Vapenförsäljningen rusar i USA

PANDEMI. I Sverige kommer rapporter om bunkring av värktabletter, toapapper och konserver. I USA planeras det på ett annat sätt, där ökar vapenförsäljningen. Newsweek rapporterar att försäljningen gått upp med 30–40 procent sedan slutet av februari, vilket vapenhandlarna kopplar samman med virusepidemin. 

Vapenbutik USA by Matthew Burpee is licensed under CC BY-NC 2.0

– Folk har lågt förtroende för att larmnumret 911 ska fungera om något stort och allvarligt sker, säger Larry Hyatt till tidningen.

-Pettersson säger att det i Sverige finns runt 1.900.000 lagliga vapen, jag undrar hur länge det dröjer innan de börjar användas i självförsvar när regeringen och polisen inte klarar av att skydda det svenska folket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Vapenförsäljningen rusar i USA

  1. Tro inte att Svensken kommer att använda sina vapen till självförsvar,
    I licensen bruka ju stå i ändamålet, Målskjutning eller jakt. Och det hålla Svenne sig till. Allt annat vore ju ett lagbrott

  2. Varje skötsam etnisk svensk som gjort militärtjänst med vapen borde ha sin fullständiga utrustning inkl skjutklar K-pist, Ak4 eller Ak5 hemma (om man har barn eller lämnar hemmet i skåp). Mobilisering och självförsvar på mycket kort tid!
    Ofta önskar jag att NRA ska etablera sig här.

  3. Det är många som inte inser att det finns fler vapen i Finland per capita än i USA. Dessutom finns det massor med krigstida vapen och granater som kommer fram när de river eller renoverar gamla hus. Det finns vapengömmor lite över allt eftersom rädslan för ryssen var mycket stor efter kriget. Nästan varje familj som bor på landet har ett eller flera vapen.
    Förtroendet för Finlands regering är mycket stort just nu.

  4. De före detta brittiska kolonierna i Nordamerika insåg vid bildandet av de nya staterna och unionen att centralmakten inte alltid är god och att medborgarna kan komma att behöva försvara sig emot den. Därför lyder det andra tillägget till den amerikanska konstitutionen ”A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed”, eller nödtorftigt översatt ”En väl reglerad milis som är nödvändig för en fri stats säkerhet, folkets rätt att inneha och bära vapen får inte kränkas”.

    I Sverige är det bara de kriminella bland befolkningen som har ”rätt” att bära vapen.

Kommentera