Största ökningen i Sifos historia – S har hämtat hem en femårig nedgång

INRIKES. Socialdemokraterna rusar i opinionen under coronakrisen, visar en ny mätning från GP/SvD/Sifo. Partiet klättrar med hela 6,8 procentenheter på en månad och hamnar på 30,6 procent. Det är den största uppgången för partiet i Sifos historia. Mätinstitutet har gjort mätningarna sedan 1967.

Steget Efter

– Det är en exceptionell uppgång, säger opinionschefen Toivo Sjörén till SvD, bakom betalvägg.

Uppgången innebär att S har hämtat hem fem års nedgång i opinionen på en månad. Mätningens största förlorare är Sverigedemokraterna, som tappar 2,7 procentenheter till 19,5 procent.

– Pettersson konstaterar att Sverigedemokraterna fortfarande ligger nästan 2 procent över valresultatet och att miljöpartiet ligger i botten, utanför riksdagen tillsammans med liberalerna…

 • S=30,6 procent
 • SD=19,5
 • M=19,2
 • V=9,4
 • C=6,9
 • KD=5,9
 • L=3,8
 • Mp=3,5

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

42 thoughts on “Största ökningen i Sifos historia – S har hämtat hem en femårig nedgång

 1. Man undrar verkligen hur rätt den mätningen är.
  Precis alla jag pratat med är starkt kritiska till regeringen och FHM.
  Men samtidigt upphör aldig svensken att förvåna. Många är riktigt blåsta och dem har man väl tagit avstånd från så därför alla man pratat med håller med. Naturlig distansering.

 2. Visst, och jorden är platt och Stefan Löfven är intelligent !

  Ding Dong Kokko 🤮

 3. Om siffrorna stämmer så finns det INGET “folkvett” att förlita sig på i Sverige.
  Herregud folk verkar hylla sina egna bödlar!

 4. En kamrat till mig berättade i går att han blivit uppringd av SIFO . En undersökning om (s) var det som gällde . Fick en fråga om (s) var bra , han började som många svenskar sitt svar med ja och innan han redogöra för sin negativa syn på (s) så sa intervjuaren : och frun tycker likadant samt la på luren direkt , utan att min vän han svara . En beställd vara levererades av SIFO . Mvh Sjöström

 5. Hur kan massdödarna få stöd överhuvudtaget? Bara att jämföra med grannländerna hur många man låter dö.
  Stor början till spridning var melodifestivalen, regimorganet SVT fick köra på av sina propagandapolare inom myndigheten.
  Özz och Gardell också stor påverkan på hur smittspridning kom igång.
  Hur många av de propagandapersoner som arbetar inom äldrevården var på dessa tillställningar?

 6. Man har förväxlat resultatet det skall narurligvis vara att SD som ökat och s har minskat. Det kan inte vara möjligt att 30 % av Svenska folket gillar detta parti som förstört landet totalt. Mord, Våldtäckter, knivskjärning, misshandel
  bedrägerier bilbränder skjutningar ja fan vet allt….

 7. Det är nästan som det skrivs “visar en ny mätning från GP/SvD/Sifo”, dom glömde skriva att mätningen är gjord “på” dessa 3 ställen. Kanske finns ett undantag att viss del av mätningen är också gjord på MSM, därav att MP fick lite högre siffror än dom ska ha

  Finns inte en chans att dom skulle öka sådär, bara att lyssna där man jobbar vad S-sekten har för förtroende nu under pandemin

 8. Ett stort tack till Corona och det naiva konflikträdda och trygga svenska folket säger Steffer !

 9. Ha…. skulle inte tro det.
  Detta är naturligtvis tillrättalagt så inte regeringen med S i spetsen skall framstå i dåligt läge, med tanke på alla fadäser som framkommer i media. Även slaskpressen hittar nyheter som absolut inte skulle publiserats för nått år sen…………och mer kommer.
  Inte faan skulle det tillåtas att fälla denna regering nu, eller innan valet. Vem skulle då regera…..? …. eller vem vill då regera, nä just det , ingen.
  Skulle tro att varken SD, M eller KD vill bjuda in sig till denna röran.

