Stäng

Kalla fakta

INSÄNDARE. Det finns mer is än sedan 2013. Isarna sträckte sig vid årets max 15,1 miljoner kvadratkilometer över Arktis. För isbjörnarna finns alltså is i överflöd. Senaste räkningen visar att de nu är fler än 30.000 och att de lever i högönsklig välmåga. De sälar de lever av finns också i överflöd – sedan de repat sig efter den säldöd som enligt miljömupparna orsakades av klimatförändringar, men visade sig bero på ett virus. Men det var den bluffen som fick in dem i riksdagen.

Isbjörnar i Alaska. Foto: Alan D. Wilson CC-licens

Även snömängden slår rekord. I norra Sverige gör snödjupet det svårt t.o.m. för långbenta älgar. I Nordamerika har de senaste tre vintrarna varit ovanligt kalla. Snömängden har ökat med 14%. Vilket orsakat missväxt till den milda grad att produktionen av plåt till konservburkar har halverats. Nytt köldrekord uppmättes nyligen i Antarktis – minus 98,6 grader! Kallast bebodda trakt är Oimjakon i Ryssland – minus 71,2 grader. Kallast i Sverige var det i Vilhelmina 1941 – 53 grader kallt. Varmast är det i Death Valley, USA – plus 56,7 grader!

Idag är det Earth Hour. Ljuset släcks i en timma över hela världen som en väckarklocka för politikerna att ta klimathotet på allvar. Nu i Coronatider framstår det hela snarast som en ödesmättad manifestation om mänsklighetens vanmakt inför naturens krafter. De som en naiv, övermodig klimatsekt tror sig kunna bemästra med straffskatt på plastkassar.

På punkt efter punkt motbevisas domedagssektens profetior om jordens undergång. Öknarna växer inte. Tvärtom krymper de tack vare koldioxiden. Kinas öknar har länge minskat med över 3.000 kvadratkilometer om året. Ingenstans på jorden kan man uppmäta höjning av havsnivån. På Maldiverna som sedan länge skulle uppslukats av havet bygger man ut hotell och flygplats för att möta ökande turism. De senaste 100 åren har temperaturen höjts med 0,7 grader. IPCC:s prognoser om drastiska temperaturhöjningar har gång på gång fått justeras ner. De baseras f.ö. på mätningar som endast täcker 10% av jordytan. FN:s s.k. ”hockey-klubbgraf” har bevisats vara ett enda stort vetenskapsbedrägeri. Ändå är det den som styrt hela den vanvettiga jakten på koldioxid.

Atmosfären består till 0,03 % koldioxid. Av den minimala delen står människan för 30%. Resten är naturliga utsläpp från i huvudsak haven. Men för att ytterligare minska denna lilla mänskliga påverkan satsar nu politikerna oräkneliga miljarder. De kräver en total omställning av hela vår tillvaro. Klimatångesten drabbar oss som forna tiders skräck för skärselden. Vi betalar lydigt de avlatsbrev som erbjuds i alla former. Allt från flygskatt, köp av elbilar i miljonklassen till straffskatter på allt från sugrör av plast och bärkassar. Närmast allt är direkt kontra-produktivt mot avsedd verkan.

Halten koldioxid har ökat något de senaste hundra åren. Temperaturen har blivit något högre. Vilket lett till att skördarna mångdubblats, att svält och fattigdom drastiskt minskats och att skogen växer dubbelt så fort som för 100 år sedan. Jorden har aldrig varit grönare.

Alla de andra hoten har visat sig falska. Antalet orkaner och oväder har minskat. Inga dödsfall kan tillskrivas klimatförändringar. Inte ens Australiens enorma skogsbränder och torka är de värsta man upplevt.

Men så kom då Corona och slog undan fötterna för alla dessa pratmakare. Tystade effektivt deras pladder med en rejäl käftsmäll, långt värre än allt de kunnat hitta på i sin mardrömsfabrik. Nu kanske även de lyssnar till vetenskapen. Den sanna vetenskap som de borde lyssnat på istället för att fördöma som oseriös och företrädd av gamla, förbrukade stofiler med livslånga forskarkarriärer. Till förmån för opportunistiska väderpresentatörer, agronomer, faktaresistenta miljöpartister och en 17-årig skolflicka.

Rolf Malm

Sveriges utsläpp av koldioxid är globalt sett mycket låga och räknar vi med våra växande skogar (vi planterar fler träd än vad som avverkas(´) så hamnar vi när noll i utsläpp.

14 reaktioner på “Kalla fakta

 1. Tillsammans med sitt omgullade importkriminella ”Herrefolk” är Morgan Johansson personligen ansvarig för andra oskyldiga människors död!
  Han är för Svenskar vad Reinhard Heydrich var för Tjeckerna eller Vidun Quisling för Norrmännen!

 2. I dagens Sverige måste inga väljare övertygas!
  Valresultaten består till inte obetydlig del av Falska identiteter från så kallade ”Utsatta Grupper” i ”Utsatta Områden” där varje falsk identitet ger mer i bidrag än ett helt Svenskt arbetsliv i pension..
  Så importkriminella bidragsfuskande rasistapor bestämmer i mycket högre grad än fattiga skötsamma Svenskar vilka som ska regera Sverige!
  Belöningen ges i form flera identiteters bidragsfusk!
  Samt ett genomkorrupt Vänster-kriminellt Rättsväsende som ALLTID ger nära noll i ”straff” för bestialiska brott ljusår från Svensk Lag!
  Som istället ständigt jobbar på att kunna fängsla skötsamma människor med moral och mod att prata sanning!

 3. Jag tycker det liknar en PK-tävling om vilka, som kan visa upp högst moral. MP måste överträffa övriga partier i omsorgen om miljön för att partinamnet kräver det. Tyvärr bortprioriteras homo sapiens i omsorgen trots att de är biologiska varelser. De blir allmänt utsedda till skurkarna, som kan beskyllas och straffas med skatter. De, som inte håller med miljöextremister får ändå bidra till miljöskattehöjningar, som i flesta fall går till annat.

 4. Kommer aldrig att försvara plastpåsar med tanke på att jag springer runt med SAMMA tygkassar som jag haft i över 35 år. Men visst känns det lite lustigt att man i Thailand nu förbjudit plastpåsar men om man köper krubb på 7-11 får man ändå såväl plastpåse som plastbestick och de små hole-in-the-wall-affärerna skiter fullständigt i lagen.

 5. ”Klimatexperten” Morgan Johansson (S) som inte ens klarat av sina ordinarie arbetsuppgifter som justitie- och migrationsminister uttalade sig tvärsäkert och osakligt om smältande is på Grönland den 5:e aug. 2019.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/08/morgan_johansson_.png

  Hoppas justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) noterat dagens nyhet på Petterssons blogg.

  Morgan Johansson begränsade sin observation den 5:e aug. 2019 till endast en (1) enda månad d v s juli 2019 som är den varmaste av årets alla 12 månader på norra halvklotet. De övriga 11 månaderna intresserade sig varken Morgan Johansson eller DN för.

  Morgan Johansson kan vara lugn. Nu under den kallare delen av året bildas ny is av nederbörd (regn och ffa snö) som faller rikligt under den svinkalla delen av vinterhalvåret. Isen som nybildas på Grönland och i Arktis varje år under den kalla perioden kompenserar gott och väl för den is som varje år smälter under några korta sommarmånader.

  Därför finns ismassorna kvar på Grönland och i Arktis år efter år och minskar inte alls i den takt som alarmisterna Morgan Johansson, ”journalisterna” på DN, klimathysterikerna m fl vill göra gällande genom att uppmärksamma skeendet endast under en enskild sommarmånad.

  Morgan och de övriga alarmisterna borde haft lite is i magen. Då skulle båda han själv, hans följare samt ”journalisterna” på DN, dess läsare, klimatalarmisterna m fl må mycket bättre.

 6. Vi måste acceptera att 50% av alla människor är
  dummare än genomsnittet!

  – och en ”genomsnittsdum” är ingen starkt lysande
  stjärna!

 7. Ja, Svensken tror på de med fina titlar!
  Och är på så sätt en av väldens dummaste befolkningar!
  På frågan om inte systemet med belöningar för ”rättroende” och straff för de med civilkurage påverkar ”forskningen” svarar Svensken: ”Nej, varför skulle det göra det?”
  Få länder har gjort en sådan snabb tillbakagång med flera hundra år som Sverige!

 8. Ska vi gissa att denna typ av information snart likställs med ”Hets Mot Folkgrupp” och ger fängelse?
  Fängelse i motsats till ”straffen” för importkriminellas riktiga brott mot de med ”fel” Svenska rastillhörighet…

 9. Tyvärr är den kodumme Svensken lättlurad så det räcker med att en person med fin titel säger att – nu smälter isen i frysen Svensson
  Så går puckona och röstar för öppna gränser och hölda skatter.

  1. Pajaserna i S och MP är ju trots allt i minoritet så jag vet inte hur pass lättlurade vi svenskar är och 2022 ska de väl ändå inte kunna trixa sig till makten men faen vet…

   1. När jag säger kodumme Svensken exkluderar jag sd/afs anhängare
    Likt socialdemokraterna gör med sd.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: