12-årig pojke död efter knivattack vid skola i Göteborg


BROTTSLIGHET. Den pojke i mellanstadieåldern som knivhöggs vid Utmarksskolan i norra Kortedala i Göteborg i måndags har avlidit av sina skador. Kammaråklagare Mats Ihlbom arbetar nu med mordutredning. 

Pojken, Amir Abdulrahman, påträffades knivhuggen i halsen i skolan vid lunchtid på måndagen. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda. Senare under måndagen greps en pojke som är under 15 år som nu är misstänkt.

TIDIGARE 2020-04-01. 7:e klassare försöker mörda 6:e klassare på skola med kniv men nästan tyst i media

BROTTSLIGHET. I måndags blev ett barn knivhuggen i halsen vid en skola i Kortedala i Göteborg. På eftermiddagen samma dag kunde polis gripa ett annat barn som misstänkt för brottet. Förhör genomfördes under måndagskvällen.

Utredningen bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning, dvs. en utredning då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott. Eftersom det handlar om en så ung gärningsperson som misstänks så finns för närvarande ingen frihetsberövad i ärendet. Brottet har av åklagaren rubricerats som försök till mord.

En LUL 31-utredning syftar att ge socialtjänsten ett underlag för att kunna bedöma behovet av insatser.

-Pettersson noterar att det är illa ställt i Sverige när denna händelse, en 7:e klassare försöker mörda en 6:e klassare med kniv, endast blir till några notiser i media.

TIDIGARE 2020-03-30. Pojke knivhuggen i halsen på skola i Göteborg, allvarligt skadad

BROTTSLIGHET. En pojke har blivit knivhuggen i halsen på en skola i Kortedala i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida. Pojken har skadats allvarligt och förts till sjukhus med ambulans. Polisen har spärrat av brottsplatsen och inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen misstänkt är gripen, men polisen bra uppgifter att gå på.

-Pettersson säger att med en sannolikhet på gränsen till visshet är det är det ”nysvenskar” i farten och det är inte fördomar utan erfarenhet.

Om Kortedala på bloggen…

UPPDATERAT: 15.15 En pojke som är under 15 år är nu gripen misstänkt för mordförsök. Han greps hemma i sin bostad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “12-årig pojke död efter knivattack vid skola i Göteborg

 • Genusvetenkaplig myndighet

  Knivar ska man ju ha när man skär grönsaker mm. vet inte de nyanlända det?

  Gilla

 • Tony

  Finns det någon av dem som i vått o torrt hejat på denna utveckling som har kurage att stå upp och erkänna att dom har varit fel ute? Nej tror inte det, för en feg individ lotsas inte om sin egen uselhet? Annars är där rätt många som borde vara röda i synen numera., inte minst bland dem som istället för att gransk makten istället sysslat med att granska folket!

  Gilla

 • Klas.

  Pojke och pojke, är det inte som vanligt inte vilken pojke som helst.
  Inte Olle eller Erik, kanske Muhammed?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ännu en parasit som ska bli ruffsad i håret med orden, aja baja !

  Gilla

 • gamgubben

  Om de nu är en invandrarunge skicka ut hela familjen. Alla tramsiga människor som tror på multikulti idiotin borde nu höra av sig till familjen som miste sin son, dessutom borde de var och en skänka en krona så fick väl familjen ett par miljoner, som då genast Magdalena sjulle beskatta men 30% skatt. Så fungerar socialdemokraternas hjärnor. Fy fan, och det är bara ett exempel på vad jag känner.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  I ett sjukt samhälle så mördas det….i ett sinnessjukt samhälle så mördar barn barn.

  Är det ett sånt här samhälle som DU röstat och röstar på !?
  Rösta rätt och få ett SLUT !

  💐 till pojkarnas nära och kära.

  Gilla

 • Bajen666

  Vila i frid.

  Gilla

 • ossie

  Hoppas offret har släkt som kommer att göra upp med mördaren och ge honom det straff som svensk ”rättvisa” inte vill göra.

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Media fladdrar förbi detta med en snabb notis.När barn mördar andra barn borde alla varningsklockor ringa för att det är något mycket sjukt som pågår i vårt samhälle.Men,tystnaden talar den också eller hur ?

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Ja, han som mördade var ju isf inte riktig Svensk, för då hade det tagit hus i helvete på AFA, Expo, Dror o alla andra sozzar o kommunister. Fy fan vilket shithole Sverige har blivit. Ca 75% tycker tydligen det är helt OK, varför?

  Gillad av 1 person

 • Peter Sjöström

  Vad ska man säga ? Man gråter inombords . Hälsningar Sjöström

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: