Hjälp Joakim Lamotte mot Näthatsgranskaren Tomas Åberg

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. Föreningen Näthatsgranskaren drivs av Tomas Åberg som verkar vara en fullfjädrat mytoman som söker och får bidrag på allehanda håll för att försöka tysta debatten. 

Nu har ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg lämnat in en stämningsansökan till Göteborgs tingsrätt där han stämmer Joakim Lamotte för grovt förtal, efter att Lamotte granskat sanningen om honom. Det innebär att Lamotte kommer möta honom i rättegång inom en snar framtid.

Tomas Åberg anser, enligt stämningsansökan, att de granskande reportage Joakim Lamotte gjort om honom aldrig borde ha publicerats och att Lamotte aldrig borde ha berättat om honom som en djurplågare.

Nu har han lyckats samla in ungefär 200 000 kronor och anlitat advokater som arbetar för högtryck för att försöka få Lamotte dömd.

Tomas Åberg har tidigare stämt flera personer som delat Lamottes reportage och nu är det JL:s tur. Men den här gången är det ingen försvarslös pensionär han ger sig på, och Joakim lovar att ge honom ett motstånd han aldrig tidigare upplevt.

När det blir rättegång kommer Joakim Lamotte kunna bevisa att allt jag skrivit om honom är sant och mer därtill. Lamotte kommer även visa att han är en offentlig person och makthavare som skall tåla en journalistisk granskning.

Eftersom han framträder som moralisk förebild i media och får flera miljoner kronor i statligt stöd för att jaga människor på nätet, är det självklart relevant att granska hans bakgrund. Sedan förstår Lamotte att Tomas Åberg inte vill att hans tvivelaktiga beteende lyfts fram i ljuset, men samtidigt har svenska skattebetalare rätt att få veta vem deras pengar går till.

Vid rättegången kommer allt Joakim Lamotte grävt fram om Tomas Åberg att bli allmän handling, vilket sannolikt resulterar i att även andra inser att det är dags att granska ”Näthatsgranskaren”.

Men eftersom detta är ett enskilt åtal måste JL betala advokater och jurister själv, vilket kommer att bli dyrt. I slutändan handlar detta om yttrandefrihet och rätten till att bedriva oberoende journalistik, och därför ber Lamotte nu om mer stöd än någonsin tidigare.

Vill ni hjälpa Joakim Lamotte att samla in pengar till rättshjälp för att vinna över Tomas Åberg så får ni gärna ge valfritt bidrag.

Dela även det här inlägget så mycket det går, så att det når ut till så många som möjligt. Tillsammans kan vi klara detta. Lamotte backar aldrig en millimeter för Tomas Åberg!

Joakim Lamottes konton: 

Swish: 0707760990
Konto: 1375-0365725 (Danske Bank)
Bankgiro: 5431-6872

Ovanstående från Joakim Lamottes Facebook

-Pettersson hoppas det går bra bra för Joakim Lamotte, jag har blivit frikänd flera gånger men även dömd för förtal trots att jag berättade sanningen från offentliga domstolsdokument. Det är så med ett politiskt domstolsväsende.

Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Hjälp Joakim Lamotte mot Näthatsgranskaren Tomas Åberg

 1. Ja och så hoppas jag att djurskydds aktivisterna
  står utanför rättssalen med plakat om vad
  dom tycker om sådana som plågar djur..

 2. Även om Lamotte förlorar målet hoppas jag att allt som finns om Åberg, hans verksamhet och hans finansiärer kommer upp till ytan. Är säker på att det finns ett och annat smaskigt att visa upp.

 3. Min pension är bara 6901 kr men jag skall ändå skicka 1000kr
  Barn och djurplågare skall hängas ut

   • Det är fan skrämmande hur styrande politiker går emot folkets vilja! Djur tillåts lida p.g.a religion, och barn som far illa utreds inte! Särskilt inte om barnet har muslimska föräldrar! Sverige viker sig för folket som klär sig i morgonrockar!! Tack o godnatt!!!

 4. Jag läste för en tid sedan att det finns ett antal advokater som gått ihop för att FÖRSVARA just sådana människor som blir stämda bara för att man använder sig av sin rätt till yttrandefrihet och uttrycker sina åsikter om det katastrofala och helt galna som numera är vardag i Sverige och detta på grund utav en handlingsförlamad regeringen som saknar kompetens för att driva landet Sverige och just av den anledningen så har Sverige FÖRÄNDRATS från att vara ett av dom mest ansedda till en bananrepublik, och det ena leder till det andra så därför finns det personer som näthatsgranskarna som får mångmiljonbelopp i bidrag från staten för tysta kritiker på något annat sätt kan det inte vara. Men iallafall så ska man kunna kontakta dessa människor så hjälper dom dig som inte har råd med rättshjälp, och om jag inte minns fel så gör man detta på sin egna TID. Det går säkert att googla fram vilka dom är och hur man får kontakt med dom.

 5. Dessvärre så ligger hela risken hos Lamotte även om Åberg skulle förlora så har han inga tillgångar vad jag har förstått. Tycker det borde finnas garantier att man klarar av att betala det eventuella skadeståndet innan man får sätta sin fot i en domstol med en stämning.

  • Skickade en rejäl slant.
   Den här striden gäller försvaret av det svenska folkets hävdvunna frihet mot Ågren och hans sensur-polares åsiktsförtryck.

 6. Tipsa Joakim om att vi har religionsfrihet i Sverige.
  Det betyder att vi får ha en ”tro”!
  Vad ”tro” betyder i detta sammanhang är inte definierat.
  D.v.s. allt han har påstått utgår från hans ”tro”!

  ”tro” ska troligen gå att koppla till en religion.
  – en religion är grundad på en ”gud”.
  – vad som definierar begreppet ”gud” är, för alla okänt!
  – d.v.s. allt vi påstår kommer från vår ”inre gud”!
  – allt är därmed religion!
  – ingen kan påstå eller bevisa något annat!

  Jag ”tror” att jag är trafikpilot – men har bara
  suttit i turistavdelningen i plan.
  Vår religionsfrihet tillåter mig att ”tro” det.

  D.v.s. all religion är bara fantasi och Joakim kan
  hänvisa till sin religion = och klara sig!

 7. Här kommer Joakim att möta en polisutredare, en åklagare och en domare som har bestämt att Åberg ska vinna. Precis som Pettersson drabbades.

  Här måste Joakims advokat lyssna på varje glidning som kan användas i överklaganden ända till EU-domstolen.

  Jag hoppas att vi här på Pettersson kan följa rättegången.

 8. Har swishat, det här är viktigt, precis som när Lars Vilks stod upp för yttrandefriheten och visade vilken sanning som får sägas och vilken inte.

 9. Men tror ni att han kommer att förstå vad han gör i rätten?

  “har under en lång tid visat sig olämplig som djurhållare genom att inte förstå eller ta till sig information om skötsel av hjortar och jakar.”

  Kan han ta till sig den information Lamotte ger?

  Är han med egendomlig huvudform fortfarande olämplig? I så fall är det ju inte svårt för Lamotte att visa detta, förutsatt att Tomas kan ta till sig informationen 🙂

Kommentera