Allt för få migranter arbetar, allt för många lever på bidrag


INVANDRING & SYSSELSÄTTNING. De som tror att migrationsfrågan kommer att dö ut på grund av viruset tror helt fel, snarare tvärtom. Eftersom det visar sig att migranter från Somalia och Mellanöstern är överrepresenterade bland döda och smittade kommer debatten om den totala bristen på integration ta ny fart inom kort, skriver Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg

Avslag tre gånger men är ändå kvar i landet och fri att demonstrera och få skattefinansierade förmåner. 

Svensk integrationspolitik har nämligen aldrig funnits.

Inga partier har haft en och ingen har varit intresserad. Några modiga enskilda politiker som Mauricio Rojas och andra har stuckit ut hakan, opinionsbildaren Thomas Gür har skrivit om det sedan tidigt 1990-tal men i politiken har det varit noll med verklig integrationspolitik.

Istället har det enda som skrivits om detta i svensk förvaltning snarare handlat om att invandrare inte ska anpassa sig utan istället få en massa av andra betalda stöd och bidrag för att fortsätta vara icke-svenskar i så stor utsträckning det är möjligt. Modersmålsstöd, frivilliga studier i svenska, livslånga tolkar och enorma bidrag till etniska föreningar är bara några av de institutionaliserad icke-integration som blivit svensk migrationspolitiks signum.

Rapporten heter “När blir utrikes födda självförsörjande?”.

Läs vidare på Uvell.se…

-Pettersson kan sammanfatta väldigt kort, den så kallade integrationen fungerar inte och invandrare från Mena-länderna arbetar alldeles för lite…

En majoritet av utrikes födda i arbetsför ålder har under perioden 1990-2016 inte uppnått självförsörjning. 

 • 100 % lever på bidrag den dagen de kommer hit. Efter 13 år lever 50 % fortfarande på bidrag.
 • Migranter från Afrika och Mellanöstern är sämst i klassen. I dessa grupper är bara 38 % och 36 % självförsörjande 2016.
 • Bara 41 % av folk födda i södra Europa är självförsörjande.

Nu måste stora politiska reformer av inte skådat slag till på integrationsområdet. 

Några av dem som borde införas är:

 • indragna bidrag till alla etniska föreningar
 • tolkhjälp endast två första åren i Sverige, sedan får man betala själv
 • överklagande av migrationsärenden i domstol får bekostas själv
 • anhöriga får bara tas hit om man är självförsörjande och bara egna barn och fru. Andra släktingar, som föräldrar, får söka asyl själva på egen grund.
 • verkliga beredskapsjobb för folk som lever på bidrag där alla som lever på andra tvingas stämpla in varje dag måndag till fredag och antingen studera eller sanera klotter/städa trottoarer/kratta löv/plantera etc.
 • avskaffa alla lönesubventioner som inte fungerar
 • avskaffa socialbidrag som försörjning för utlandslandsfödda och göra en statlig etableringsersättning med Migrationsverket som kontrollstation
 • stifta en lag mot trångboddhet som fastighetsägare kan stödja sig på när de nekar folk att folkbokföra sig i lägenheter. Det ska inte vara möjligt att ha en hel släkt boende ihop i en liten lägenhet och fastighetsägaren har ingen möjlighet att vräka dem.
 • skrota hela samordningsnummersystemet och etablera ett nytt som Skatteverket ihop med polisen ansvarar för. Alla som idag har samordningsnummer får fysiskt infinna sig hos polisen för att få ett nytt inom X tid.
 • gör om alla socialförsäkringar så att samtliga bygger på inkomst av tjänst och inte av folkbokföring. Det måste vara en försäkring. Inga förmåner ska betalas ut om man inte först tjänat in rätten. Bidrag räknas inte.
 • ta bort alla förmåner i välfärdssystemet förutom akuta och rättigheter för barn för folk som inte har inkomst av tjänst. Efter 12 månaders inbetalning får man tillgång till resten av systemet.
 • inför en regel att uppehållstillstånd återkallas utan preskriptionstid om det framkommer under tiden man innehar det att man ljugit för att få det. Det spelar ingen roll om vad man ljugit om, om lögnen bidragit till att man fått TUT/PUT.
 • ta bort möjligheten helt att söka asyl vid nekande bara man undanhåller sig utvisning i fyra år. Ett nej är ett nej. Och upprätthåller man sig illegalt i landet ska utvisnings förenas med ett inreseförbud i minst 10 år, dvs man får inte komma hit ens på semester på tio år.
 • gör om en meningslös myndighet till en Kontrollmyndighet för offentliga medel som ansvarar för att hitta alla bedrägerier med alla sorters offentliga medel inklusive gör fysiska besök hemma hos folk.
 • ta bort alla integritetsspärrar som hindrar att Skatteverket, Polisen, Försäkringskassan, Tullen, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten, CSN, Arbetsförmedlingen och alla andra som hanterar bidrag till utlandsfödda att dela information och låt den nya Kontrollmyndigheten får se rubbet. De kan sedan kontrollera att folk som säger sig bo på en adress gör det, att folk som påstår att de är skilda är det etc.
 • Börja återvandring i stor skala för dem som inte kan/vill assimilera sig.

