Absolut vill bidra med tillverkning av handsprit

EPIDEMI. Den svenska men franskägda vodkatillverkaren Absolut vodka erbjuder myndigheter alkohol för att kunna tillverka handsprit. Det är The Absolut Company som meddelar att man kan leverera sprit, huvudingrediensen i handsprit till myndigheter som behöver under coronakrisen. 

Absolut vodka. Foto Johan Elisson CC-Licens

Kommunikationschefen på The Absolut Company, Paula Eriksson, säger att bolaget redan tillverkat handsprit för eget bruk, på samma sätt som man gjorde under svininfluensan.

– Sprit i sig kan vi leverera om mottagande myndigheter kan hjälpa till med resten, säger Paula Eriksson.

-Pettersson säger att The Absolut Company ägd av franska Pernod Ricard, tillverkar sprit i två fabriker i Skåne, Nöbbelöv och Åhus och det i oerhörda mängder. Absolut är en av världens mest sålda spritmärken så det räcker säkert till handsprit också…

Fast Pettersson är tveksam, sprit ska drickas i tvätta händerna i…

Larssons blogg

Kristianstadsbladet bakom betalvägg…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Absolut vill bidra med tillverkning av handsprit

 1. Feber och hosta från Verona
  snart ingen det kan förvåna
  men en statsvirolog
  som ingenting såg
  han vakna en dag med Corona

 2. Då måste man ju först göra en offentlig upphandling. Det tar något år. Sedan kan Cognac överklaga som tar ytterligare något år.

  Dessutom är det ett erbjudande från The Absolut Company. Det kan nog uppfattas som muta och någon myndighet eller nykterhetsorganisation kan dra igång rättsapparaten som blir lycklig.

 3. Vad gör MBS? Rullar tummarna. De kunde gjort en inventering och startat inhemsk tillverkning av provkit, skyddskläder, handsprit, redan i december när viruset började anta epidemiska former i kina. Men det är som med vattenbombning av senaste skogsbranden. Oja brinner skogen igen..!!
  Men tar man inga prover behöver man inte bry sig om provsvaren.

 4. Jag har förstått att alla världens spritproducenter tillverkar och lägger i lager. Alla har STORA lager. Varför göra handsprit när man kan hälla det i strupen. Tillräckligt mycket sprit lugnar.

 5. Pettersson har en poäng med att dricka spriten . Blir då mycket roligare att vara sjuk . Mvh Sjöström

  • Inget att oroa sig över, snart stänger alla länder sina gränser mot Sverige och stoppar alla flyg från pesthärden Sverige.

   Vi stoppade aldrig flygen från Kina, men snart stoppar Kineserna flygen från Sverige.

   Vi bygger inga murar, men finns vettigare länder med vettigare ledare.

 6. Själv är jag mycket försiktig med ren sprit (man blir ju mer eller mindre tokig och kaxig) så att det används som virusdödare verkar vettigt.

  Men känner jag Svenska myndigheter rätt så tackar dom nog nej till detta…det kan ju hindra smitta och göra nytta.

 7. I och med att The Absolut Companys försäljning till Systembolaget minskat rejält p.g.a. alla stängda barer, är det ett smart drag att använda inhemsk överkapacitet för handspritstillverkning.

Kommentera