Birgitta Hägg: Även svenskar måste integreras

INVANDRING.  Integration innebär att nya delar ska fogas ihop till något nytt. Svenskfödda har alltså ett lika stort ansvar som de invandrade att integreras, skriver Birgitta Hägg, integrationsstrateg i Avesta på tidningen Dagen

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Det innebär troligen att noll procent som kommer till Sverige är flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention.

Enligt Migrationsverket har drygt 362 000 asylsökande och anhöriga till dessa fått uppehållstillstånd i Sverige under de senaste sex åren. Vi lägger stora resurser på att få de nya att komma in i samhällssystemet. Med skiftande resultat. Det kunde gått bättre! Kanske har vi glömt det uppenbara? Att integration inte handlar om en utan om två parter. I Svenska akademiens ordlista förklaras begreppet integration som ”sammanförande till en helhet”. Olika delar ska fogas ihop till något nytt, ändå talar vi bara om att det är de invandrade som ska integreras. Men ursprungssvenskarna har ett lika stort ansvar som de nyanlända, trots det finns de aldrig med i ekvationen.

Läs vidare på Dagen.se…

-Pettersson menar att integrationsstrategen har helt fel, ingen ska integreras, de som ”flytt” ska resa tillbaka när det lugnat ned sig hemma. Några enstaka kan bli kvar och de ska assimileras, det vill säga bli svenskar, i varje fall deras barn, vill eller kan de inte gäller återvandring.

FN:s Flyktingkonvention är från 1951 och utvidgades genom New York-protokollet från 1967. Där står en hel del intressant. En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna.

Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

I Flyktingkonventionen står en hel del intressant. En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

  • Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.
  • Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting.
  • FN:s flyktingkonvention säger också att flyktingar ska anpassa sig och följa värdlandets lagar och regler.
  • FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.
  • Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer.
  • De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan.

  • Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34.

  • Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya ”svenskarna” ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

-Pettersson tycker att det är alldeles för lätt att utnyttja asylrätten.

  • Dels av ekonomiska flyktingar för fattigdom är inget asylskäl.
  • Dels genom att resa genom mängder av fredliga länder för att komma till Sverige.
  • Dels genom att systematiskt och grovt åsidosätta värdlandets lagar och förordningar.
  • Dels genom att vägra assimilera sig, vilket till stor del är politikerna och journalisternas fel.

Det är ur demokratisk synpunkt viktigt att Sverige följer FN:s flyktingkonvention, för inte kan vi påstå att FN är rasistiskt.

Alltså

  1. Första fredliga land den asylsökande anländer till gäller.
  2. Assimilering, den kulturella särarten överges i mötet med majoritetssamhället.
  3. Värdlandets lagar och regler ska gälla.
  4. Bryter någon mot alternativet 1-3, blir det hemresa. Allt enligt FN.

Eller ändå tydligare på vanlig svenska:

  • Kan du resa på semester till ditt hemland så existerar ingen hotbild mot dig.
  • Existerar ingen hotbild så har du inga asylskäl.
  • Har du inga asylskäl så är du inte flykting.
  • Är du inte flykting så har Sverige inget ansvar att ta hand om dig eller låta dig stanna.
  • Åk hem och stanna där.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

19 thoughts on “Birgitta Hägg: Även svenskar måste integreras

  1. Har ni inte fattat någonting?

    Strategin för Sverige skrevs i kontraktet som
    socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet
    redan 1999!

    Där står att ”socialdemokraterna ska bidra till att muslimer
    får POSITIONER i alla viktiga styrelser i Sverige inklusive
    Sveriges Regering”.

    Läs kontraktet och försök fatta vilket LANDSFÖRRÄDERI
    vi är utsatta för!
    SÄPO vet om kontraktet men har inte gjort något!
    => är de då också LANDSFÖRRÄDARE? (mitt svar: JA!)
    Detta är bara ett steg!
    Nästa steg blir väl att vi ska ”dela med oss” av våra bostäder!
    D.v.s. alla villor och hyresfastigheter blir konfiskerade och
    ”invasionstrupperna” flyttar in i våra båstäder!

    => Sovjet ver. 2 = nya Sverige! = ”Öppna E R A hjärtan!”

    OH! Va’ jag är tacksam att jag är 80 år gammal!

    Alla ni som inte röstade på SD är väl nöjda nu!

  2. Integreras till vad? …klanstyre …dödlig hederskultur …tvångsgiften …antisemitism …hat mot väst …bidragsturism …könsstympning? Entusiasterna för den villkorslösa invandringen får privat betala och integrera sig själva om de vill men blanda inte in svenska skattebetalare i den leken. Blandar sig även kyrkan in i sveket mot svenskarna så går jag ur för att slippa den årliga skatten. Lojaliteten mot svenska väljare sviks alltför ofta av politiker och myndigheter. Se bara hur myndigheterna struntat i beredskapslagren mot eventuella pandemier. Saknade munskydd resulterade i oskyddad personal i vården. Myndigheterna ändrade skyddskraven i stället. Skadan var redan skedd för flera år sedan. Svenska väljare har dåligt stöd från sina valda politiker. Visst måste det bli en förändring.

  3. Men så säg oss du store strateg som vi avlönar med våra skattepengar. Vad har du tänkt ut?

    Vad är det i vår egen kultur och sätt att vara och leva som vi måste ge upp för att alla främmande folk skall känna sig hemma här?

    Om det är så svårt för dem att finna sig tillrätta, vad kan vi göra? Skall vi kanske ge upp vår arbetsmoral som skapade det samhälle de kom för att ta del av?

    En arbetsmoral som kräver offervilja och uthållighet.Skall vi ge upp den så att de känner sig mera hemma när det lever på bidrag och inte ids lära sig vårt språk.

    Skall vi ge upp våra matvanor som är anpassade till det klimat VI har tvingats anpassa oss till över tusentals år?

    Skall vi ändra vår klädsel trots att det vi klär oss i är det som fungerar på våra breddgrader med dess olika årstider.

    Skall vi ägna åratal och oändliga lektionstimmar till att lära oss ett eller flera språk som vi inte har någon nytta av annat än när vi förväntas spendera vår tid med dessa immigranter.
    Skall vi lära oss dessa främmande språk istället för de språk vi behöver för att kunna upprätthålla vår export industri?

    Vi vet alla hur krävande det är att balansera vår tid mellan arbete, fritid och umgänge med familjen för att upprätthålla goda familjerelationer.

    Så, återigen du store strateg! Säg oss vilka nära relationer vi måste välja bort för att främmande människor från ett otal olika kulturer skall känna sig välkomna här?

    Ärligt talat du upphöjde strateg som vill mästra oss. Jag tror inte du har tänkt alls. Du har inte tänkt något alls överhuvud taget utan du bara inbillar dig hur du vill att allt skall vara.

    Du vill att alla de som försörjer dig på ditt låtsas jobb skall göra uppoffringar som du fantiserar fram på din arbetstid och sedan bemyndigar du oss med de floskler du har tänkt ut.

  4. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg I veum skriver:

    Sicket trams. Svenskarna ska naturligtvis inte tvingas integreras till en politisk konstruerad idé, lärde man sig ingenting av Sovjet-epoken?

  5. Integrationsstrategen måste missuppfattat ordet ”integration”. Det går ut på att du ska tillägna dig kunskap och färdigheter så du kan bidra med produktion och bli en del av det svenska maskineriet= bidra med skattepengar till det så kallade välfärdssamhället. Det innebär i n t e att träffa varann för att smaka på varandras mat och umgås lite så där…..!

  6. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Hon menar att ungefär 7 miljoner svenskar ska integreras med drygt 3 miljoner, men inte till vilken del av dessa för de är långt ifrån homogena. Det är så de som anser sig bättre, alltså har en position inom stat eller kommun, talar men inte har någon som helst uppfattning till vad vi ska integrera oss till.
    Glappkäftar är vad de flesta är, tala utan att tänka efter, utan det kommer med en pudel ”vi såg det inte komma” eller ” det blir bättre längre fram” ”nu gör vi en stor satsning på xx miljarder” förekommer också.
    Ur en idé kommer en utarbetad plan som kan förverkligas om folket begär det och idéer kommer från ett parti med en ideologi. Tyvärr har inget av de partier som styr några ideologier verkar det som det mesta kommer till av en höft s.a.s.

  7. Grattis Avestabor som röstade så att ni begåvats med en ”integrationsstrateg”. Fråga kommunalrådet vad hon sysslar med på dagarna och vad man måste spara i äldreomsorgen till hennes lön.

  8. Lycka till med det, Birgitta Hägg. Det som är mest förvånande är att sådana som Birgitta inte riktigt förstår, att godhetssignalerande är inte samma sak som att vilja ha dem in på sig. De svenskar som flaggar för detta är nog en väldigt liten Skara. Resten vill nog ha gör din plikt och sedan kräv din rätt.

  9. Har ni märkt att Sverige blivit nerlusade med så kallade
    Strateger, att va bidragsförsörjd eller statligt försörjd
    för en massa löjliga titlar, smäller lika högt. ,
    Jag tycker att Genus fjollor hade passat mycket bättre

    Med så många strateger borde Sverige gå som tåget
    men det går bara utför.?

  10. En galen vanföreställning när pk tycker att landets urbefolkning ska anpassa sig till hur alla hitresta vill leva.
    De som vill anpassa sig, kommer lyckas bra i livet och bli accepterade.
    Det går inte att integrera folk som inte vill anpassa sig till vårt sätt att leva. Frågan blir då, varför resa över halva jordklotet till ett nytt land, om man föraktar sättet vi lever på och våra värderingar?

  11. Jag är integrerad, fått en muslimsk familj i trappuppgången med medföljande vägglöss.

    Igår hade jag tvättstugan…vem hade haft den innan…jo muslimerna idag kliar det lite överallt…:-(

  12. Det hon förmodligen vill ha sagt är att invällarna är så korkade och obildbara att DE ej är anpassningsbara. Återstår då bara plan B…
    Integrations-strateg…När man trodde att man hade hört alla tokerier…

  13. Varför i helvete avlönar man något så meningslöst som en ”integrationsstrateg”, och vad i helvete skulle denna kärring kunna åstadkomma för att göra något vettigt i ett importerat kaos? Förmodligen endast att komma med meningslösa floskler, så alla PK-arslen blir nöjda, och hennes meningslösa hittepåtjänst kan få fortsätta…

  14. Som jag sagt tidigare, jag kommer aldrig, aldrig att integrera mig med invandrare från dysfunktionella länder och kulturer. De invandrare som stannar i Sverige skall assimileras in i det svenska samhället.

  15. Jag tänker då inte låta mig integreras med negrer och islamister. Puh vilka idiotiska meänniskor det finns i detta land som bara vill förstöra allt svenskt.

KommenteraAvbryt svar