Ska samhället tolerera slöja på en polis?

ISLAM. Nerikes Allehanda skriver bakom  betalvägg att 22 polisaspiranter kommer att vara verksamma under ett halvår i Örebro län för att bland annat praktisera fältarbete.

Screenshot_20200417-084642_Chrome
Skärmdump från NA.se

Fokus i tidningens artikel hamnar på 24-åriga muslimska Noor Al-Hussein som hävdar att hon vill öppna dörren för fler slöjbärande kvinnor inom polisyrket.

-Pettersson menar att slöja, hijab, står i strid med alla principer för en demokratisk ordningsmakt. 

Att en polisaspirant bär slöja till polisuniformen i Sverige är helt oacceptabelt. De som tjänstgör i uniform ska inte visa några andra sympatier än till den svenska lagstiftningen och en polis som vägrar tjänstgöra utan islamska symboler har sina sympatier hos Allah och sharia.

Symboler för religioner, idrottsklubbar, politiska partier och annat får man bära privat, absolut inte i tjänst om man arbeter som polis.

”Uniform” betyder just ”enhetlig”, enhetlig tjänsteklädsel och poliskårens uniform måste vara enhetlig om den ska ge rätt signal till svenska medborgare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Ska samhället tolerera slöja på en polis?

  1. En polis ska naturligtvis inte i uniform visa sina sympatier hos Allah och sharia. Islam i skrift och ideologi bryter mot mänskliga rättigheter. Islam agiterar en form av apartheid där alla andra, dvs otrogna anses mindre värda och är skyldiga muslimer extra skatt. Apartheid ( åtskildhet ) var det politiska styret på den tiden i Sydafrika. Sveriges regering lade i årtionden många miljoner och stor diplomatisk möda på att hjälpa ANC ta makten från sittande regering. Svenska myndigheter ska vara fri från inblandning av Islam.

  2. NEJ! NEJ! NEJ! Om slöjan är en religiös markering; tillåts kristna poliser att bära ett stort kors utanpå uniformen? Eller poliser med judisk tro att bära kippa i tjänsten? Slöja och liknande attribut markerar dessutom att man bekänner sig till sharia, vilket av muslimer anses stå över nationell lagstiftning. När t.o.m. ett flygbolag kan kräva regelrätt uniform (utan avvikande attribut), varför skall då offentliganställda tillåtas bära religiösa symboler i tjänsten? Nu är det f-n i mej dags att sätta ned foten!

  3. Det här är helt i linje med kontraktet som socialdemokraterna har med muslimerna!

    Kontraktet säger att S ska bidra till att
    muslimerna ”får positioner i alla viktiga
    styrelser i Sverige, inklusive Regeringen?

    Sverige är sålt till muslimerna!
    Kontraktet gäller ännu !
    LANDSFÖRRÄDERIET är det värsta i
    modern tid!

  4. Ja-a, om blöj-bäraren är en bankrånare. Hupps, råkade visst läsa lite fel. Eller inte…

  5. ”Bettan ”!

    F e l !

    Vi vet med säkerhet att muslimer är
    muslimer!
    Muslimer är skyldiga att följa koranen!
    Koranen säger att vi är deras fiender!
    Får en polis vara vår fiende?

  6. En polis får väl inte gå omkring i sopsäck!

    Dels är det en religiös symbol!
    Dels är det ett säkerhetsproblem!

    Bjud hemne på en ”hemresa ” så kan hon
    bära sin sopsäck så mycket hon vill!

  7. Det osar problem… Vilka av koranens regler anpassar sig den här polisen till och vilka inte? Får hon nudda vid män, se en man i ögonen, ljuga för s k ”kuffar” för att det gagnar hennes tro? Skulle inte känna mig bekväm att förhöras i Sverige av någon polis med slöja tyvärr – kanske anmäls man för hets mot folkgrupp om man yttrat något olämpligt om något man uppfattade.

  8. Av debattör Cinna, ”Bilden kommer skickas ut i Mellanöstern som ett bevis på att Islam tar över Sverige, steg för steg” är totalt missuppfattat, för det som sker om islamsk stat lyckas avslöja kvinnans identitet är.

    Vare sig kvinnan eller övriga familj och släktingar i Sverige, kommer inte att kunna åka till hemlandet utan att bli gripna och kvinnans släktingar i hemlandet kommer att få stora problem.

