Norge stoppar sjukpenning för alla som rest till Sverige

BROTTSLIGHET. Norge stoppar utbetalningen av sjukpenning till alla invånare som har åkt till Sverige, rapporterar Verdens Gang. Åtgärden vidtas efter att tusentals personer trotsat myndigheternas råd och rest över gränsen för att shoppa under påskhelgen.

Steget efter

Den nya regeln träder i kraft omedelbart, säger socialministern Torbjørn Røe Isaksen till tidningen.

– Det är orimligt att personer som bryter mot myndigheternas reseråd får sjukpenning medan de är i karantän, säger Isaksen. Alla som återvänder till Norge från Sverige måste sitta i karantän i två veckor.

-Pettersson tycker det är fullt rimligt och jag skulle gärna se att Sverige drog in alla bidrag och uppehållstillstånd för dem som enligt sina asylansökningar flytt för sina liv men så fort uppehållstillstånden är klart ändå åker hem på semester, ibland på socialens bekostnad.

Syrien: Bröllopsresa går bra, men inte utvisning

Somalier, syrier, afghaner, irakier och andra reser regelbundet hem på semester och tar sina barn med sig till länder där de kommer att bli dödade omedelbart, som de skrev i sina asylansökningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Norge stoppar sjukpenning för alla som rest till Sverige

  1. Ja, varenda en som återvänder till det land de flytt ifrån, ska mista sitt bidrag och återbetala de pengar som betalats ut tidigare, samt utvisas från Sverige.

  2. Det är nog mer än några kronor att tjäna för norrmännen.

    En flaska Absolut vodka kostar exempelvis 325 norska kronor på Vinmonopolet i Norge. På den svenska motsvarigheten Systembolaget kostar den 239 svenska kronor. En liten ölburk av märket Carlsberg är nästan tre gånger så dyr – den kostar 29:90 NOK i Norge och 10:90 SEK i Sverige.

  3. Om man hade frågat dessa hundratals somalier om dom betrakta sig som Svenskar eller Somalier, vad tror ni svaret blivit???

  4. Kan det vara de i Somalia Löfven syftar på när han säger att de döda flyr för sina liv?

  5. Vad är det som får våra norska grannar att frivilligt bege sig till landet där förljugenheten grasserar och avgrunden öppnar sig ? Kan det vara så att dom får en kick av att tillfälligt nosa på skräcken eller söker dom kontrasten mellan vår galenskap och möjligheten att andas ut när de kommer tillbaka ? För det kan väl ändå inte vara så att några tjänade norska kronor kan mäta sig med en nära-döden-upplevelse.

Kommentera