Somalier märks i Norge också


PANDEMI & INVANDRING. Nyligen kom siffror som visar att människor som är födda i Somalia drabbas hårdast av coronaviruset bland invandrare i Norge. Av de 4655 personer som har diagnostiserats med koronarinfektion i Norge är 829 personer födda utanför Norge.

201 av dem är födda i Somalia, skriver norska Folkhälsoinstitutet enligt NRK.no.

De betonar att fördelningen av rapporterade fall av covid-19 efter kön, ålder, infektionsort och födelseland till stor del är ett uttryck för hur många som testas. – Vi ser ändå att det finns flera grupper som kan vara mer utsatta, bland andra invånare födda i Somalia, skriver Institutet för folkhälsa.

-Pettersson gissar att det beror på flera faktorer, många invandrare har sämre allmänhälsa än infödda nordbor, de bor trångt, röker vattenpipa och röker tobak mer än norrmän och svenskar å andra sidan borde deras genomsnittsålder vara lägre. Mörka människor har dessutom svårare att få i sig D-vitamin i vårt solfattiga klimat, det är därför vi är ljusa…

Jag tror helt enkelt att somalier passar bättre i Somalia under Afrikas sol…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “Somalier märks i Norge också

 • Kenth Andersson

  Tufft att vara Somalier i dessa tider men de heltäckande kvinnorna behöver i alla fall inga munskydd !
  Vidrigt patetiskt snyftande om denna grupp av s.k svenskar, äldre äkta svenskarna på dagens vårdboenden som byggt Folkhemmet till dagens mångkulturälskande landsförrädare talas det mycket sparsamt om.

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Det kan finnas en koppling mellan d-vitaminbrist och luftvägssjukdomar (även flera andra sjukdomar).

  Sant är att somalier men inte bara de utan många människor med mörkare hud (ja t o m mörk ögonfärg) får hälsoproblem i solfattiga vinterklimat.

  Det här kommer vi inte få höra i Svt eller svensk lögnpress. Andra länder kommer belysa det. Sverige kommer bli mer o mer dysfunktionellt p g a ögner, förtiganden och förskjutande av verkligheten. Det viktiga är multikulturpolitiken, socialismen som t o m moderaterna tar efter.

  Det vore på plats att brett upplysa den somaliska befolkningen i Sverige att ADHD, utvecklingsstörningar m m hos dem beror på att mer än halva året i nordliga länder har svag solstrålning med negativa hälsoeffekter. Återvandring bör vara prioritet ett om man tänker på sin familj.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D_and_respiratory_tract_infections

  Gilla

 • Ingen särskild

  Khatgubben på bilden ser mer ut som afghan än somalier faktiske..

  Gilla

 • Peter Andersson

  Säkert smittade under fredagsbönen.

  Gilla

 • Tony

  Det betyder kanske på att dom ska va i Somalia?

  Gilla

 • blabaris

  GÖTT då vet vi vilka ”svennnar” och ”norrmän” som varit på lyx semester i I Italien…..

  Gillad av 1 person

 • Cirkus Sverige.

  SJUKASTE SJUKT !!!

  Regering med då Sveriges s.k ledare ( ledare 😂 ) tillåter än flera plan ifrån Addis Abeba ( Etiopien ) landa på Arlanda och Landvetter ( Sök på Arlanda med ex. Google, och sen ankomster, så ser ni vad som sker i Sverige !!! Flera plan i veckan med ca 300 misstänkta Corona fall ombord på varje plan ! )

  Detta NU !!! samtidigt som Stefan Löfven säger till svenskarna: TA ERAT ANSVAR, FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONA, DET ÄR MÄNNISKOR SOM DÖR I CORONA !
  Så välkomnar han plan med misstänkta Coronafall rak in i Sverige.

  FY FAN för detta sinnessjuka beteende, som kan få ditt barn eller föräldrar att DÖ !

  Ansvar….vilken falsk hycklande orm 🐍 !!!

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: