Coronaviruset: Kinas stora mörkläggning

av Giulio Meotti

 • Det verkar inte som att det såldes några fladdermöss på Wuhans skaldjursmarknad. The Lancet noterade i en studie från januari att det första fallet av Covid-19 i Wuhan inte hade någon koppling till marknaden.

 • En annan person har precis försvunnit. Ai Fen, en kinesisk läkare, som (…) hävdade att hennes chefer tystade ner hennes tidiga varningar om coronaviruset, verkar ha gått upp i rök (…) Journalisterna som såg vad som hände i Wuhan har också försvunnit.
 • ”Ingen har kunnat studera det. Hur kan man säga att det inte kommer ifrån labbet om man inte kan besöka labbet? Istället har vi sett Beijing göra sitt bästa för att hindra virologer och epidemiologer från att faktiskt åka till Wuhan.” – Gordon Chang, i Die Weltwoche, den 31 mars 2020.
 • Det är ett annat stort problem. Den potentiella huvudutredaren för Wuhans ursprung, Världshälsoorganisationen, anklagas nu för att vara ”Kinas medbrottsling i coronaviruset”.

Kinas lögner har stått oss dyrt.

”Det här är en av de värsta mörkläggningarna i mänsklighetens historia, och nu står världen inför en global pandemi”, sa Rep. Michael T. McCaul, republikansk medlem i House Foreign Affairs Committee, innan USA:s underrättelsetjänst fastslog, i en hemligstämplad rapport till Vita Huset, att Kina har dolt ursprunget och omfattningen av det katastrofala globala coronavirusutbrottet.

Det kinesiska kommunistpartiets ”felaktiga gärning har orsakat en global smitta som har dödat tusentals”, skrev kardinal Charles Maung Bo, ordförande i Federation of Asian Bishops’ Conferences den 1 april. ”När vi undersöker skadan som orsakats i tusentals liv runtom i världen måste vi fråga vem som bär ansvaret.”

Läs vidare

8 thoughts on “Coronaviruset: Kinas stora mörkläggning

 1. Den demokratiska världen ska förstås aldrig acceptera att journalister och regimkritiska medborgare plötsligt försvinner i sina länder. I Sverige har andra gränser passerats för vett och sans. Svensk regering och myndigheter vältrar sig i humanistisk självgodhet medan de övergivit säkerhet och skydd för svenska medborgare. De skötsamma medborgarna har dåligt stöd i en urvattnad välfärd och verkar endast vara till för att mjölkas på högre skatter.

 2. Kan vi i Sverige göra som Trump? Inga pengar till det korrumperade WHO. Lägg pengarna på oss som byggt upp det här landet istället.

  • Så vitt jag hörde så ökar Sverige sina anslag till WHO, detta för att kompensera för bortfallet när USA drog in bidragen.

   Vi är ett rikt land, och det multikulturella lyckoriket är bara några skattehöjningar från att realiseras.

 3. Absolut en artikel värd att läsa! Kina ger mig kalla kårar vid det här laget. Jag tror också att det är ett laboratorieframkallat virus.

Kommentera