  Sitt lungt i båten, idioter sänker sig själva.

 10. Om detta stämmer måste säga ni svenskar är dummare än vad man tror

  Sossarna har förstört detta land o kommer förstöra mer kaos kaos o kaos igen innan Corona kom

  O nu kaoset Corona ändå verkar folk gilla sossarna

  Vad skall man säga garvar gör man

  O Lidingö kanske får en moské haha dom trodde dom skulle komma undan pesten men nope pesten o koleran sprider sig snabbt

  Ujjjjjjj Sverige is lost

 11. Sverige har över 800 döda i corona jämfört med 42 för Finland
  och för det tackar Svenska folket med att ge regeringen
  rekordstöd? Snacka om självutplåning, Sverige borde
  tvångsförvaltas !

 12. Är det någon kvar som fortfarande tror på dessa friserade undersökningar?
  Säkert “ökade” Erich Honecker “jättemycket” precis före Berlinmurens fall?
  Har de varit i de importkriminella rasistapornas hemländer och intervjuat “Svenskar på semester” med 7 falska identiteters bidrag i ryggen?
  Vi kommer nog att få se PK-cancerns imbecilla korrupta ledare bli “jättepopulära” i diverse “undersökningar” ju mer hatade de blivit närmsta åren?
  Ränderna går aldrig ur PK-cancerns så kallade media med lögnen som affärsidé!

 13. Så fort krisen är över och Löfven öppnar käften i en debatt så är uppgången raderad. 2,5 år till nästa val.

 14. Brukar inte Löfven säga när mätningarna är låga att dom är väldigt osäkra och det går lite ner och det går lite upp.
  Gött om vi kunde slippa Miljöpartiet och Liberalerna i riksdagen.

 15. Efter friseringen till önskad nivå,får SD bidraga med c:a 4-5 % !!
  Hos de Gröna kommunisterna och Folkpartiet finns ju knappt något kvar,att gnaga på….
  Allt detta för att trösta falnande Sossar,och med hopp om nya lösnummerköpare av slaskpressen.

   • Bra. Tack för medelvärdet början april!
    Vi är bara i början på Coronakrise dessutom. Nu ska alla vi peka mot allt som S o M nedmonterat. Både nu o efter Coronakrisen.

    Vårdpersonal utan skydd, ekonomisk nedgång och en otroligt tung migrationsbörda med många andra kompilkationer som kriminalitet, arbetslöshet (eller undlåtenhet). Ska s k pensioner bli klippkort för mat också framöver?

    Det är nu de svenska politikerna kommer granskas. Med internet bl a som draghjälp.

 16. käpphästar, genus, HBTQ, varmkorv, svenska kyrkan och en efterbliven statsminister skriver:

  Det kan vara sant. Jag har sagt det, och märkt det länge. Svensken är helt blind och väldigt lättmanipulerad. Det kommer inte att vara möjligt att bo kvar här för de mer upplysta.

  • Vi måste hjälpa till för de svagare länder, sade en kund till mig i går.
   Jag svarade, visst, men även du i händelse av corona blir inte behandlad på grund av din ålder.
   De vill inte höra.
   Punkt.

  • Torde vara bevisat sedan årtionden. Hjärntvätten d v s den mediala lobotomeringen har varit synnerligen effektiv. Snart kan gå ut på gatan och göra en verklighetsbaserad film om tatuerade zombier som styrs av sina mobiltelefoner.

 17. Observera att SIFO är inblandat i studien. Den som vänder sig till detta korrumperade organ får vad man betalar för. Vill du ha höga siffror för (s) och låga siffror för (sd) och betalar vad det kostar, så ser helt enkelt SIFO till att anordna frågorna på ett sätt som ger rätt resultat. Kunden betalar och kunden bestämmer. SIFO är också kända för att försöka påverka de osäkra väljarna inför ett förestående val. Genom att piffa upp såssarnas siffror så att det verkar som de är på uppåtgående och då trigga ner SD´s siffror så att de verkar vara på dekis. Och detta för att “vägleda” de osäkra väljarna på så vis att de hellre ska rösta på ett parti i medvind. Simpel psykologi, helt enkelt.
  Men alla dessa såsse-kramare som nu SIFO har satt klorna i, borde ta i beaktande att regeringen spelar hazard med deras åldriga föräldrar.
  Gamlingarna har ju många gånger, helt oförtjänt, getts skulden för att landet går på knäna och nu dör de som flugor pga. regeringens senfärdighet. Som om myndigheterna önskar detta…?
  Verkar lite för välregisserat för att kunna skyllas på tillfälligheter. Skumt !!!

