Största åtalet någonsin för ”Hets mot folkgrupp”

NAZISM. I januari dömdes NMR-aktivisten Anders Jonsson till 6 månaders fängelse för hets mot folkgrupp och ofredande. Nu åtalas han igen. Åtalet rör 123 fall av hets mot folkgrupp och tre fall av grovt förtal – det största hetsåtalet i svensk rättshistoria.

Anders Jonsson Foto: Polisen

Anders Jonsson, 54, är aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Den 27 januari dömdes han till sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp och ofredande. Efter förra domen har Jonsson att lägga ut grovt hat mot judar och andra minoriteter på sociala medier som om ingenting hade hänt.

Nu har en ny rättsprocess startats mot honom. På onsdagen lämnade åklagaren in ett nytt åtal till Solna tingsrätt.

De åtalade 123 inläggen rörande hets mot folkgrupp är utlagda på det ryska sociala nätverket VK mellan den 27 januari och 3 april.

Dessutom åtalas Anders Jonsson för tre fall av grovt förtal, i samtliga fall riktade mot Tomas Åberg, projektledare för den ideella föreningen Näthatsgranskaren, som också ligger bakom anmälan mot Anders Jonsson.

Sett till antalet åtalspunkter är målet det största hets mot folkgrupp-åtalet i svensk rättshistoria. Jonsson åtalas alltså för fler fall än den tidigare ansvarige utgivaren för Nordiska motståndsrörelsens hemsida, som i oktober 2018 dömdes för 61 fall av hets mot folkgrupp. Han stod åtalad för 107 fall.

Anders Jonsson har suttit häktad sedan 3 april. Åklagaren har bedömt att det finns risk att han fortsätter med sin brottsliga verksamhet. Datum för rättegång är ännu inte satt.

Anders Jonsson var tidigare med i Sverigedemokraterna men dömdes också för hets mot folkgrupp 2015, och uteslöts då från SD efter att han på en middag i Sundbybergs stadshus sa att alla muslimer är pedofiler.

-Pettersson menar att Anders Jonsson verkar vara en sällsynt idiot, men samtidigt varför är idioten Tomas Åberg inblandat i detta också?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Största åtalet någonsin för ”Hets mot folkgrupp”

 1. Anders J.verkar ju inte vara den vassaste kniven i lådan.Ska man kritisera det man tycker är fel så bör man göra det på ett smartare sätt än att man blir åtalad gång på gång.F.ö.så verkar ju NMR föra en tynande tillvaro nuförtiden.

 2. Kling och Klang och vänsterextrema Domstolar har numera fullt upp med att hålla ordning på infödda äkta svenskar !

 3. När Anders Johnsson säger att alla muslimer är pedofiler är han en idiot och åtalas, när en iman predikar att alla otrogna är smutsiga och ska dö är det ingen stor sak.
  Sverige, landet med det ryggradslösa folket.

   • Blev dom utvisade då? Knappast han Gävle hälsades som en hjälte.

   • Har dessa Imamer utvisats ?
    Kommer dessa Imamer någonsin att utvisas från dagens Islamistiska satelitstat Sverige ?
    MYCKET TVEKSAMT.

 4. För att ta reda på vem som styr är det bara att kolla vem du inte får kritisera.

  Antisemitism är en anti kritik lag ämnad att tysta den som påpekar det uppenbara.
  Man får säga att män sitter på enorm makt äger media och banker men man får inte påtala dessa folks etniska ursprung för då är man en antisemit.

  Det är inte antisemiten som hatar judar utan juden som hatar antisemiten.

  Gummi paragrafen ”hets mot folkgrupp” fyller ungefär samma uppgift.
  Påpekar man att ett folkslag är överepresenterat när det gäller rån, våldtäkt eller vad det nu är så ”hetsar man”.

  Dessa lagar ät bara en inskränkning i yttrandefriheten!

   • Ingen kan som Pettersson säga det som viktigt är, att det finns idioter i Sverige (Jonsson och Åberg är få av många inom politiken)
    – Pettersson menar att Anders Jonsson verkar vara en sällsynt idiot, men samtidigt varför är idioten Tomas Åberg inblandat i detta också?”

Kommentera