Jonas Sjöstedt har flyttat från Östermalm till Östermalm


VALET 2014/DUBBELMORAL. Diskussionen om vilken stadsdel vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedts bor i fortsätter i sociala medier. Förvirringen späds på av att v-ledaren nyligen flyttat från Karlavägen på Östermalm till en femma på Gärdet i samma stadsdel.

Att Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt bor i en femrummare i den eftertraktade stadsdelen Östermalm i Stockholm har väckt reaktioner i sociala medier. Till saken hör att partiets pressavdelning ogärna definierar sin partiledares bostad som belägen just i huvudstadens flottaste stadsdel.

I stället väljer man att säga att Jonas Sjöstedt bor på Gärdet, ett delområde inom Östermalm. På valseden för Stockholms län står bostadsort för alla partiets kandidater utom just partiordförande Jonas Sjöstedt.

Förvirringen drivs på av att Jonas Sjöstedt, hans fru och deras två barn nyligen flyttat inom stadsdelen Östermalm.

Fram till i våras bodde paret på Karlavägen 115, en av Östermalms finaste adresser i närheten av Gustav Adolfsparken på gångavstånd till både Karlaplan och tv-huset.

Lägenheten var 84 kvadratmeter stor och paret fick tillgång till den vid årsskiftet 2009/2010 sedan hans fru avslutat en utlandstjänstgöring i New York vid Utrikesdepartementet (UD).

Fastighetsägaren är försäkringsbolaget AFA Sjukförsäkringsaktiebolag som ägs i lika delar av LO och Svenskt Näringsliv. Bolaget har ett bestånd på cirka 900 lägenheter i Stockholms innerstad, varav drygt 100 hyrs ut till personal med anknytning till Utrikesdepartementet.

I våras var det dags att sanera och byta stammar i byggnaden på Karlavägen 115 och AFA erbjöd paret att flytta till en annan lägenhet inom beståndet. De valde då en lägenhet på Sandhamnsgatan på Gärdet i samma stadsdel. Den nya lägenheten är betydligt större, en femrummare på 139 kvadratmeter, och blir parets nya permanentbostad. Hyran är enligt AFA drygt 13.000 kronor i månaden.

”Parets nuvarande lägenhet ligger på Gärdet som är ett delområde inom Östermalm”, säger Lars Edberg, chef för fastighetsförvaltning på AFA Sjukförsäkringsaktiebolag.

Enligt Lars Edberg har parets nya lägenhet en ”betydligt högre” hyra än den förra. Vilken lägenhet som är finast har han svårt att säga.

”Den gamla lägenheten är ju väldigt central. Men den andra är naturnära, nära Gärdet. Båda är jättefina. Det är hugget som stucket vilken som är finast”, säger Lars Edberg.

En nackdel med parets upplägg är att lägenheten vid Gärdet hyrs i andrahand och att de saknar besittningsrätt. Enligt Utrikesdepartementet får hemvändande UD-tjänstemän hyra i andrahand i max sju år, vilket innebär att paret måste hitta något nytt i slutet av 2017.

-Pettersson inser att Sjöstedt är en som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…för att förtydliga så är det absolut inget fel att bo på Östermalm, men att som Sjöstedt försöka dölja det och påstå att det är tråkigt där…

Di.se 

Jonas Sjöstedt tycker det är tråkigt på Östermalm

Sjöstedt mörkar 


18 responses to “Jonas Sjöstedt har flyttat från Östermalm till Östermalm

 • Östermalm blir SD:s nya fäste ? | Varjager's Weblog

  […] Nu har SD vunnit sympatisörer i det högborgerliga Östermalm nära V(PK) ledaren Jonas Sjöstedts gamla boning vid exklusiva Gärdet. […]

  Gilla

 • Pia

  Tycker det är dags ställa han dessa frågor, om deras boende på Östermalm, privatskola. De alla flesta lever inte under dessa förutsättningar. Vad fan vet han om hur det är i Ex vis Rinkeby mm. Dit borde familjen Sjöstedt flytta omgående.

  Gilla

 • Tony

  Sjuklöverhycklare är vi allihopa allihopa allihopa
  sjuklöverhycklare är vi allihopa allihopa allihopa,
  Jag med S- JAg med M -Jag med FP – Jag med C
  Jag medVP.Jag medMP- Jag medKD !

  Gilla

 • angelicaplacet

  Sjöstedt är alltså ledare för barnen och ungdomarna som ligger på gatorna och skriker – är maskerade och hotar Polisen och demokratin.

  Hur hamnade han på Östermalm av alla ställen i stan? Var det det enda lediga lägenhet som fanns i bostadskön?

  Gilla

  • FruSvensson

   Den första var en hyreslägenhet som ägdes av UD, där hans fru jobbar tydligen. Den andra…… En hyreslägenhet som han fick….. yes, gick förbi kön!

   Gilla

 • FruSvensson

  Nedröstar-galningen är här ser jag.

  Gilla

  • Stenbock

   Strunta i honom Fru Svensson…Han har sedan år tillbaka varit en ivrig motståndare,till att som Pettersson ocensurerat publicerar !
   Är ingen speciellt bra tippare,men utgår från att det är en av dem, från de ”fredliga och humana IS-anhängarna”.. 😉

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Kom igen nu Jonas. Det är dags att komma ut från garderoben…..förlåt , lägenheten menar jag. Det är dags att tala ut och säga vart du bor.

  Förstår att det är ett svårt steg…men försök Jonas. Vi tar det sakta och lugnt så vi får det gjort.

  ÖSTERMALM……..ÖSTERMALM……ÖSTERMALM.

  Bra jobbat Jonas. Nu vet du det själv också, det vi alla andra redan visste. Visst är det skönt att få komma ut .

  Gilla

 • Ruben

  Den där smilfinken vet att sko sig på andras bekostnad.

  Gilla

 • Fiona1177

  Går hans barn i skola och i så fall kommunal eller friskola?

  Gilla

 • nisse

  Med så stor lägenhet Jonas Sjöstedt måste du kunna ta hand om ett antal skäggbarn du talar så ofta om solidaritet. Varför inte visa det också…

  Gilla

  • Uppgiven

   Intressant att någon valt att rösta ned det här inlägget precis som alla andra inlägg, är det inte bra om Jonas visar solidaritet med dem som flytt krig och elände?

   Gilla

 • FruSvensson

  Eftersom han hyr i andra hand så betalar han inte grundhyran på 13 papp. Hört från en vän som bor i närheten att Sjöstedt (eller partiet?) betalar 18 papp i månaden för att bo där.

  Gilla

 • Pettersson

  Jag mejlade honom en gång och frågade om det men han svarade inte. Konstigt.

  Undrar om han fick flera förfrågningar?

  https://petterssonsblogg.se/2012/01/09/jonas-sjostedt-tycker-det-ar-trakigt-att-bo-pa-ostermalm/

  Gilla

 • ossie

  Trodde att han flyttat till Rinkeby det skulle väl öka hans trovärdighet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: