Nu ska svennarna hem


Regeringen satsar 100 miljoner av skattebetalarnas pengar för att få hem svenskar som valt att resa utomlands.

Säger inget om det, då stoppade flygresor och stängda gränser inte låg på bordet innan krispaketen öppnades. Å andra sidan var det i mitten på mars som resor med flyg började stoppas runt om i världen och av den anledningen undrar man ifall dessa ”svennar” som nu flygs hem för 100 miljoner är svenska turister eller ”svennar” som gjort besök i de länder de nyligen flytt från?

I TT:s telegram nämns länderna Peru och Indien. Lite längre ned står dock att läsa om svenska medborgare som vill resa hem. Just av den sistnämnda anledningen bör vi påminnas om hur hundratals ”svenskar” satt fast i Libanon när Israel genomförde en blockad mot landet 2006. För att inte tala om de hundratals ”svenskar” som fastnade i Somalia när ett av flygbolagen som flög till landet gick i konkurs. En av familjerna som satt fast bestod av tio personer, varav åtta barn. En vanlig familj från en av Sveriges förorter m.a.o.

Idag är det inte ovanligt att exempelvis afghaner publicerar inlägg på sociala medier när de befinner sig hemma i landet de alldeles nyss flytt från för sina liv. Frågan är var alla tusentals unga gymnasiestuderande män befinner sig när skolorna nu är stängda? Jag tvivlar på att någon svensk media tänker ta upp tråden och undersöka detta.

TT


13 responses to “Nu ska svennarna hem

 • Hur bär de sig åt? | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] som lyckas ta sig igenom stängda gränser och andra hinder på vägen till Sverige. När regeringen satsar 300 miljoner på att flyga hem ”svennar” från länder runt om i världen, verkar asylsökande hitta […]

  Gilla

 • Sofia

  Tja, jag är i ett annat land då jag flytt från det socialistiska lögn och idiotvansinne som våldtagit allt förnuft i Sverige av dessa lögnens härförare och Dunning-Kruger ”ledare” (på idiotsidan av skalan). Det sista jag vill är att komma ”hem”. Förlåt, jag menar tillbaka.

  Gilla

 • gamgubben

  Hur ska vi kunna begära av GD och politiker att de ska förstå vad de har ställt till med, när de flesta är skolade teoretiskt och invaggade i de sju partiernas värdegrunder.
  Det blir inte bättre av att de är inröstade av väljare som röstar som deras fäder och där blott ett fåtal själva bildar sig en uppfattning om vad deras val kommer att innebära.

  Gilla

 • Tobbe

  När planen lyfter från Sverige kan de väl ta med sig några ministrar och myndighetschefer härifrån?

  Gilla

 • Kungen

  Dom som fastnat i sitt gamla hemland kan stanna där. Dom är ju redan hemma 😄😄

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är det svenskar eller s.k svenskar som ska hem ?????

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sedan finns det väldigt många människor som redan har bokat en kommande resa, sedan tidigare, både med flyg och olika typer av inkvartering. Där man mister både det efterlängtade äventyret och kanske stora delar av det man redan har betalat för både transport och olika typer av inkvartering.

  Vilket även slår mycket hårt mot stora delar av turistnäringen. De företagen med alla anställda människor, som har sin sysselsättning och sitt levebröd utifrån den branschen.

  En inte så rolig och mycket olycklig effekt av detta med Covid-19 smittan.

  Fast nu är läget så och situationen som den är.Så nya resplaner får göras om, för många människor, inför en kommande bättre framtid. Där vardagen blir mer normal och man kan få planera ett nytt spännande äventyr.

  Gilla

 • Tony

  Sverige är nog Idiotins stamort på jorden, man kan dra valser
  om att man flyr från krig i ett land och sen resa på semester
  i detta land, allt på skattebetalarnas konto, och nu ska det
  satsas på att få hem dem..Och inte nog med det , nya förmågor
  väller in under tiden, Den enligt myndigheterna livsfarliga
  Corona, hamnar bara på andra plats i vad som är viktigt,
  viktigare än denna virus är rätten att söka asyl??

  Gilla

 • Fjölet

  ‘flyktingar med särskillda behov enl. svensk social norm” då de ej förstår det svenska språket???
  eller rätt och slätt bidrags tjuvar men enl. svensk social standard, ”flyktingar med speciella behov”
  Men jaga och ta i från sjukersättning från svårt sjuka svenskar är ju speciellt riktad mot Svenskar som arbetat och betalt skatt.
  likhet inför lag är enbart för just,
  ja just det mig och dig !!
  som skall vara med och betala den här idiotiska cirkusen.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Likhet inför lagen gäller om man är skattebetalare eller om man har varit det tidigare, då jagas man med blåslampa efter varje krona man kan komma åt. Är man i landet bara för bidragen gäller en helt annan lag, då ska det ges ut så mycket som möjligt så att arbete inte lönar sig

   Gilla

 • runar

  ujujuj det kommer bli dyrt när vi skattebetalare får slutfakturan efter Corona kaoset

  Gilla

  • Nicklas

   Ja inte lär de tuffa missförstådda förortsgrabbarna dra många strån till stacken och när folk märker det så kan det bli tal om återvandring fortare än kvikt oavsett regering.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: