En stilla påminnelse

VETENSKAP. National Aeronautics and Space Administration (NASA), är USA:s federala myndighet för luft- och rymdfart. NASA grundades 1958. 

Vårt solsystem är ett planetsystem som består av vår stjärna, solen och alla föremål som kretsar kring den – åtta stora planeter, många mindre, planetliknande världar, dussintals månar och miljoner asteroider, kometer och meteoroider.

Det planetariska systemet vi kallar hem är beläget i en yttre spiralarm i galaxen, Vintergatan. De flesta stjärnor har sitt eget planetsystem, vilket innebär att det troligen finns många miljarder planetsystem bara i vår galax som är en av kanske 100 miljarder galaxer.

Mer på Nasa hemsida där bilderna kommer ifrån.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “En stilla påminnelse

 1. Det var byråkrati som hindrade jänkarna från att bli först med en konstgjord satellit. Armén och Wernher von Braun hade en fungerande raket som de dock inte fick sända upp för det var ”inte deras tur” att försöka. Därför kunde Sovjet skicka upp både en och två satelliter innan von Braun fick 60 dagar på sig och 31 januari 1958 sköts Explorer 1 upp. Den var den första satelliten med en verklig uppgift och bevisade förekomsten av Van Allen-bältet.

  Efter det amerikanska misslyckandet tillsatte Eisenhower en kommission som rekordkorta nio månader hade omvandlat National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), en federal myndighet grundat 1915, till National Aeronautics and Space Administration (NASA).

 2. ” Svenska modellen” har inga begränsningar.

  Den ska spridas över hela Vintergatan. Vi är bäst, vet bäst och kan mest.

  Så ”Sverigebilden” är något större än vårt solsystem.

  Oavsett vad alla andra länder tycker och vad än vetenskapen säger.

 3. Det är inget vår regering förstår..obildade krakar som bara tänker på makt. Och bidraget från folket .

 4. På Jorden finns ett land som anser sig vara den humanistiska stormakten och är därför kanske störst i hela Universum. Den tanken måste åtminstone de flesta i den kretsen som styr S, omhulda.

Kommentera