Miljöpartiet förstör asylrätten…

INVANDRING. Det var inte länge sen Moderaterna pratade om öppna hjärtan. Sedan dess har partierna vikt ner sig ett efter ett. Vi miljöpartister är stolta över att snart stå ensamma kvar som garanten för asylrätten, skriver Alice Bah Kuhnke på Expressen Debatt idag

Miljöpartiet står snart ensamma kvar i kampen om att värna asylrätten. Vi saknar er andra. Men det är med stolthet vi intar vår position i regeringen som asylrättens försvarare. Det huserar gröna flyktingkämpar i Rosenbad – deal with it, säger miljöpartisten vidare.

Alice Bah Kuhnke värnar inte asylrätten, hon förstör den. Dessutom är det en katastrof att flytta människor från söder till norr ur klimat och miljösynpunkt.  Pressbild Miljöpartiet

-Pettersson vill påstå att hade Alice Bah Kuhnke, miljöpartiet och många andra hållit sig till asylrätten så hade Sverige varit i ett betydligt bättre läge idag.

Hade miljöpartiet värnat asylrätten hade de inte tagit emot hundra tusentals ekonomiska migranter utan skyddsbehov och gett dem gratis sjukvård, bostad, utbildning och uppehälle i Sverige och därmed urholkat legitimiteten i asylrätten.

Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

I Flyktingkonventionen står en hel del intressant. En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

 • Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.
 • Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting.
 • FN:s flyktingkonvention säger också att flyktingar ska anpassa sig och följa värdlandets lagar och regler.
 • FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.
 • Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer.
 • De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan.

 • Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34.

 • Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya ”svenskarna” ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Miljöpartiet förstör asylrätten…

 1. Som tur är åker idioterna ut snart. 😄😄
  Gör dom inte det höjer vi spärren till 10 %. 😄😄

 2. Är det alla 3, % Miljöparasiter som står bakom, eller finns
  det någon med förstånd också ?

  Vad MP står bakom är det skitsamhälle som växt fram med
  bilbränder som MP aldrig uttalar sig om, plus all annan
  samhällsförstörelse som är en följd av Generösa bidrag
  o koll på vem människor är eller vilken kriminell bakgrund
  dom har. Skrämmande vad ett litet skitparti som inte ens
  borde sitta i riksdagen kan åstadkomma!

  • Ännu mer skrämmande är att när det framkommer nya rön som omvärderar gamla beslut görs det inget. Var finns logiken i att fortsätta i fel spår när det går att växla när som helst. I vissa fall kan beslut tas direkt men i andra finns ingen som vet vad det är frågan om.

   Skitpartiet MP är ett efterhängset gift som gjort sitt för länge sen.
   Alla partier har sin egen ”miljöagenda”, varför ha ett utomstående?

 3. MP är garanten för att asylrätten skall missbrukas: permanenta uppehållstillstånd + generösa regler och bidrag + se mellan fingrarna när det gäller fusk

 4. MP:s nuvarande EU-parlamentariker har hittills misslyckats med att bygga upp förtroende hos väljarna genom sina tidigare illgärningar:

  Alice Bah Kuhnke (MP) innehade posten som kultur- och demokratiminister i ”den feministiska och humanitära stormaktsregeringen” under mandatperioden 2014 – 2018.

  Så här löste nuvarande EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke (MP) ett svårt problem hon stötte på i sitt tidigare arbetsliv.

  År 2011 befann hon sig i egenskap av generalsekreterare för Fair Trade på resa i Karibien. På gränsen mellan Haiti och Dominikanska republiken fick hon syn på flera fattiga undernärda barn.

  Alice Bah Kuhnke bad Gud döda barn.

  Delcitat

  ”Och jag vände mig till Gud att han skulle se till att Maria och framför allt hennes barn slapp det här: Gode Gud, du som hör bön. Jag ber dig, ta Marias barns liv. Det är inget liv värt att leva. Det är bara en tidsfråga innan den äldsta av dem också börjar sälja sin kropp för en bit bröd eller lite alkohol. Så låt dom dö. Låt dem somna in och aldrig mer vakna till det helvete dom lever i. Låt dom dö för att deras liv är meningslöst”. (Publicerat 23 oktober 2014)

  Slut delcitat

  Läs mer om händelsen på Rebecca Weidmo Uvells blogg:

  https://uvell.se/2014/10/23/det-har-ar-din-kulturminister-/

  Den nuvarande välmående och överbetalda EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) vill tydligen att fullt friska, ljugande fullvuxna män utan id-handlingar, som hävdar att de är barn har rätt att ta sig till Sverige och här lura till sig uppehållstillstånd och sedan fortsätta leva kravlöst på våra skattepengar.

  Varför svek Alice Bah Kuhnke mor med barn som hon själv år 2011 konstaterade levde i bottenlös misär i Haiti / Dominikanska republiken? I stället för att hjälpa på plats så bad Alice Bah Kuhnke till Gud att han skulle låta dem dö. En moraliskt vidrigare människa än Alice Bah Kuhnke får man leta mycket länge för att finna.

  https://4.bp.blogspot.com/-pt3k6JlJ3ns/WMr-64rhtAI/AAAAAAAAGAY/SlMto5xD_nU4V6OTZpWoONPg13KjiCaOACLcB/s640/Alice%2BbahLow.jpg

  Jeanders bildblogg

  • Tillägg:

   Swebbtv: Delcitat
   Många bör ställas till svars nu. Lördagsintervju 82 med Mikael Willgert. Mikael berättar att verksamheten successivt har vuxit och att den senaste månaden hade programmen 1,5 miljoner visningar på Youtube. 560.000 unika tittare har sett programmen på Youtube de senaste månaderna. Över detta finns programmen också på Facebook och varje dag på Öppna Kanalen i Stockholmsregionen.

   Swebbtv har engagerat sig i frågor gällande massmigration, klimatfrågan, familjefrågor och vissa hälsofrågor. Men den senaste tiden har det inte varit någon propaganda för massmigrationen eller klimatet, vare sig i SVT eller andra medier. (Publicerades den 25 apr. 2020. Speltid: 53:44)

   Slut delcitat

   Ämnet EU-parlamentariker + mycket mer intressant tas upp i denna video.

   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=0Rrs4n-Xu_Y&w=560&h=315%5D

 5. Alice Bak Bunke verkar fortfarande tro att verkligheten är som Disneyklubben .
  Men hon och övriga miljötalibanerna är riktigt farliga för landet.
  Snorvalpen Ling likaså

 6. Vi får verkligen hoppas att MP åker ur riksdagen vid nästa val. Annars kommer Sverige att bli en katastrof för oss Svenskar som byggt upp landet vi måste försörja allt fler som inte arbetar……

Kommentera