De lyckligt lottade araberna i Mellanöstern

av Bassam Tawil • 18 mars, 2020

  • Samtidigt finns det andra araber i regionen som är mer lyckligt lottade än palestinierna på Västbanken och Gazaremsan: De arabiska israeliska medborgarna. Dessa medborgare har tur som inte lever under Palestinska myndigheten och Hamas korrupta och inkompetenta ledares regim. Dessa arabiska medborgare är lyckligt lottade eftersom de bor i Israel.

  • Här kommer fler ovälkomna goda nyheter angående Israels arabiska medborgare: Den israeliska regeringen meddelade år 2018 att man under de senaste två åren hade investerat 4,5 miljarder shekel (12 miljarder kronor) i de arabiska regionerna. Regeringen meddelade också att man skulle investera 20 miljoner shekel (53 miljoner kronor) i den arabiska high tech-marknaden. Totalt har regeringen bestämt sig för att investera 15 miljarder shekel (40 miljarder kronor) i den arabisk-israeliska sektorn till slutet av 2020 …
  • De 50 miljarder dollar som Trumpplanen erbjöd palestinierna kommer att undanhållas eftersom de palestinska ledarna har något annat i tankarna: att fortsätta berika sina egna bankkonton på sitt folks bekostnad. Inte undra på då att när araberna – inklusive palestinierna – drömmer om ett bättre liv så drömmer de ofta om att flytta till Israel. Det är inte heller konstigt att de flesta arabiska israeler inte vill bli en del av en palestinsk stat, och har krävt att få stanna i Israel.

Palestinierna som lever under palestinska myndigheten (PA) på Västbanken och Hamas på Gazaremsan kan bara drömma om sina arabiska brödrars livskvalitet i Israel.

Tack vare de nuvarande ledarna i Palestinska myndigheten och Hamas lever det palestinska folket nu under hemska förhållanden. Fattigdom, arbetslöshet och undertryckande har varit deras lott i livet årtionde efter årtionde. Detta beror på att Palestinska myndigheten och Hamas upprepade gånger har avvisat fredsplaner som erbjuder välstånd för palestinierna.

Läs vidare

2 thoughts on “De lyckligt lottade araberna i Mellanöstern

  1. Araber är medborgare i Israel och har samma rättigheter och skyldigheter som andra israeler. I knesset finns arabiska partier. Ändå kallas Israel för en apartheid stat. Undrar hur många arabiska länder som har judiska partier i sina respektive riksdagar.

    • Precis som du säger, ser vi tydligt vem som behandlar den andra gruppen som människor och vem som helt öppet likställer dom med djur.

Kommentera