Folk som kommer hit ska jobba och de som redan är här måste vi ställa oerhört mycket större krav på. Det mest grundläggande är att bor man här ska man kunna prata svenska. Det är grunden till allt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Allt för få migranter arbetar, allt för många lever på bidrag

 • Maja 2

  En städfirma anställde en av de nya. Två veckor gick någorlunda bra, men sedan började helvetet. Han vägrade först att tvätta fönster, sedan vägrade han andra uppgifter som hör ihop med städningen.
  Hon som anställde honom på tre månaders prov anmälde detta till AF.
  .Hon fick avslag för bidraget och hotade AF att göra anmälan till Arbetsdomstolen. varpå svaret från AF kom snabbt att de hade begått ett misstag och skulle ersätta henne enligt avtalet.
  Jag säger bara ; Finns ingen chans att anställa arbetsskygga människor .De har inte kommit hit för att arbeta och när AF rekommenderade henne att anställa honom, skulle de omedelbart dra in alla bidrag för asylanten.

  Gilla

 • Sea Gull

  Lellego: Angående Weidmo Uvell, kanske sanningsägaren🤔!?

  Gilla

 • Stenbock

  Trots denna fakta,vill enl. en rubrik i Aftonslasken de tre vänsterextrema partierna, C,V(vpk),MP att gränserna skall öppnas för allt pack,som vill hit !!

  Gilla

 • compulsoryunion

  En snabb koll på Kista galleria caféer får vilken n-odlare som helt att fatta att nya adelns högsta kast (apans son) är ointresserad av att göra ett handtag här.

  Gilla

 • Cinna

  Partierna har VALT att importera folk de vet förblir bidragsberoende.
  Nu tävlar de om att köpa dessa folks röster, för att förbli politisk elit.

  Gilla

 • ponnsan62

  Helt rätt!
  Ponnsan
  AfS

  Gilla

 • Lellego

  Hon är moderat den där Uvell. Hennes partikollega Reinfeldt, ni vet han med hjärtat är nu ute och härjar igen.
  Blir lite jobbigt för Uvell att så kraftigt behöva skriva om den moderata historien.
  Det enda hon är ute efter är att bli riksdagspolitiker.

  Gilla

 • Dissidenten

  En snabbstart, för tillnyktring i Sverige.
  Öppna upp speciella mentalsjukhus för dagens politiker!

  Gilla

 • rustibus46

  Sverige kommer att fortsätta betala enorma belopp t invandringen. T.o.m
  när den ekonomiska kraschen kommer,
  så kommer de försöka hålla skenet uppe.
  Arma land

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: