Galen norrman döms för knuff av kvinna framför tåg


BROTTSLIGHET. Mannen uppgav att han hörde röster och därför knuffade en kvinna framför ett godståg. Han döms för försök till mord och påföljden bestäms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning av Lunds Tingsrätt. 

Benjamin Seljeseth

En man, Benjamin Seljeseth, uppgav att han hörde röster som sa att han måste knuffa någon framför tåget, annars skulle han själv dö. Det var bara en slump att det blev målsäganden han knuffade framför ett godståg. Av yttrande framgår att målsäganden ådragit sig flera skador på bland annat skalpen, ansiktet, armarna, nacken, flanken och ena benet. Vad gäller skadornas svårighetsgrad har skadorna på halsryggen och skalpen betraktats som livshotande.

Tingsrätten konstaterar att det framgår tydligt att det endast var på grund av lyckliga och tillfälliga omständigheter som målsäganden inte avled till följd av mannens agerande. Ingen av de personer som bevittnade händelsen trodde att hon skulle överleva händelsen.

Benjamin Seljeseth, född 1986 och medborgare i Norge döms för försök till mord till påföljden att han ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Seljeseth ska även betala skadestånd till offret med 162.400 kronor plus ränta.

-Pettersson säger att en del är tokigare än andra…

  • Socialist
  • Miljömupp
  • Amnesty
  • Sökt asyl i Danmark, vilket i och för sig verkar klokt.
  • fascism ur ett vänsterperspektiv

TIDIGARE 2020-12-05. En galen norrman försökte döda kvinna i Lund

BROTTSLIGHET. I måndags kväll kastade en 33-årig man en slumpmässigt vald 70-årig kvinna framför ett tåg på Lunds station. Kvinnan överlevde med allvarliga skador. 

Mannen, Benjamin Seljeseth, greps direkt och bevisläget är gott med vittnen och övervakningsfilmer. Den 33-åriga mannen som anklagas för mordförsök i Lund är norrman. Han började studera statsvetenskap vid universitetet i Oslo i december 2015 och studerar fascism ur ett vänsterperspektiv.

Seljeseth är registrerad som hemlös i domstolens handlingar vid Lunds tingsrätt. Mannen kom från Köpenhamn när han slängde ner den äldre kvinnan framför tåget.

Enligt mannens profil på sociala medier verkar han mentalt sjuk. Han skrev från Sandholm-lägret utanför Köpenhamn, en plats för hemlösa, att han fruktade att norsk polis skulle våldta honom för att sedan mörda honom och kamouflera det som självmord. Han kallar sig även flykting.

I Norge hade han en våldsam konfrontation med polisen 2016. Han skadade tre poliser vid konflikten, det är oroande att han ännu inte ställts inför rätta för detta utan går löst i samhället.

-Pettersson menar att Benjamin Seljeseth verkar fullständigt galen och borde inte gå löst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Galen norrman döms för knuff av kvinna framför tåg

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: