Vem ska plocka de svenska jordgubbarna i år?


ARBETE & BIDRAG. Vi tar jordgubbarna för givet på midsommar – men vem ska plocka dem när ingen utländsk arbetskraft kan komma till Sverige? Det frågar sig Jacob Sidenvall på Smålandsposten i dag.

Jordgubbar plockade av Pettersson

Den senaste tiden har vi sett att det går att ta snabba beslut och ändra regler och lagar på några dagar.

-Pettersson säger samma som jag gjort i många år, friska människor ska arbeta, annars ska de inte ha några bidrag, dessutom är fysiskt utomhusarbete nyttigt så var är problemet? Många arbetslösa i vårt land är också vana vid arbetsställningen…

Muslimer i bön. Licens CC BY-NC-SA 2.0

Den 25 januari 2012 skrev Fjärran Östern redaktionen nedanstående på bloggen…

Då det troligen är flest bärplockare från Thailand och Vietnam det är det väl möjligt att ersätta dom med några tusen av våra arbetslösa invandrare. Om Thailändarna reser över tusen mil för att plocka bär i Norrland så är det väl inte orimligt att arbetslösa invandrare reser 50 till 100 mil för ett arbete som gör att dom kan åtminstone temporärt bidra till sin egen försörjning. Då bärplockning är en Svensk traditionell sysselsättning så bidrar det kanske också till deras förståelse av det Svenska kynnet!

Kan Thailändarna utan speciell utbildning inom gebitet plocka bär så borde det vara möjligt också för våra invandrare! Inkvartering är knappast något problem, bara att ta över de faciliteter som Thailändarna använt sig av!

Kanske kan arbetsförmedlingen starta en introduktionsutbildning? Man bör ju kunna skilja på smultron, blåbär, lingon och hjortron!

Man får förstås ha en särskild kurs i plockning av ”tama” bär, här bör man ju kunna skilja på jordgubbar, hallon, vinbär och krusbär med fler!

Och så kan ju arbetsförmedlingen skapa ytterligare jobb genom att utbilda speciella ”bärguider” som pekar ut var och vilka bär som skall plockas!

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Vem ska plocka de svenska jordgubbarna i år?

 • Ingvar Gustavsson

  Flyktingarna röstar väl på sossarna för att slippa arbeta.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför inte av infödda etniska äkta svenskar, som förr i tiden när Sverige bara ett kristet land utan raketforskare ?
  Plockade som ung själv jordgubbar, morötter och potatis och tjänade lite fickpengar, på den tiden fanns inga utländsk arbetskraft men det fungerade utmärkt utan utländsk inblandning.

  Gilla

 • En tacksam serb

  Jag kommer ihåg när vi (min mor och jag) kom till Sverige, så fick jag som liten följa med och plocka jordgubbar. Mamma var väldigt mån om att lära mig vid tidig ålder hur viktigt det är att jobba och att man måste börja någonstans oavsett vad det är för jobb. Nu, 25 år senare sitter jag med kontorsjobb, ansvar och allt vad det innebär och är oerhört tacksam min mor, möjligheten och chansen att växa upp i ett fantastisk land som Sverige. Det svider i ögonen varenda inlägg jag läser här om vad som hänt/händer med Sverige.

  Gilla

  • Stenbock

   En tacksam serb:
   Du tillhör den stora grupp som Stenbock i olika sammanhang träffat på, i dåvarande Sverige.
   Vi båda tillhör en likartad kultur och är därför vana att göra rätt för oss. För din del som Serb,finns det allt för många zigenare,som förstör ert anseende…tyvärr !
   Annat med de miljoner som senaste 20 åren invaderat Abzurdistan och nu vill med alla medel,att vi förändrar våra vanor efter deras.
   Lyssnade senast igår kväll på en kvinnlig läkare i Tyskland,som öppet berättade hur hon bemöttes av dessa kameldrivare,på en akut i veckohelgen.
   Hon avslutade med att,”nu får det vara slut för mina tjänster,åt dessa bortskämda o. ohövliga” !

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Kan inte jämföra thailändare med araber !

  Det är som att jämföra Ferrari med Opel.
  Den ena snabb, effektiv, vacker och levererar….den andra, är nått som är där, men som ingen egentligen vill inte ha, och när den någorlunda fungerar så kräver den underhåll, kostar pengar och skapar massa bekymmer

  Thailand 🇹🇭 är toppen 👍 och människorna är (till största delen…i den fredliga delen) buddister !
  I södra delen är det mycket oroligt och sprängs…och där är det ??? just det…musl…som skapar helvetet.

  Gilla

 • Stenbock

  Utan att förringa kommande jordgubbar,finns det mycket större fara om knuten,än att dessa måste ruttna bort på fälten.
  Det svenska nödmyntet sjunker fortsatt som en sten i vatten. Senaste noteringen låg kring extrema 11:25 för en Euro. På en drygt en vecka har den tappat uppåt 10 % av värdet.
  Samtidigt börjar vår försörjning av nödvändiga artiklar att sina. För oss som sparat några kronor för svåra tider,är nu våra sparbidrag knappt värda något mer,än siffrorna på kontobeskedet.

  Gilla

 • Bosse S

  Säkert inget större problem att få svensk skolungdom att ställa upp. Invandrarfanatikerna har länge nu odlat myten att ungdomarna inte vill ta såna jobb. Som vanligt när man stödjer okvaificerad arbetskraftsinvandring från tredje världen.

  Gilla

 • ponnsan62

  Gå ut själv skitstövel..ta med dig hela släkten….är det ett stort problem för dig..

  Gilla

 • rune

  ”Vem ska plocka de svenska jordgubbarna i år?”

  Vår regering och politiker-adel,…de behöver ”stretcha” ryggen lite….eller vad det nu är som håller dom uppe.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  För två år sedan visade SVT ett inslag om jordgubbsplockning. Svenska ungdomar och hitresda polacker jobbade hårt med långa dagar på jordgubbsfälten, men var fanns alla nyanlända?

  Gillad av 1 person

 • compulsoryunion

  Den nya adeln är immun mot arbetsplikt, i praktiken t. o. m. i svenska fängelser trots att Europakonvebtionen inte gäller fångar.

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Vi har Svenska ungdomar,studerande och massor med raketforskare som kan jobba.Vad är problemet ?

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Låt dom plocka jordgubbar om dom vill ha sina bidrag. Det klarar t.o.m analfabeter…😄😄

  Gilla

 • Olof.p

  Vi har 2miljoner utlänningar i Sverige. Sätt dom i arbete eller skicka hem dom.

  Gillad av 1 person

 • GENUSVETENSKAP

  Jag har hört någon säga att arbetslösheten är hög bland de nyanlända.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: