Minst 17 mördade i Kanada

BROTTSLIGHET. Den 51-årige Gabriel Wortman sköt ihjäl minst 17 personer i den kanadensiska staden Portapique, rapporterar flera medier med hänvisning till polisen. Dådet pågick under tolv timmar. Därefter ska Wortman ha skjutits till döds av polisen. 

Wortman körde runt i ett fordon som såg ut som en polisbil och ska kort före dådet ha setts iklädd delar av en polisuniform. Motivet bakom skjutningen är oklart.

– Det faktum att den här individen hade tillgång till en uniform och en polisbil talar för att det här inte var ett slumpmässigt dåd, säger den lokale polischefen Bergerman.

Enligt polisen finns det i nuläget inget som tyder på att morden hade koppling till terrorism.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Minst 17 mördade i Kanada

 1. Det kunde inte kopplas till terrorism antagligen för att polisen inte kunde koppla någon känd terror grupp. Jag tycker det ändå är terrorism. Brutalt beräknat med bil, vapen, uniform.

 2. Fler som gillar SD än som ogillar
  I augusti 2009 startade Facebook-sidan “Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack.” av den vänsterpartistiske kurd-nationalisten Zana Hussan. Initiativet lovprisades av etablerad media.
  I över ett decennium har sidan varit större än Sverigedemokraternas egna sida på Facebook – fram till nu i helgen. I skrivande stund har den SD-kritiska sidan 315 465 “likes” medan Sverigedemokraternas har 315 881. SD:s sida är även den överlägset största partisidan i Sverige.
  https://www.exakt24.se/fler-som-gillar-sd-an-som-ogillar/

  • Vad bra det blir när SD räddar och återställer Sverige, för så blir det väl ?
   Röstar själv för säkerhets skull på AFS även i valet 2022 precis som i valet 2018 och i senaste EU-valet.
   Swexit och ett Återvandringsverk är två saker AFS driver hårt politiskt.

   • Bra att du för säkerhets skull röstar på AfS, det har gett väldigt mycket politiskt hittills.

    Valresultat 2018: Alternativ för Sverige, 20290 röster och 0,31% av rösterna.

    Jag skulle inte använda uttrycket för säkerhets skull utan kanske säga om man vill chansa vild och tror på ett under så kan man rösta på Alternativ för Sverige.

Kommentera