En somalier kostar i snitt 219.000 kronor om året och dom är inte dyrast

INVANDRING. Invandring är som ni vet en dyr affär för skattebetalarna, även om Sverige har en tillförordnad statsminister som påstår att det blir lönsamt på sikt, vilket inte kommer att hända. 

Nöjd somalier, kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år och han är inte dyrast…

I Danmark är summan 36 miljarder kronor välkänd. Det är de utgifter som de danska skattebetalarna hade år 2015 på gruppen som heter icke-västerländska invandrare och deras  efterkommande.

Det är också fyra miljarder kronor mer än under 2014, enligt finansdepartementet ekonomiska analys av de migranternas nettobidrag till de offentliga finanserna under 2015 som publicerades i februari i år.

Invandrare från tre icke-västra länder bidrar positivt. Indier bidrar med motsvarande 492 miljoner SEK per år, kineser med 317 miljoner och ukrainare med motsvarande 150 miljoner, fast jag räknar ukrainare som européer. 

Av de nitton länderna som finansdepartementet valt ut och som utgör de största invandrargrupperna, är det bara de tre nämnda länderna som är en ekonomisk vinst för samhället.

Övriga är en stor ekonomisk börda, bland dem utmärker sig fem grupper.

Dyrast är syrier och somalier skriver finansdepartementet i sin rapport.

Syrierna är den dyraste gruppen, de kostade netto för de danska skattebetalarna motsvarande 5,42 miljarder kronor och i snitt 311.000 SEK.

Somalierna var 2015 den näst dyraste gruppen, med en kostnad på 2,5 miljarder och 219.000 SEK per styck.

Libaneser är också dyra i drift. Gruppen kostade netto 1,95 miljarder SEK och per styck motsvarande 157.000 svenska kronor.

Irakierna går på 3,2 miljarder eller 151.000 svenska kronor per styck i snitt.

Afghaner är också en tung utgiftspost med en årlig nettokostnad på 1,95 miljarder SEK år 2015. Det motsvarar det irakiska nettobeloppet på 109 000 kronor per afghanska.

Läs mer på Den Korte Avis…

-Pettersson säger att danskarna har tur, de kommer billigt undan jämfört med Sverige. Det är dessutom märkligt att Sverige tar hit flest av de dyraste grupperna. Lägg märke till att alla de fem dyraste grupperna är muslimska medan de som bidrar inte är muslimer.

Britter, svenskar och holländare bidrar rejält till den danska statskassan. 

Det skulle var intressant och troligen tragiskt med en liknande uträkning av Finansdepartementet i Sverige. Jag har räknat ut de danska kronorna till svenska med en kurs på 1,39.

Minns ni?

3 juni 2015

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

 

12 thoughts on “En somalier kostar i snitt 219.000 kronor om året och dom är inte dyrast

 1. De är dyra i drift de där pensionsräddarna !
  Tur att 7 klöverns Sverige alltid tillhör ett av världens absolut rikaste länder annars skulle det svida i den svenska skattepungen.

 2. “Tusentals välutbildade flyr till Sverige” och “Antalet Godkända civilingenjörer från utlandet har mer än fördubblats på bara ett år”.

  Kan man ju undra, var de 5 st året innan och nu är de 11, eller?

 3. Är det olämpligt eller kanske till och med straffbart att kräva att Löfven bevisar sin tes?
  Vad är egentligen skillnaden mellan målsättning , löften och påståenden? Saker som många politiker slänger ur sig självsäkert som det var gudsord.
  Man ska inte spela monopolspel om hela länder, det blir ofta smärtsamt för de som bor där.

 4. Andelen raketforskare i Sverige har ökat markant, Stefan Löfven kommer inom kort medela att Sverige ska skicka den första somaliern till månen.
  Sverige är idag som den nerlagda tidningen en ding ding värld.

 5. Somalisk invandring är bäst! De utgör noll hot långsiktigt 60° nord. OCH de angriper våra främsta fiender, staten sverige och dess finanser. Älskar somalier.

 6. De här siffrorna är för låga. Om sjukvård/tandvård,tolkar och socialtjänst etc.
  Då blir summan mkt högre. Men vad gör det!
  Sverige är ju rikt…En halv miljon (500 000)
  Pensionärer lever under EU’fattighetsnorm.
  Men vad då , dom får väl klara sig så gott det
  Går……Eliten tiger.Arma land

Kommentera