Jonas Sjöstedt har flyttat från Östermalm till Östermalm

VALET 2014/DUBBELMORAL. Diskussionen om vilken stadsdel vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedts bor i fortsätter i sociala medier. Förvirringen späds på av att v-ledaren nyligen flyttat från Karlavägen på Östermalm till en femma på Gärdet i samma stadsdel.

Att Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt bor i en femrummare i den eftertraktade stadsdelen Östermalm i Stockholm har väckt reaktioner i sociala medier. Till saken hör att partiets pressavdelning ogärna definierar sin partiledares bostad som belägen just i huvudstadens flottaste stadsdel.

I stället väljer man att säga att Jonas Sjöstedt bor på Gärdet, ett delområde inom Östermalm. På valseden för Stockholms län står bostadsort för alla partiets kandidater utom just partiordförande Jonas Sjöstedt.

Förvirringen drivs på av att Jonas Sjöstedt, hans fru och deras två barn nyligen flyttat inom stadsdelen Östermalm.

Fram till i våras bodde paret på Karlavägen 115, en av Östermalms finaste adresser i närheten av Gustav Adolfsparken på gångavstånd till både Karlaplan och tv-huset.

Lägenheten var 84 kvadratmeter stor och paret fick tillgång till den vid årsskiftet 2009/2010 sedan hans fru avslutat en utlandstjänstgöring i New York vid Utrikesdepartementet (UD).

Fastighetsägaren är försäkringsbolaget AFA Sjukförsäkringsaktiebolag som ägs i lika delar av LO och Svenskt Näringsliv. Bolaget har ett bestånd på cirka 900 lägenheter i Stockholms innerstad, varav drygt 100 hyrs ut till personal med anknytning till Utrikesdepartementet.

I våras var det dags att sanera och byta stammar i byggnaden på Karlavägen 115 och AFA erbjöd paret att flytta till en annan lägenhet inom beståndet. De valde då en lägenhet på Sandhamnsgatan på Gärdet i samma stadsdel. Den nya lägenheten är betydligt större, en femrummare på 139 kvadratmeter, och blir parets nya permanentbostad. Hyran är enligt AFA drygt 13.000 kronor i månaden.

”Parets nuvarande lägenhet ligger på Gärdet som är ett delområde inom Östermalm”, säger Lars Edberg, chef för fastighetsförvaltning på AFA Sjukförsäkringsaktiebolag.

Enligt Lars Edberg har parets nya lägenhet en ”betydligt högre” hyra än den förra. Vilken lägenhet som är finast har han svårt att säga.

”Den gamla lägenheten är ju väldigt central. Men den andra är naturnära, nära Gärdet. Båda är jättefina. Det är hugget som stucket vilken som är finast”, säger Lars Edberg.

En nackdel med parets upplägg är att lägenheten vid Gärdet hyrs i andrahand och att de saknar besittningsrätt. Enligt Utrikesdepartementet får hemvändande UD-tjänstemän hyra i andrahand i max sju år, vilket innebär att paret måste hitta något nytt i slutet av 2017.

-Pettersson inser att Sjöstedt är en som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…för att förtydliga så är det absolut inget fel att bo på Östermalm, men att som Sjöstedt försöka dölja det och påstå att det är tråkigt där…

Di.se 

Jonas Sjöstedt tycker det är tråkigt på Östermalm

Sjöstedt mörkar 

18 thoughts on “Jonas Sjöstedt har flyttat från Östermalm till Östermalm

 1. Tycker det är dags ställa han dessa frågor, om deras boende på Östermalm, privatskola. De alla flesta lever inte under dessa förutsättningar. Vad fan vet han om hur det är i Ex vis Rinkeby mm. Dit borde familjen Sjöstedt flytta omgående.

 2. Sjuklöverhycklare är vi allihopa allihopa allihopa
  sjuklöverhycklare är vi allihopa allihopa allihopa,
  Jag med S- JAg med M -Jag med FP – Jag med C
  Jag medVP.Jag medMP- Jag medKD !

 3. Sjöstedt är alltså ledare för barnen och ungdomarna som ligger på gatorna och skriker – är maskerade och hotar Polisen och demokratin.

  Hur hamnade han på Östermalm av alla ställen i stan? Var det det enda lediga lägenhet som fanns i bostadskön?

  • Den första var en hyreslägenhet som ägdes av UD, där hans fru jobbar tydligen. Den andra…… En hyreslägenhet som han fick….. yes, gick förbi kön!

  • Strunta i honom Fru Svensson…Han har sedan år tillbaka varit en ivrig motståndare,till att som Pettersson ocensurerat publicerar !
   Är ingen speciellt bra tippare,men utgår från att det är en av dem, från de “fredliga och humana IS-anhängarna”.. 😉

 4. Kom igen nu Jonas. Det är dags att komma ut från garderoben…..förlåt , lägenheten menar jag. Det är dags att tala ut och säga vart du bor.

  Förstår att det är ett svårt steg…men försök Jonas. Vi tar det sakta och lugnt så vi får det gjort.

  ÖSTERMALM……..ÖSTERMALM……ÖSTERMALM.

  Bra jobbat Jonas. Nu vet du det själv också, det vi alla andra redan visste. Visst är det skönt att få komma ut .

 5. Med så stor lägenhet Jonas Sjöstedt måste du kunna ta hand om ett antal skäggbarn du talar så ofta om solidaritet. Varför inte visa det också…

  • Intressant att någon valt att rösta ned det här inlägget precis som alla andra inlägg, är det inte bra om Jonas visar solidaritet med dem som flytt krig och elände?

 6. Eftersom han hyr i andra hand så betalar han inte grundhyran på 13 papp. Hört från en vän som bor i närheten att Sjöstedt (eller partiet?) betalar 18 papp i månaden för att bo där.

Kommentera