Mp lugnar förorten

Isabella Lövin (Mp) har varit på ett frälsningsbesök i Järvaområdet och där självkritiskt förklarat att regeringen borde gjort mer för att minska spridningen av coronaviruset i detta och andra invandrartäta förorter.

Järva är det område i Sverige som drabbats hårdast av viruset och i ett samtal mellan Lövin och Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan får vi veta orsakerna.

Lövin är självkritisk och menar att man borde nått ut med information om viruset på flera språk. Här borde Lövin vara självkritisk av andra orsaker. Hur är det ens möjligt att man kan bo och leva i Sverige under flera år utan att kunna språket så pass bra att man förstår det som sägs och skrivs i svenska medier? På Folkhälsomyndighetens webbsida finns information att ladda ned på en rad olika språk.

Enligt det här reportaget i Sveriges Radio den 24:e mars får vi veta att somalier boendes i Sverige ”inte har som tradition att följa svenska nyheter”. Här borde Ahmed Abdirahman och alla i Sverige boende somalier idka lite självkritik och inte skylla detta på rasism eller det svenska samhället, eller…?

Andra förklaringar till virusspridningen i Järvaområdet är trångboddhet, bristen på matbutiker och dåliga kommunikationer.

Låt oss starta med trångboddheten och exemplet familjen Hassan.

Bilden ovan föreställer familjen Hassan som 2008 förklarade i TTela att de trivs i sin nya lägenhet som Vänersborgs skattebetalare finansierade och att de nu väntade tillökning i familjen. Nio barn var alltså inte tillräckligt. Hos vem ligger då ansvaret för denna trångboddhet i invandrartäta förorter? Hos främst somaliska familjer är det som bekant tradition att ha många barn och också att ha äldre familjemedlemmar och kanske också släktingar boendes hos sig. Är detta samhällets, myndigheternas eller familjernas eget ansvar?

Sedan kommer vi till matbutikerna och de dåliga bussförbindelserna. Låt mig presentera lilla Högsjö i Södermanland. Högsjö har knappt 700 invånare, men har hittills haft tre dödsfall som förklarats av coronaviruset. Jag lovar att i denna lilla ort kommer bussarna betydligt mer sällan än de passerar genom en av Stockholms förorter. Dessutom vet jag att denna lilla ort endast har en liten närbutik, medan man på Järvafältet kan hitta detta.

Här kan ni förövrigt ladda ned en busstidtabell över aktuellt område och gör ni det kanske ni också förundras över vad ”dåliga bussförbindelser” innebär.

Ett fjärde argument för att antalet drabbade i förorterna är många är att de boende jobbar i yrken där kontakten med andra är stor. Vilka yrken framgår inte, men jag känner personligen många som jobbar inom vården, inom hemtjänsten, i livsmedels- och andra butiker, som busschaufförer m.m. Så vilka är dessa yrken man talar om i SR:s reportage?

Jag tror syftet med Lövins resa till Järva är att värva väljare och att löften kommer att ges till Ahmed Abdirahman och andra somalier.

15 thoughts on “Mp lugnar förorten

  1. Hämtat ur artikeln om familjen Hassan..
    ”– I Sverige är det inte så vanligt med så stora familjer, men jag tycker om att ha en stor familj. Jag vill ha fler barn”

    De hade då 9 stycken, det 10:e var på väg, men familjen ville ha ännu fler. Borde inte myndigheterna satt stopp?
    Hur har det gått för paret Hassan? Har de arbetat, betalat skatt, har de fått fler barn och hur många av dem arbetar?
    Någon som vet?

  2. Lövin vad är det?
    Pajas.?
    Hjärndöd?
    Kan inget vet inget?
    Sabotör?
    Myglare?
    Egoist.
    Stalinist?
    Undrar bara..får man det?
    Ponnsan

  3. Ja hjälpen t invandringen kan aldrig bli f stor. Alltid för lite till dem, specialinsatser
    hit o dit. Vi hjälper med allt, inget eget
    ansvar. Samtidigt tror man att dessa människor ”lite längre fram ” ska kunna
    försörja sig o bidra t samhället. Upprepar
    mig: det här kommer att knäcka Sveriges
    ekonomi. Arma land

  4. Om man inte vill fatta så går det ju inte. Men somalier har inga som helst problem att få reda på alla olika sorters bidrag de kan få. De är även duktiga på att ta reda på rättigheter.
    Dom är här enbart för att dom inte kan få det bättre nån annanstans i hela världen utan att själva bidra med nånting. TA BORT ALLA BIDRAG NU SÅ BLIR DET ÄNDRINGAR…

  5. Jag förväntar mig då att Elisabeth Lövin reser ut till dom
    upprörda männisdkor som fått sina fordon uppbrända?
    Men det är ett ämne som denna fega tant inte bryr sig om.

  6. Man bor flera år i ett land.”Man har inte för vana att ta del av Svenska nyheter ” !! Med andra ord så är integration ointressant och oviktigt.Sluta med detta ständiga tycka synd om och offerbeläggning av dessa människor.Behandla dom som vuxna människor med eget ansvar någon gång.Eller gäller det bara i valtider Isabella Lövin ? Har inte imamerna dessutom ett stort ansvar när det gäller att informera om det som sker.Eller dom kanske inte heller har som ” vana ” att följa nyhetsförmedlingen i Sverige ?

  7. Finns någon kalkyl på hur mycket vårdpersonal som
    denna familj motsvarar i kostnad?

    Kommer någon i denna hop att någonsin kunna arbeta
    och betala tillbaks allt det som vi i Sverige bjudit dem på?

    Hur ofta är de på sjukhuset?
    Hur mycket tandvård behöver de?
    Vad kostar lägenheten?
    Hur mycket får de i underhåll?
    Hur mycket får de i barnbidrag?
    Hur mycket har de fått i retroaktivt barnbidrag?
    Vilka summor, svenska skattepengar sänder de
    ut ur Sverige?

    Varför har de avlat 10 barn?
    Hade det kanske varit bättre att arbeta i stället
    för att knulla hela tiden?
    Är det kanske mera humant (för oss skattebetalare)
    att sända hem denna grupp till djungeln där de hör hemma?
    De verkar ju inte ha något intresse av att göra rätt för sig.

  8. Allt negativt som drabbar invandrare är till 99% självbevållat och ska inte skyllas på Sverige eller Svenska folket. Svenska myndigheter behandlar invandrare som utvecklingsstörda som inte kan ta konsekvensen av sina handlingar. Sluta dalta med folk vi försörjer som som tack pissar tillbaka som tack.

    • ”Svenska myndigheter behandlar invandrare som utvecklingsstörda”

      Ärligt talat….utvecklingsstörda.🤔

      • Om en utvecklings störd begår ett brott straffas denne milt eller inte alls.
        När en invandrare begår ett brott etc etc
        Förstod du nu?

      • En utvecklingsstörd kan du inte ställa till svars för sina handlingar
        Invandrare som vägrar lära sig Svenska för att kunna ta till sig viktig samhällsinformation är samhällets fel och. problem
        Ser du likheterna?

      • Kom ihåg jag sa inte att dom var utvecklingsstörda utan behandlas som sådana.

Kommentera