Svenska Turistföreningen riskerar konkurs

Svenska Turistföreningen, STF, kan gå i konkurs om coronautbrottet håller i sig till sommaren. Det rapporterar SVT Nyheter. STF, som har funnits i 135 år, är en av dem som drabbas hårt av coronakrisen.

af Chapman vid Skeppsholmen är ett av Svenska Turistföreningens vandrarhem. Bild Wikipedia

– Är det stängt över sommaren finns det en risk att vi hamnar på obestånd, sen kan vi lösa det på olika sätt, säger Magnus Ling, generalsekreterare på STF, till SVT.

Föreningen kommer att behöva söka banklån och har också startat en pengainsamling från medlemmarna.

– Vår kassa håller på att ta slut i slutet av våren som det ser ut nu. Vilket är inte helt ovanligt då vi brukar få ett bra tillskott på sommaren, säger Magnus Ling till SVT.

-Pettersson ser att nuvarande generalssekreteraren Magnus Ling tjänar runt två miljoner kronor om året. Hela STFs ledningsgrupp har permitterat sig själva under coronakrisen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Svenska Turistföreningen riskerar konkurs

    • Bäste Bajen, spyr när jag ser sådant o tänker på alla Svenska småföretagare som dignar under konkurrens från den bidragsfinansierade svarta sektorn.

    • Hur många har även andra ersättningar? Sven erik söder tex som det luktar sosse om?

  1. Hur ända in i H-vete kan en “generalsekreterare på STF ha 2,5 mille i årslön? Hoppas innerligt dom kursar och aldrig uppstår igen, vidrigt äcklig Sossepolitik.
    Skulle aldrig skänka 1kr!

Kommentera