Institutionaliserad korruption


INSÄNDARE. Jag minns inte var jag först såg begreppet, men det beskriver rätt bra den ordning som råder i Sverige. Ordning i den meningen att alla tvingas tycka lika. Men med kaotisk, växande oordning som följd.

Ty det är ett genomfalskt konsensus som i demokratins namn tvingar folkviljan på knä. Med hjälp av en totalt politiserad statsförvaltning och media i starkt beroende av ekonomiskt statsstöd når de styrande sina två politiska mål. Att ta makten och behålla den. Med diffusa begrepp som ”den gemensamma värde-grunden” och ”allas lika värde” ger de sken av att representera en enad majoritet av befolkningen.

Våra myndigheter hålls i strama politiska tyglar, dess chefer lyder under statsråden, anställda på UD kräver att slippa lojalitet mot en eventuell borgerlig regering, avsatta politiker dyker snabbt upp på nya poster, MSB sysslar övervägande med genusfrågor, enbart experter med rätt partibok får delta i debatter och utredningar, i stort sett alla journalister är miljöpartister, bara regeringstrogna folkbildningsorganisationer får statliga bidrag, helst ska de vara islamska.

All forskning görs beroende av statliga medel. All utbildning är politiskt styrd. Biblioteken rensas från all kritisk litteratur. Oppositionella konstnärer fängslas och förföljs. Kyrkan lierar sig med islam. Allt besvärligt lastas över på kommunerna. Insynen av hur u-hjälpspengar etc hanteras är obefintlig. Alla uttryck för svenska värderingar, traditioner och historia är bannlysta. Nationalism och patriotism har döpts om till rasism och högerpopulism. Solidaritet ses som en envägskvalitet och våra gamla kristna moralregler som barbari.

Allt djävulskap skylls på Trump, Putin och förstås Jimmie Åkesson. Resten är Kinas fel – och Ungerns, Polens, Israels, Turkiets, grannländernas och övriga världen som inte begriper att Sveriges feministiska regering vet bättre.

Mer eller mindre trovärdiga opinionsundersökningar visar dock att minst halva väljarkåren trots detta närmast totala, långvariga informationsmonopol är av helt annan mening. När nu en hotande verklighet avslöjar dessa politikerbroilers brist på framsynthet och klokhet lär de tvingas öka sina sol-och-vår-insatser. Sedan länge har de fått kämpa mot det totala samhällskaos som blev följden av deras utopiska dröm om det mångkulturella Sverige och den fria invandringen. Nu måste de dessutom sent omsider ta ansvar för avvecklingen av den krisberedskap vi skulle behövt i Coronatider. En fatal nedmontering orsakad av de gigantiska kostnaderna för att bli en humanistisk stormakt och lika enorm kostnad för att under ledning av en galen klimatsekt ställa om hela vår tillvaro i väderkvarnskamp mot en inbillad koldioxiddemon.

När nu coronakrisen drabbar deras främsta femte-kolonnare med uteblivna annonsintäkter och tidningsdöd lär skattebetalarna få bidra med ökat stöd. Som när statstelevisionen nu förses med 9 miljarder årligen via skattsedeln. Det som med politiskt nyspråk kallas ”avgift”. Den ökande arbetslösheten, som nu bekvämt kan skyllas helt på Corona, lär också göra det svårare för de små fria medier som är helt beroende av läsarnas donationer. Därmed riskerar de små andnings-hålen i åsiktskorridoren att täppas till och all debatt att kvävas. När vi som bäst skulle behöva högt i tak och frisk luft.

”När politikerna säger att vi sitter i samma båt – se upp! Det betyder att det är du som ska ro.” Vilhelm Moberg.

