Blir den 14 april den svarta tisdagen?

EKONOMI. Nu är det påskhelg, det är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av att Jesus enligt Nya Testamentet led, dog och uppstod för att var och en som tror på honom skulle bli förlåten för sina synder och få evigt liv. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken, vilken firas till minne av Gamla Testamentets berättelser om judarnas uttåg ur Egypten efter år av slaveri. 

Klämtar klockan för regeringen?

På tisdag den 14:e är det vardag igen. Håkan Gergils, som följer näringspolitik och innovationspolitik på sin blogg innovationsbloggen, varnar för att den 14 april kan bli ett datum som lever kvar under namnet ”den svarta tisdagen”.

Många företag lever på lånad tid, troligen alldelse för många för att det ska vara bra för landet Sverige. Det är stor risk att det redan på tisdag kommer en tsunami av konkurser och inställda betalningar att följa på den unikt stora våg av varsel som vi redan sett.

Journalistiken lämnar som vanligt mycket att önska, journalistiken har blivit ett språkrör för makten och de lägger mer resurser på att granska och kritisera USA:s president Donald Trump precis som det inte finns något att granska här hemma. Media försöker göra underhållning av krisen. snart kanske vi får se Ernst Kirchsteiger sitta i TV och göra munskydd av något skräp han hittat.

De ekonomiska följderna av corona-krisen på sikt har svårt väcker inget större intresse, visst det talas om företag som kursar och folk som blir arbetslösa men sedan låter det som om det ska snurra på som vanligt om ett par månader när vi kanske står inför en omvandling av hela samhället och en depression som kan vara i åratal…

Håkan Gergils, regeringen har ett par dagar på sig att rädda landet…

-Pettersson säger att den ekonomiska framtiden handlar inte om aktieutdelningar och vinster eller konkurser, framtiden handlar om varje svensks vardag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Blir den 14 april den svarta tisdagen?

  1. Den här regeringen och deras tjänstemän går nu ut och hotar om än det ena än det andra, UTAN att faktiskt fattat ett enda beslut som med lag i ryggen kan inskränka medborgarnas frihet. Inte ens besöks”förbudet” för äldreboenden innehåller någon form av sanktion.

    Jag förstår helt och fullt varför de kör denna teater. Har man inte agerat kan man senare inte kritiseras för de eventuella beslut man fattat.

    Det legala ramverket ser idag ut precis som det gjorde innan epidemin startade.

    Det är för icke-besluten dessa politiker och tjänstemän kommer att avpolletteras. De är dock så korkade att de inte förstått att passivitet är lika illa som fel aktiva beslut.

  2. Det är nästan, men bara nästan, att man önskar att det blir riktigt illa så att alla kalibrerar sina prioriteringar. Vi har alldeles för ”många lik i lasten” och skulle behöva repatriera en miljon eller två.

    • Ligger mycket i det. En varningsklocka för hela samhället och beviset för den väldigt dåliga och på vissa områden obefintliga beredskap, som finns på alla nivåer i vårat land.

      Trots alla dessa myndigheter vi har tillgängliga för det ändamålet.

KommenteraAvbryt svar