggande rådet. Allmänheten har rätt att kräva mer för pengarna av myndigheten än mörkad statistik.

  • Svenska myndigheter kan inget göra. Där sitter bara överblivna, icke-anställningsbara genusutredare och andra mesar. Pojkflickor med rosa hatt, och flickpojkar som bara äter soja med grisskär/finnig hud. Huvudformen brukar vara: päron. De pojkflickorna brukar ha hängbröst och är därför svåra att skilja från flickpojkarna.

  • ”ruben”!

   Visst, din tanke är både bra och riktig!
   Dock, så länge vår ”säkerhetspolis”, SÄPO
   står bakom och stödjer LANDSFÖRRÄDERIET
   att socialdemokraterna behåller sitt kontrakt med
   muslimerna så blir det ingen förbåttring.

   Att socialdemokraterna förråder och säljer Sverige
   till främmande makt är lätt att förstå.
   – Men att en av våra viktigaste myndigheter, SÄPO,
   är allierade i LANDSFÖRRÄDERIET är skrämmande!

   Kanske dags att anmäla SÄPO för detta brott mot
   Sverige och mot Sveriges suveränitet?

   SÄPO har ”blundat” för det värsta LANDSFÖRRÄDERIET
   i Sverige i modern tid – och gjort det i ca 20 år!

   Känner du dig trygg med det?
   Vem äger Sverige?

 4. När en raketmotor startar finns risk för brand. Det tänkte inte de obildade, fega och ynkliga politikerna på när vi bestämde oss för att bli värdens främsta land inom rymdfart.

Kommentera