Rolf Malm

 


19 responses to “Institutionaliserad korruption

 • Tony

  Bra första April skämt, synd att det inte är sant.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Tack Rolf . Läs gärna Tanja Bergqvists text i boken Haveriet om just genus . Den är så bra . Ingen slår henne på fingrarna . Texten finns säkert på annat håll. Mvh Sjöström

  Gilla

  • Stenbock

   Peter S:
   Stenbock har inte läs någon ny bok,men ögnar över EU-pressen !
   Har därefter suttit och funderat över,vad denna ”så viktiga nyhetskälla” skall ägna sig åt,sedan nuvarande hysteri är utarbetad.
   Såg igår att ”ozonlocket” nu är 3 X så stort som Grönland…
   Trodde då att detta var nästa aktuella ämne,från de Gröna förståsig-påarna.Men icke,idag fann jag något än mer spännande.
   Aliens från fjärran planeter blir näsa ämne som lär bli en riktig säljare, Dessa lite magra knotiga figurer passar ju väl in,för dagens indoktrinerade läsekrets,enligt BZ:
   https://www.bz-berlin.de/klassiker/astronauten-sagen-aliens-haben-kontakt-mit-uns-aufgenommen

   Gilla

 • Mm

  När vi är klara med virus då är det dax att fundera på hur vi skall försörja och föda alla dessa vi tagit hit och den ursprungliga befolkningen. Lilla istiden med allt vad det innebär. Men eftersom vi har den stora katastrofen som chef för MSB så har de väl inte funderat på befolkningens behov av mat. Tänkte inte på det! Upptäckten att det EU som vi har hållit under armarna inte klarade sitt uppdrag dvs stötta EU staterna vid kris. Nästa land att lämna, Italien?

  Gillad av 1 person

 • Stefan SH

  Som om att ha läst 10 poäng på högskolan.
  Tack farbror Rolf!

  Gilla

 • Kurt

  När en politiker hälsa på dig med att säga ”god Morgon” är det dagens första lögn

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Jag tycker inte lika, tycker olika !!!!!!!

  Gilla

 • SVENSK

  Av erferenhet vet alla att en sådan här dag kan vad som helst ”hända” och innan denna dags slut avgår STEFAN LÖVEN och troligtvis hela regeringen, skickar länk som ”bevis”!

  🙂

  Gilla

 • Institutionaliserad korruption – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: INSÄNDARE. Jag minns inte var jag först såg begreppet, men det beskriver rätt bra den ordning […]

  Gilla

 • Bajen666

  ”NÄR EN POLITIKER
  säger att vi sitter i samma
  båt så var på din vakt,
  det betyder att det
  är du som ska ro”

  Ett förbannat bra citat och stämmer till 100% även efter alla dessa år.

  Gilla

 • Tony

  Ja Stefan Sauk hade ju roat sig med att Gogla på MSB över vad dessa sysslar med,och merparten vad dom jobbade med verkar vara
  jämlikhet jämställdhet ? Men det kan väl inte vara MSB s uppgift?

  Men tillsätter man bara regimtrogna på alla viktiga poster så
  jobbar dom för regimen, inte för folket vilket syns på många,
  för att inte säga alla samhällsfunktioner.

  Gillad av 1 person

  • Klimatforskare - känslor, genus och lågt testosteron

   Ja, genusbedrägeri är utbrett på så kallade myndigheter. Ingen vill ha det, så varför håller de på med skräpet?

   Gilla

 • genus scam

  Undrar hur det går med arbetsmarknaden för genusvetare nu när arbetslösheten ökar. Tror ni de behövs för att bygga upp Sverige?

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Vårt demokratiska Sverige har inte ändrats vad gäller åsiktsfrihet, den är lika kringskuren som på V.M’s tid

  Gillad av 2 personer

 • Kenth Andersson

  En kvinna i ett migrantläger i Grekland har nu enligt PK-media konstaterats smittad av Coronavirus, vad säger Migrationsverket om detta är kanske läge att ge denna kvinna asyl i Socialbyrån Sverige och låta henne få ta del av den svenska sjukvården ?

  Gillad av 2 personer

  • Stenbock

   Tag samtidig med de c.a 40.000 övriga,sedan Berlin valt ut de sina av 1500 ”ensamstående stackars barnen”, i åldrarna från 3 år !
   Merkels hemort,har jämte det grön/röda byket beslutat importera denna mängd till staden.
   Detta trots att det råder en enorm bostadslöshet,med över 8.000 hemlösa,som bor under Broar !
   Mycket har skrivits om dessa ”bortglömda små” dock inte hur pysslingarna ensamma lyckats krypa,(och simma) 100-tals mil,för att nå omtalade tältlägret i Grekland.

   Gillad av 1 person

 • Kent

  Finns det något att tillägga nä tror inte det.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: