När nöden är som störst….

INSÄNDARE. Då ska hjälpen vara som närmast. Det gäller dock inte för Sveriges regering. Mitt i vår värsta kris inser alla utom just den att man i obetänksamt högmod förslösat det mesta av den krisberedskap vi nu är i skriande behov av. Den som de nu värst drabbade äldre med erfarenhet av världskriget byggde upp. En beredskap som innebar självförsörjning av livsmedel och annat livsnödvändigt. Med enorma krislager av allt som vi inte själva kunde producera. Allt från olja i jättelika bergrum till 50 fullt utrustade fältsjukhus. Nu har vi två – med betydligt mindre kapacitet än de nedlagda.

Foto: Försvarsmakten/DN

Då bestämmer man att Sverige ska skicka 100 miljoner skattekronor till FN – för bekämpning av Corona i u-länder. SIDA har i decennier tömt Sveriges bered-skapsresurser. I 60 år har man betalat en miljard om året till demokratisering av Tanzania! Ett korrupt land som nu inrättat en speciell bandhundspolis med uppgift att jaga landets homosexuella. 60 MILJARDER till absolut ingen nytta. Totalt har vi skickat oräkneliga miljarder direkt ner i fickorna på diktatoriska ledare och deras släktingar. Risken är uppenbar att de nya Corona-miljonerna går samma väg.

Omsorgen om den egna befolkningen har helt satts på undantag. Till förmån för stöd till länder som genom vanstyre tvingat sina invånare att fly svält, förföljelse och inbördeskrig. Dem har vi generöst tagit hand om med ytterligare mångmiljardbelopp. Som tack har vi fått ett sönderslaget folkhem. Ett laglöst inferno av kulturella motsättningar, vilt härjande kriminalitet, aldrig tidigare skådad brutalitet och sammanbrott av den samhällsservice som de höga skatterna skulle garantera. Vi är grundlurade av fullständigt inkom-petenta politikerbroilers och en galen domedagssekt. Men samtidigt är Corona dessa usla vänsterpolitikers räddning. I sista sekund slapp de ur januariavtalets mördande grepp. Inget av Annie Lööfs 64 utpressnings-krav kommer att kunna genomföras. Hotet från Jonas Sjöstedt försvinner. Oppositionen tvingas i nationellt nödläge hålla inne med all kritik, Virrpannan Löfven får chansen att försöka spela landsfader med Anders Tegnell som ny klok rådgivare efter galningen Henrik Arnstad. Den feministiska regeringen kan fortsätta som vanligt.

Det är ödets ironi att den nya farsoten främst drabbar de äldre. De som har erforderlig erfarenhet av hur ondskans makter och naturens krafter utan nåd kan slå undan fötterna på oerfarna, obildade och historielösa, godtrogna gröngölingar. De som i naiv och hycklande välvilja tror sig göra gott. Men som är Djävulens hantlangare. Den onda makt som såg ett groende misstroende för sina medhjälpares helvetesbygge – inte minst bland de äldre – tog till en drastisk coronametod för att avliva för honom hotande erfarenhet och klokhet. För att bekämpa den naturlag som gäller för andra djur. Det är ju aldrig valparna som leder vargflocken.

Solens korona syns bäst vid total solförmörkelse. Så som det upplysta förnuftet normalt bländas av politiska, utopiska solskensdrömmar, framträder de nu, i en nattsvart coronavärld, som de bländverk de var.

Rolf Malm – gammal utrotningshotad ulv.

Steget Efter

 

9 thoughts on “När nöden är som störst….

  1. Rolf M:
    Bra skrivit på nytt…
    Vill bara kort tillföra,i dessa dagar ser vi också hur de styrande försatt oss i denna situation.
    Globaliseringen,öppna gränser och centraliserat boende med storstäder. Nu i infektionstider,kan vi klart utläsa vilka som i flesta fall drabbas.
    Stenbock bor ju tack o.lov i en mindre håla. Men omgivningen av alla olika tvåbenta exoter går ju inte ens här,att undvika !
    I min tidigare bo-ort Berlin har man infört lagar som straffar de som vill få frisk luft.Uppåt 5.000-10.000 SEK kostar det att bryta lagen.
    På bilden nedan ser ni hur dagens ”metropol” ter sig,på en av huvudgatorna:
    https://www.bz-berlin.de/berlin/ausgangsbeschraenkungen-in-berlin-werden-verlaengert

  2. Rolf Malm!!! Känner stor respekt för allt du skriver!! Men i dag blev jag
    riktigt rörd.Man tänker hur det ska bli i vårt land!!! Stor KRAM till dig ROLF!!!!!!!!

  3. Detta är inte mer än en stor djävla skandal, 30 o 40- talisterna som byggde upp detta land betalade mest skatt i världen för att få en bra ålderdom får nu pris av överbetalda politiker nollor . När dom nu jobbat i i 40 år får dom en vård som är inte värd namnet. Om en 30 årig kriminell typ o som aldrig gjort ett ärligt handtag från Mena blir sjuk så skall han gå före i kön före en svensk 70 årig människa. Biståndsministern delar ut pengar till Sida för att bota Corona i utlandet så det inte sprider sig i Sverige Är alla svenska politiker idioter

    • Ja och nu är vi jobbiga för att vi inte har vett att dö
      i tid, det sägs ju öppet nästan, bland annat av hon
      som ska föreställa finansminister, att det är vi gamlingar
      som kostar så mycket att vårda, att man har importerat
      flera hundratusen tals oanställningsbara som försörjs med
      skattemedel, ofta högre än vad dom som jobbat ett halvt
      sekel och betalat skatt hela tiden! Det finns andra som
      är inne på samma linje det blir vi ständigt påminda om.
      I ett familjeprogram i helgen satt en kommunist subba
      och kläckte ur sig liknande med anledning av
      Corona att det är tur att det är bland dom äldre som
      stryker med i denna pandemi !

      Men av en kommunist kan man endast förvänta
      sig svår obotlig inskränkthet,!
      Fan vad en professorstitel har blivit devalverad?

  4. Ja när man ser landets ÖB dansa runt i en Pridefestival som en fjolla borde alarmklockorna ringa hos var och en och man borde ställa sig frågan vad är det som pågår i landet .

  5. Ja du Rolf räknar man ihop alla ”bistånd” som har betalats ut till diktaturer och massmördare sedan sjuttiotalet när Olof Palme, Sten Andersson och Pierre Schorri åkte runt i hela världen och frotterade sig med marxistiska massmördare som kallades befrielsekämpar.
    Det är säkert mer än tusen miljarder av våra tvångsindrivna skatter som gått den vägen och nu sitter på säkra konton Schweiz.

  6. Gammal och utrotningshotad kanske men en VIS gammal och utrotnings hotad ulv.

    Väl skrivet som vanligt…ett nöje att läsa varje gång.

KommenteraAvbryt svar