  • Mycket bra skrivet. Som Roland Salomonsson här ovan kommenterat visar medelvärdet för S av flera institut i april inte alls alarmerande högt. I runda tal är SD 2.5% efter S (om de nu är efter?).

   Det här är beställd psykologisk krigföring. (S)IFO.
   Personligen är jag ännu mer taggad belysa senaste regeringars nedmontering av förråden för skydd vid katastrofer. Vidare den uruselt låga inhemska matproduktionen (inklusive transportsårbarhet), sjukvårdsplatser som är lägst antal i Västeuropa och vad ska de med lägsta pensionerna få i pension efter Coronakrisen?

   Vi såg det inte komma-regeringen ska sjunka och aldrig få makt igen.

   Gå inte på det här.
   Löfven klarar inte ens live-sändning och det gör inte Morgan Johansson heller. Jag tänker slå så hårt jag kan mot S och rödmöjliga s k borgerliga. Läget är nu och efter Corona mangla på.

 18. När regeringens agerande under pandemin ska utvärderas kommer positionerna för S och SD vara omvända. SD på 30% och sossarna på 19

 19. När man väl tror att man blir av med dem, så kommer snyftet fram och de höjer S till skyarna
  OBEGRIPLIGT!!!
  5 fem minuter obegripligt svammel på TV och Löfven är King????

 20. Tramsundersökningar har lika stort värde som att vinna i en träningsmatch. När allvaret gäller brukar det gå åt helvete…

 21. När sakpolitiken ligger på “is”. Så är det rätt naturligt att sittande regerings största parti, får ett ökat förtroende när landet hamnar i ett krisläge.

  För de syns mest, uttalar sig mest och fokuset ligger nästan helt på regeringen och deras myndigheter, i en koncentrerad mediabevakning.

  Det blir lite av att många människor tror att vårt enda hopp är regeringen. Att människors egna öde, läggs i vad regeringen uträttar och förmedlar ut i lösningar och åtgärder.

  Vilket är både självklart och grundläggande, att en regering ska göra för Sverige i ett krisläge.

  Sedan kan man ju tycka att regeringen även är ansvarig för mycket av vårt lands brister av total beredskap, skyddsåtgärder och utrustning i vård och omsorg, luddiga formuleringar och andra åtgärder i hela pandemiarbetet.

  Fast det läggs åt sidan tillsvidare och man får lösa det mesta och på allra bästa sätt, i detta akutläge som råder. Det förstår även övriga riksdagspartier.

  Efteranalysen och den sakpolitiska frågorna kommer tillbaks. För det finns en vardag efter covid-19 pandemin. Även om det kan kännas långt ifrån idag. Men den kommer och då är det dags för en viss rannsakan och frispråkigheten kommer att sätta den sakpolitiska debatten i fokus igen.

  Hur opinionsläget ser ut då. Återstår att se.

 22. Ta dom mätningarna med en nypa salt, kom ihåg att media är inblandat i alla mätningar utan Sentios., och om det skulle stämma så undrar man varför, vad har dom gjort som inget annat land gjort för sin befolkning,
  är Svensken så oerhört korkad??

 23. Det sjunker nog när allt blir normalt igen Tack o lov att vi inte har nåt val nära.

 24. Jag tror inte så mycket på dessa siffror faktiskt. Socialdemokraterna som varit så illa omtyckta och skulle nu helt plötsligt skjuta i höjden. Nej, jag tror snarare att detta mera handlar om ren propaganda i syfte att försöka vända denna för socialdemokraterna så negativa trend.

 25. tråkig läsning men det hinner förhoppningsvis ordna upp sig till 2022
  dock kul att se miljötalibanerna under 4%

Kommentera