Björn Gillberg om politikernas lögner om hållbarhet


HÅLLBARHET. Mot bakgrund av Coronainfluensan konstaterar Björn Gillberg, att vårt samhälle är allt annat än hållbart. Annat var det förr. Vårt land var rustat för att klara såväl fredstida som krigsorsakade katastrofer. Nu gäller ”just in time”och ”globalism”, d.v.s. import från fjärran länder. Gillberg ifrågasätter vidare Kinas uppgifter att man fått bukt med Coronaviruset. Han påpekar att Sverige har drabbats av flera pandemier i modern tid och att det årligen avlider ca 1000 svenskar av s.k. säsongsinfluensa.

Om Björn Gillberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Björn Gillberg om politikernas lögner om hållbarhet

 • ss

  Asiaten, Hongkong, är inte i samma klass. Mer rättvist med Digerdöden, Spanska sjukan.
  När man lämnar lägenheten tar man ofta i trappräcke, hissdörr, ytterdörr när man både går in och ut. Betydligt lättare när man bor i eget hus att då gå ut.

  Gilla

 • ossie

  Allt ska ju vara så hållbart enl en del politiker. Ett modeord man slänger in tid och otid utan att kunna förklara vad det innebär.

  Gilla

 • Bo

  Björn Gillberg har blivit betydligt klokare.
  På 80-talet drev han hårt en åsikt om att moderna maskintvättmedel nödvändigtvis förstör miljön. Detta gjorde att jag tappade respekten för honom tillfälligt.

  Saken är nämligen den att med avancerad avloppsrening, så är det inget problem alls. Under många år fokuserade Sverige fel på kväve-rening, när fosfor-rening bevisligen är viktigare.

  Vem vill inte ha rena kläder ?

  Gilla

 • Tobbe

  Mycket kloka ord, Björn! Dessutom kommer vi ALDRIG att kunna vara säkra på vad vi verkligen får när vi importerar från asien. Får vi antibiotika eller nå’t urvattnat skit? Vilka gifter finns i maten eller för den delen i plasten? Och HUR produceras allt? Slavarbete, fabriker som spyr ut skit och politiska system åtminstone jag vill utrota och definitivt inte stödja.

  Gilla

  • Billy Boy

   Vilka gifter finns i maten? Här ett exempel av många, många fler:

   Det gäller tillsats av klumpförebyggande medel i salt med koderna (E535/E536). Kolla gärna själv på saltförpackningar.

   På Web-sidan nedan kan man läsa om vad som hände när man började nysta i denna historia. Det visade sig att tillsatsen i saltet för att den inte skall klumpa sig är ”Sodium ferrocyanide”.

   Cyanid är ett farligt gift som i en annan och starkare koncentration användes av de tyska nazisterna för att döda bl a miljoner judar i gaskamrarna under WW2.

   Med andra ord så har EU senare tillåtit livsmedelsindustrin att med cyanidsubstansen förgifta alla människor i hela unionen och dessutom människor världen runt dit man marknadsför och exporterar saltprodukterna med antiklumptillsatserna.

   Läs på länken nedan om olika händelser som inträffade under kartläggningen av detta ämne.

   https://healthybliss.net/sea-salt-with-chemical-additives-check-for-yellow-prussiate-of-soda/

   Fler källor finns om detta bl a denna på Wikipedia

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Natriumferrocyanid

   Jag läste för några år sedan om en kvinna som sökte läkarhjälp för allergiska reaktioner och andra diffusa besvär. En noggrann genomgång gjordes och man kartlade in i minsta detalj vad hon åt och drack.

   Misstanken föll så småningom på tillsatsen i saltet. När hon gick över till en saltprodukt utan tillsatsen (som faktiskt finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer) så befriades hon helt både från de allergiska och övriga besvären hon haft.

   Gilla

   • Tobbe

    Blev själv drabbad av de ftalater som används som mjukgörare i plast och som nu förbjudits inom EU men vem kollar det som beställs från Kina? Började den extremvarma sommaren 2018 och jag trodde först det var just värmen men det blev bara värre och gick från stora röda utslag till regelrätta blodiga sår i ansiktet under vintern och det var då jag började misstänka att det var de billiga läsglasögon i plast jag använde. Slutade använda dessa och köpte andra billiga men med metallskalmar och problemen försvann. Blev riktigt förvånad när utslagen och såren dök upp igen men hade då köpt ett par pilotläsglasögon med guldfärgade bågar och jag antar att de var överdragna med plastfärg innehållande ftalater. Mina besvär är helt borta nu men finns betydligt värre problem med dessa ftalater och jag tror inte ett piss på att de är borta från handeln, speciellt inte på nätet.

    https://www.kemi.se/nyheter-fran-kemikalieinspektionen/2019/eu-forbjuder-fyra-mjukgorande-ftalater-i-varor/

    Gilla

 • Björn Gillberg om politikernas lögner om hållbarhet — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Björn Gillberg om politikernas lögner om hållbarhet — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: