Sydsvenskans chefredaktör förstår inte…

EPIDEMI. Danmark har begränsat överfarten vid sina gränser, inte stängt som Sydsvenskan skriver. Öresundsbron  är öppen, dock inte för alla. Frakttrafik får fortsätta, danskar som reser till och från Bornholm likaså. Är du från Sveirge eller något annat land men bor eller arbetar i Danmark kan du åka dit. Svenskar och andra som är i Danmark kan åka hem. Bron är öppen och färjorna går, men inte för dem som bor i Sverige eller andra länder. 

Danmark begränsar resandet som en försiktighetsåtgärd mot pandemin orsakad av coronaviruset, det förstår inte Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist

Sydsvenskans chefredaktör hotar Petterssons och yttrandefriheten…

Om Pia Rehnquist på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Sydsvenskans chefredaktör förstår inte…

 1. Bara att konstatera det faktum att DK tydligen inte litar på svenska myndigheter, ej heller svensk vård

 2. när regeringen centraliserade polisen 2015 blev det kaos i hela sverige och är fortfarande kaos. Polisen har inte kontroll över all kriminalitet och bomber och skjutning och alla gängrån – företagsrån – bilbränder och mörkar vad som egentligen händer och säger att sverige är tryggt trots att folket ser hur hela sverige har mer kriminalitet än andra länder i EU

  När regeringen centraliserar migrations mottagande 2016 och tvingar 290 kommun ta emot mängder av migranter varje år så raseras varje kommuns ekonomi och det är bostadsbrist – lärarbrist – dagisbrist – skolbrist……..kommuner vill sänka värmen på äldreboende för att spara pengar…….ge filmjölk till lunch för barn i skolan för att spara pengar…….Ingen kommun är förbered på att ta emot så många nya varken ekonomiskt eller personalmässigt. Migranter är inte ett kompetensregn med välutbildade utan de är en stor kostnad och dränerar varje kommun på pengar.

  När regeringen centraliserar sjukvården ang corona smittan blir det totalt kaos……..Det finns inte test kit – Det finns inte skyddsmaterial – massa sjukvårdspersonal blir själva smittade – folk kommer inte fram på 1177 – man mörkar att barn kan bli smittade och säger att bara äldre kommer bli drabbade och struntar i att nämna riskgrupper med cancer – diabetes – högt blodtryck – hjärt och kärl sjukdomar – lungsjuka – astmatiker som är utsatta grupper som oftare dör i smittan – sverige vägrar lämna ut uppgifter hur många intensiv vårdplatser som finns i EU statistik – sverige gör tvärtemot vad WHO och alla andra länder rekommenderar och gör för att hantera smittan.

  När regeringen centraliserar försäkringskassan blir folk av med personlig assistans – folk får inte sjukpenning – folk får avslag på allt – hela FK är i kaos och folket blir lidande

  INGET funkar som regeringen tar i……….Nä…….så allt mörkas……man filar på statistik……ljuger……..skyller på andra

 3. Det är bekvämare att slippa tänka, speciellt om tankeförmågan är klen
  Hon känner sig mer bekväm på det sättet

 4. Pia Rehnquist är chefredaktör för en ointressant tidning. Det räcker med att läsa rubriken och vem som står i byline för att veta vad artikeln handlar om.

  Agendan på ledar- och kultursidorna genomsyrar även nyhetssidorna. För att inte tala om mångsidiga gullegull reportage om invandrare. Det torde vara ett krav för att bli publicerad att man genomgått den vänsterradikala hjärntvätten.

 5. Om man har en stats epidemiolog i Sverige som inte fattar att direktflyg från Beijing till Arlanda är ett hot mot de som inte annars har en kontakt med resande från kina då har chefsideologen på Sydsvenskan svårt att fatta hur spridning av virus går till

 6. Hon tillhör en bred skara fullständiga vänsteridioter,på såväl den redaktionen,som hos deras lillebror HD…
  Här kan man verkligen inte skilja de olika skribenterna åt.Den ene överträffar den andre,när det gäller “utebliven klokskap”….

