Stäng

Vänsterledaren tondöv, hotar med nyval

HYRESMARKNAD. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt motsätter sig att regeringen nu ska utreda fri hyressättning vid nyproduktion. På Twitter kallar partiledaren förslaget ”fullständigt tondövt”, då han menar att marknadshyror leder till mer segregation och trångboddhet.

”Om förslag om marknadshyror eller att slå sönder LAS med lagstiftning läggs fram saknar regeringen stöd i riksdagen. Då väljer de nyval”, skriver Jonas Sjöstedt (V).

-Pettersson undrar vem som är dondöv? Regeringen, S+MP, är inte överens med JÖK-partierna C+L och då tillsätter de en utredning som bara ska gälla nyproduktion av bostäder.

Utredningen ska vara klar 31 maj 2021 och sedan ska den ut på remiss så när Jonas hotar med nyval är han fullständigt tondöv eller också vet han inte att det ordinarie valet är hösten 2022.

Jag vet inte om marknadshyror är bra, men hyrorna på nyproducerat är redan svinhöga och kan knappast bli högre dessutom  har nuvarande system inte lyckats lösa bristen på bostäder men det beror nog på den stora befolkningsökningen…

Fastighetsbranschen har under lång tid varit oerhört lönsam med reglerade hyror så…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Vänsterledaren tondöv, hotar med nyval

 1. Jag har för mig att lägenheten på Östermalm var kopplad till hans hustrus jobb på UD. Och när hon flyttade till Vietnam så upphörde hyreskontraktet.

  1. Nästan rätt. När Sjöstedt och fru Måwe kom hem från New York fick de hyra tjänstebostad på Östermalm, sedan flyttade de till Gärdet, också Östermalm och tjänstebostad för frun. Läs på länken.

   https://petterssonsblogg.se/2014/09/02/jonas-sjostedt-har-flyttat-fran-ostermalm-till-ostermalm/

   Efter det blev det en lägenhet i Midsommarkransen i 2:a hand. Sedan Vietnam för frun och Umeå för Jonas.

   Jag tror inte det har varit något mygel och de har betalt rätt pris.

  1. Då skulle Jonas Sjöstedt (V) kunna ta möjligheten att studera den ”humanitära kommunistiska demokratin” på plats i Vietnam genom att besöka en rättegång där den som gjort sig skyldig till korruption döms till döden t ex genom arkebusering …

   https://ichef.bbci.co.uk/news/1024/branded_news/8FDB/production/_98072863_662c54b1-a55f-4932-af96-cf7e9a9b6bcf.jpg

   Bildkälla: BBC News

   Vietnam fraud trial: Death penalty for ex-head of OceanBank (29 September 2017)

   https://www.bbc.com/news/world-asia-41439866

   Det vore väl en ”trevlig” upplevelse som Jonas Sjöstedt kunde berätta hem till Sverige för vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker.

 2. Vem tar denna kommunist Sjöstedt och hans V på allvar ?
  När det väl gäller så fäller inte kommunisterna en Sosseregering, är bara sedvanligt vidrigt typiskt svenskt politiskt hyckleri.

 3. Champagne kommunisten lever som han lär i Sveriges mest exklusiva område.
  Patetisk men skiljer sig nämnvärt från övriga drägg i riksdagen.

   1. Han bodde tidigare på Östermalm i Stockholm, att dom skriver sig i sommarstugor ute i landet har med traktamente och reseersättning att göra.
    Dom tar alla chanser till att roffa åt sig våra sk politiker.

  1. Men Jonas Sjöstedt (V) kommer sannolikt att mörka sin bostadsadress i nyproduktionen, precis så som han gjorde inför valet år 2014 …

   https://petterssonorg.files.wordpress.com/2014/08/skc3a4rmklipp20.png

   … då han avsiktligt ville dölja han bodde på fashionabla Östermalm i Stockholm.

   Sjöstedt kommer ju enligt planerna att avgå som partiledare innan nästa val 2022 men han finns sannolikt kvar som medlem i Vänsterpartiet.

   Som den hycklare Sjöstedt är vill han säkert inte skylta öppet med att han bor borgerligt och tryggt i de dyraste områdena fjärran från de livsfarliga problemen i utanförskapsområdena i Sverige.

   1. Ja och dessa problem har han varit med och
    skapat trots att han inte suttit i regeringen, men
    det gällde ju att rösta tvärtom för att inte hamna
    på samma sida som SD..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: