Färre smittade i Stockholm

PANDEMI. 119 personer i Stockholm har konstaterats vara smittade med det nya coronaviruset i Stockholm det senaste dygnet. Det är en minskning jämfört med gårdagssiffran på 227 nya konstaterade fall.

Totalt har 1.657 personer i Stockholms-regionen konstaterats vara smittade. 92 personer vårdas på intensivvårdsavdelning, jämfört med 85 under gårdagen. Därutöver får 443 patienter annan sjukhusvård.

Runt 8.700 personer har testats för viruset i regionen.

Dödsfall i Sverige: Hittills har 110 personer dött av coronaviruset i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens sammanställning som kommer en gång per dag.

Hela landet har sammanlagt 3.700 bekräftade coronasmittfall.

HÄR hittar du Folkhälsomyndighetens statistik för smittade och avlidna.
Av de avlidna var 43 kvinnor och 67 män.

Totalt har 269 personer vårdats på landets intensivvårdsavdelningar, varav 72 kvinnor och 197 män, enligt Svenska intensivvårdsregistret.

I världen: Det totala antalet bekräftade smittade i världen är nu 683.525
32.139 personer har dött.
146.396 personer har tillfrisknat.
Källa: Worldometers

Uppdaterad: Söndag 29 mars kl 15.23

-Pettersson säger att allt kommer att bli bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Färre smittade i Stockholm

 1. Hur många smittade har våra myndigheter ingen aning om, de vet bara hur många som kom in till sjukhusen som verkligen bar på smittan.

 2. Vet flera som bär på symptom, de förnekar givetvis att det skulle vara Covid-19. Misstänker att smittan är vida spridd här i Stockholm. När jag jämför två vitt skilda arbetsplatser har de karaktäristiska symptomen dykt upp på båda simultant. Mörkertalet är gigantiskt tror jag… Antagligen smittar det via aerosoler för det har skett så snabbt. Trösten är att det inte är i nätet så dödligt som man kan tro när man gör jämförelse med registrerade fall med antal döda. Men det är ett farligt virus, säkert flera ggr dödligare än vanlig influensa…

 3. Mörkertalet, eller snarare det av sossarna mörkade antalet, är nog 10 X vad som anges och efter att ha åkt likt en makrill på burk på bussarna i Fjollträsk anser iaf jag att jag var mer utsatt för viruset på två dagar där än under tre månader i sydostasien. Lite “lustigt” hur antalet smittade steg med 40% över en natt när man insåg att folk kan se och jämföra med t ex Norges siffror och att antalet döda steg oproportionerligt i Sverige.

 4. Blev lite intresserad av hur Sydkorea har gått till väga i sitt sätt att hantera Covid-19 viruset.

  Det var då intressant att lyssna till denna erfarna professor och expert i frågan, på högsta nivå. Som hade jobbat aktivt med frågan under 30 år och hunnit med några olika influenser och pandemier.

  Sydkorea har ju varit lyckosamma i sin bekämpning av viruset. Bl.a. genom att testa 15 000 personer om dagen. Man rekommenderar alla att bära munskydd och förhålla sig till vissa skyddsåtgärder i det allmänna levernet.

  Trots det lyckade arbetet med att förhindra smittan i Sydkorea. Så hade denna expert, en del farhågor inför kommande utveckling runt om i världen. Som han då berättar om i intervjun. Textad på engelska

 5. Det är bra att allt kommer att bli bra Pettersson. men, just nu spelar Muhammad och en annan person med stor näsa arabisk musik på gården.
  De har mycket hög volym och det låter fördjävligt.

Kommentera