 7. Det sägs ju hela tiden att vi ska lita på statsfinansierad media!

  Gör man inte det så anses man dum i huvudet och konspirationsgalen!

  Tittade runt lite och alla toppar med att ”Danmark stänger gränsen”!

  Inte ens SVT som skryter med sin förträfflighet kan hålla sig till sanningen!

  Allvarligt!

 8. “Det finns 131 konstaterade fall i Skåne…”

  Ja, men hur sker testerna då?

 9. Jag slår vad om att Iran kommer vara smittfria före sverige…..och att Iran kommer få få ned antal döda och antal smittade snabbare än sverige…

  2003 hade mässling och rödahund spridits så mycket i Iran och många dog så med hjälp av WHO:s vaccinationer så lyckades Iran vaccinera 33.5 miljoner ovaccinerade människor på en månad. Över 7000 olika sjukvårdinrättningar stod redo. Militären hämtade in de som inte ville vaccinera sig och Iran.

  Iran har fått corona test kit och sjukvårdsmaterial från Kina och WHO…….Iran har fått in expert hjälp av WHO. Så nu har Iran coronateam från Kina och tyskland som hjälper dem. Iran har satt in militär och har redan börjat strukturera upp smittan i landet

  A team of experts from WHO, Global Outbreak Alert and Response Network partners, the Robert Koch Institute in Germany and the Chinese Center for Disease Control concluded a technical support mission on COVID-19 to Iran on 10 March 2020. During the team’s mission in Iran, the Ministry of Health and Medical Education (MOHME) launched a national campaign to control COVID19

  http://www.emro.who.int/irn/iran-news/delegation-of-who-and-public-health-experts-concludes-covid-19-mission-to-iran.html

 10. WHO:s 4 stegs rekomendation

  Ett – förbered och var redo för smittan.

  Det är fortfarande 77 länder som inte rapporterat in några smittade och 55 länder som har 10 smittade eller färre. Alla dessa länder har möjligheten att hindra smittspridning och förbereda och organisera er för ev smitta.

  Två – upptäck – förhindra – och behandla

  Du kan inte bekämpa ett virus om du inte vet att det finns och vart det finns. Detta betyder att rubusta kontroller för att hitta smittade – isolering – utför tester – ha koll på varje smittad och behandla de som behöver sjukhus hjälp.

  Tre – Minska och hejda smittan.

  För att rädda liv måste smittan man minska smittspridningen. Man måste hitta och isolera så många smittade som möjligt – karantän för smittade och deras anhöriga. Även om ni inte kan stoppa smittan kan ni minska smittotakten och smittospridningen för att skydda andra – utsatta och äldre. Men BARA om ni fortsätter att testa alla misstänkt smittade.

  Fyra – innovation och förbättring

  Det är ett nytt virus och en ny situation. Vi måste lära oss av varandra för att hitta nya sätt att minska smitt spridning – rädda liv – och minska konsekvenserna av smittan. Alla länder har en något att lära ut.

  WHO har idagsläget skeppat ut skyddsutrustning till 57 länder. 120 länder har fått lab material och test kit. Vi förbereder att skicka ut till ytterligare 28 länder.

  Sen finns sverige varianten
  1 Förneka
  2 Ljug
  3 Förneka igen
  4 Vi såg det inte komma…. Så vi skiter i allt….

 11. EU har ”the coronavirus response team”.

  Allt finns på plats med lagar – planer – regler som gäller vid internationell smitta inom EU. EU har en grymt bra och evidens baserad plan gällande smitta. Inte ens en paranoid människa hade kunnat hitta brister i deras underlag och planer. Jag har läst dem. Oerhört duktiga – intelligenta och välutbildade har arbetat fram alla dessa dokumenten. Hur man exakt ska göra………om man vill använda det……..om man tror på vetenskap – fakta – kunskap…….och om man tror på att coronaviruset är så pass allvarligt som experterna i rapporterna säger….….

  Sverige har en representat i EU :s ”the coronavirus response team” som uppenbarligen inte läst alla rapporter…..Ylva Johansson. Sverige hade kunnat vara först att använda allt material som finns….om vi hade velat.

  sverige tror hellre på – öppna gränser – genus – jämlikhet och klimat……

  tja det funkar inte riktigt i en internationell smitta

  När ideologi står högre än fakta – kunskap – erfarenheter från andra länder

 12. Det är helt i sin ordning att hon inte förstår, hon har inte förstått att vi tagit emot för många flyktingar, ej heller varför prenumeranterna försvinner
  när media stryker Makten medhårs.Dock kan hon ha en poäng i att där är politik med i bilden , Danskarna vill väl ge Sverige en knäpp på näsan för vår ansvarslösa invandringspolitik och därför tar dom till lite extra.

  Hoppas att dom behåller den hårda gränskontrollen sen i fortsättningen,
  Har man inget att dölja behöver man inte vara rädd för att visa vem man är.!

 13. Danmark gör rätt för vi har ingen koll, men de stoppar även Svenskar som skall flyga i från Kastrup vilket inte är okej. men skall det var riktigt noga med den Danska stängningen för Svenskar, så borde faktiskt vi hjälpa dem med att stänga all trafik till Bornholm., deras enda kontakt väg är över Ystad! annars är det bara trams av Danskarna!

  • Man kan åka färja Köpenhamn-Rönne och Köge-Rönne, man kan flyga Köpenhamn-Rönne och Billund-Rönne, så det finns alternativ om man vill slippa Sverige.

 14. Fantastiskt att inte idioten fattar att vi inte gör några tester, därav få fall!

  Danmark och övriga länder gör helt rätt som begränsar resandet eftersom folk inte verkar fatta hur farligt detta är för många!

  Hörde precis en dåre beklaga sig på nyheterna över att han inte kunde åka till Köpenhamn och hälsa på vänner! Är detta nödvändigt?

  Ett tips från mig som troligen har Corona, isolera er så mycket det går för att dra ner hastigheten på utbredningen. Undvik alla besök utanför hemmet som inte är nödvändiga. Jag blev förvånad hur lätt det måste smitta, även om jag har misstänkt det när så många blev smittade på så kort tid i Italien!

  Alla ni som skall visa ert mod med att gå på div spektakel, tänk om!

 15. Att inte Svenska “journalister” förstår saker och ting borde inte förvåna nån, med ett litet undantag så är dom fullständigt värdelösa.

  PK-skadade och värdegrundsskadade samt HBTQ-skadade.

 16. När sanningar och fakta inte faller i smaken för chefredaktören Pia Rehnquist och tidningsgruppen hon arbetar åt, ja då fabricerar hon till en egen falsk variant som passar bättre in i hennes och tidningsgruppens agenda …

  I videon nedan ser vi ett tydligt exempel av många, många fler i samma anda. Det handlade då om “ensamkommande” mäns sextrakasserier mot flickor och kvinnor i Sverige under “flykting”-vågen år 2015.

  Videon har gjorts av Nyheter Idag och är delvis byggd på material från dansk media. Pia Rehnquist medverkar i intervjuer och hennes version strider totalt mot de verkliga uppgifter som kommit fram under själva utredningen.

  https://videopress.com/v/SqCmcFy3

 17. Chefredaktör som efterlyser grunder,
  snacka om blunder!

  Sverige förstärker sin roll – en ökänd nation,
  som alltid tar avstånd från rim och reson!

 18. Pia Rehnqvist är säkert från Stockholm och tillsatt för att leda pöbel rätt uti provinsen Scania.

 19. En intellektuell gigant, denna Pia Rehnquist. Borde verkligen undersöka skallen.

Kommentera