”Coronakrisen påminner oss om kvinnoförtrycket”

FEMINISM. Coronakrisen påminner oss om våldet och förtrycket av kvinnor världen över, med bland annat mer våld i hem som hålls i karantän och lagförslag om att totalförbjuda abort i Polen. Det skriver Annika Strandhäll, jämställdhetspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, på Expressen Debatt.

Av världens fattiga är en klar majoritet kvinnor, över 600 miljoner kvinnor och flickor bor i länder där könsrelaterat våld inte är förbjudet och årligen gör 25 miljoner kvinnor osäkra aborter – där tiotusentals dör.

”Det är 2020 men våldet och förtrycket mot kvinnor förblir den allvarligaste och mest tolererade formen av brott mot de mänskliga rättigheterna”, skriver Annika Strandhäll (S), jämställdhetspolitisk talesperson.

-Pettersson undrar när Strandhäll och de andra socialdemokraterna ska protestera mot den ideologi som är värst när det gäller kvinnoförtryck och förtryck av oliktänkande, i stället för att uppmuntra islams utbredning i Sverige och över världen…

Jag minns för övrigt Oslo-polisen som sa att 70 procent av familjevåldet förekommer i familjer där man inte firar jul och inte dricker sprit, hört talas om det Annika?

Självklart bär de muslimska damerna tält frivilligt och detta uppmuntras i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “”Coronakrisen påminner oss om kvinnoförtrycket”

 1. Heter hon Strandhell? Hon verkar att ha övertagit Mona Muslims , att rapa upp dumma kommentarer. Har hon tänkt på varför Polens valuta är betydligt högre värderad än den Svenska kronan, förr var det tvärtom.
  När Polen kom ifrån den förlamande Socialismen tog det inte många
  år för dem att bli ett modernt Europeiskt land, men damen här tror att Socialism är något folket vill ha, det är det inte!

 2. Hon ska skita i vad dom gör i Polen!?
  Sen tycker jag hon är en skam för Sverige!
  Ponnsan 62
  AFS

 3. Aborter är normalt ett diskussionsämne som jag håller mig borta ifrån då man antingen närmar sig talibanerna eller barnamördarna. Det är två föräldrar samtidigt som det är kvinnans kropp och kvinnan som föder barnet. Det finns ingen självklar moralisk ståndpunkt som man kan känna sig helt lycklig med.

  Med det sagt så tycker jag att SD:s hållning med fri abort fram till och med tolfte veckan är en bra kompromiss. Men det är en kompromiss och det innebär att någon kommer i kläm.

 4. Släng ut alla politiker från regering och riksdag som vill rädda världen med våra skattepengar och behåll dom som bara värnar om oss svenskar.

 5. Annika Strandell är lika medveten som Polackerna att hon ljuger.
  Men svårt att kolla för svensken.
  Abort är tillåten vid våldtäkt, risk för kvinnan och sjuka barn.
  Strandells ögon håller på att trilla ut när hon ljuger.

 6. Viktigast måste väl vara att stoppa vita män att kasta ut sina kärringar från balkonger, eller siktar Ni på att göra tälten i segelduk?

  • För att inte tala om vita mäns hedersförtryck.
   Det värsta brottet mot mänskligheten utförs just nu av socialdemokratiska partiet som berövar ett helt folk sin existens och sina barns framtid.

 7. Så mycket skit som sipprar ur käften på en del
  politiker så borde dom köra med tredubbla munskydd!

 8. Annika Strandhälls urbota korkade tjatter är en brott mot mänskliga rättigheter, vad har vi med all världens kvinnors lidande att göra?
  Om du tänkte på kvinnors rättigheter och välbefinnande så kan du och ditt pajas parti sluta släppa in kvinnoförtryckare män i Sverige

Kommentera