    Islam förbjuder ogifta och gifta kvinnor att göra ett stort antal saker, exempelvis får de under inga förhållande ens nudda vid en man vilket polisyrket kräver och det nämns att om domar publicerades i de dömdas hemländers sajter skulle de översättas och de dömda, deras familjer och släktingar skulle inte våga att ens tänka tanken att åka på semester i hemländerna.
    Jurist Robin H.

    • Då vore det väl bäst för alla om hon valde ett annat yrke, både för hennes och vår säkerhet.

    • @Robin H
      Finns speciella kvinnopoliser exempelvis i både Iran och Malaysia. (Tror dock kvinnor enbart griper kvinnor där.) Lagstiftningen ser olika ut i olika muslimska länder. Vad vill du ha sagt? Att bilden inte skulle kunna ses som ett tecken på vekhet i Sverige inför att anpassa sig till Islam?

  9. Svenska försvaret har också vikt ner sig. Man ska komma ihåg att polis och militär representerar ytterst staten och ska inte vara en megafon för varken religion eller politiska budskap.

  10. I ”osäkerhets” kontrollen på Arlanda står det afrosvenska balkonghopp landslaget i hijjaber och känner på n….r liknar mer Kriminalvården.

  11. Nej inte ok!
    Ska polisen börja med klubbmärken oxå.
    Eller varför inte keps där det står Trump!
    Ideioter

  12. Polis och militär bär uniform, vilket betyder enhetlig klädsel, vilket man knappast med bästa vilja i världen kan kalla hennes klädsel med ett avvikande huckle som packar in huvudet.

  13. Om samhället räknas som att vara politikernas, då är slöja självklart en rättighet. Om det räknas att vi folket, som samhällena ännu till största delen består av, då hoppas jag att slöjan inte blir accepterad inom polisen.
    Hoppet är det sista som vi ska sluta känna, även om det nu känns hopplöst.

  14. Nej, jag har då inget förtroende för en polis i slöja. Man vet inte var hon har sin solidaritet. Om jag blir utsatt för ett brott av en muslim – vems sida står hon då på? Hon väljer ju att böra slöjan så det ger sig självt.

  15. Ett sånt krav borde resultera i direktutvisning av vederbörande. Så ett självklart nej!!

  16. NEJ, inte heller toppluva med tofs, vikingahjälm, ”byfåne”mössa, turban, hockeyhjälm, ”Nazi”hjälm mm mm. Överdriver lite men om slöja ska godkännas måste ALLT annat godkännas helt enkelt, inkl SAMTLIGA andra religiösa och politiska symboler! BORT!
    Samtliga SVENSKA poliser ska ha LIKA uniform oavsett religion, etnicitet eller politisk tillhörighet! PUNKT!

  17. Absolut inte,en slöja är inte en del av en uniform. Dessutom är den en symbol för förtryck av kvinnor. Vad blir nästa steg, polis i rånarluva? Den här diskussionen visar ju som jag många gånger har påpekat, ett klart resultat av mentalsjukhusens nedläggning i Sverige.

  18. Dom ska inte vara ute på fältet i slöja.Alla sådana tribut går bort när man bär uniform.Har ni sett någon sikh bära turban till polisuniformen.Eller någon jude som bär kalott.Vad dom gör privat är des ensak,men är dom tjänst får dom rätta sig efter gällande klädregler.Men naturligvis kommer man att göra undantag för denna grupp.Dom är ju bäst på att hävda sina rättigheter i alla sammanhang.

  19. Att överhuvudtaget framföra kravet på att slöja ska få användas av polis tyder på ett totalhaveri i tankeförmågan.

  20. Bär hon slöja är hon troende muslim. Inte sekulariserad, då hade hon tagit av den. Är hon troende går sharia före svensk lag enligt koranen, annars är hon inte en rättrogen muslim enligt koranen -och det ÄR hon, eftersom hon envisas med att bära slöja.

    Därför kommer det som står i koranen att påverka hennes agerande ex om en muslim våldtagit en svensk kvinna.
    -Annars kommer hon att få problem med andra muslimer, kanske hot. De kommer förvänta sig att hon främst agerar enligt koranen.

    Slöjbärarande poliser innebär att vi tar in sharia i poliskåren. Bär hon slöja är hon främst praktiserande muslim, och sharia går då före svensk lag!

    • Bilden kommer skickas ut i Mellanöstern som ett bevis på att Islam tar över Sverige, steg för steg.
      Den kommer tolkas som Islams oövervinnerlighet, INTE som att svenskar är toleranta, utan VEKA!

Kommentera