Stäng gränsen, Sverige är fullt, Åkesson delar ut flygblad vid grek-turkiska gränsen


INVANDRING. Stärk gränsen säger moderaterna, öppna gränsen säger C och MP, de andra mumlar och kör flip-flop politik. Statsministern säger stäng, öppna, stäng, öppna beroende på vem han pratar med. 

Jimmie Åkesson befinner sig just nu vid den grek-turkiska gränsen och delar ut flygblad där det står att Sverige är fullt. Christina Höj Larsen, migrationspolitisk talesperson för Vänsterpartiet, är mycket kritisk till SD-ledaren – Jag tycker att det är fullständigt hårresande, men väldigt likt honom. Jag förväntar mig inget annat av ett fascistiskt parti,

-Pettersson vill påminna om FN:s Flyktingkonvention från 1951 och utvidgades genom New York-protokollet från 1967. Där står en hel del intressant. En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna.

Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

 • Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.
 • Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting.
 • FN:s flyktingkonvention säger också att flyktingar ska anpassa sig och följa värdlandets lagar och regler.
 • FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.
 • Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer.
 • De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan.

 • Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34.

 • Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya ”svenskarna” ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

Stäng gränsen är en bra början, sedan måste utvisning bli obligatoriskt vid grova brott och återvandring för dem som inte kan eller vill assimilera sig och bli självförsörjande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


29 responses to “Stäng gränsen, Sverige är fullt, Åkesson delar ut flygblad vid grek-turkiska gränsen

 • centurion

  Så var det återigen dags för en liten brasklapp : Det är en sjuhelsikes skillnad på bidragsturister och flyktingar. Dessa precis som de tidigare invällarna, tar sig hit för att ”få ett bättre liv”. Ekonomiskt alltså. Och inte att SKAPA sig ett bättre, utan att FÅ ett bättre liv.
  Skulle tro att Jimmie kommer att få många hugg i ryggen för detta. Men bara pga. att andra är avundsjuka på hans innovativa tilltag. Kritikerna har inte tillräckligt mellan öronen för att begripa sitt eget bästa.

  Gilla

 • Anna

  Ja, Sverige är fullt, så att inte arbetarsvensken och deras barn får ett endaste vanligt markjobb, varenda vanligt jobb och fasta arbeten i skola omsorg, m.m varenda kö till hyresrätt är numera upptagen och förtur ges bara till ulänningar och avkommor, det är fullt för 20 -30 år sedan.
  Stäng gränsen för fa….n
  Det som kommer hända om ulänningarna kommer hit det är att de sprider corona viruset hej vilt, på otrogna kristna hundar

  Gilla

 • Leif

  Bra gjort!

  Gilla

 • ponnsan62

  Bra jobbat Jimmie!

  Gilla

 • Maya

  Bra Jimmie.Att vara ute på ” fältet ” och försöka göra något aktivt är värt allt beröm medan Morgan Johansson sitter som vanligt i en tvsoffa och yrar en massa floskler,Stefan Löfven vet inte på sitt håll på vilket ben han ska stå i vanlig ordning.Vänstermänniskorna viftar ilsket med sina palestinasjalar och får väl snart
  kruppanfall hela högen.Centern i sin tur tycker att vi ska ta emot hela världen eftersom dom har fått för sig att vi har outtömliga resurser.Det är vid kristillfällen som detta som visar vilka människor det är som kan agera istället för att bara förlita sig på att andra löser problemen åt dom.

  Gilla

 • Kungen

  HEJA JIMMIE. ÄNTLIGEN NÅN SOM GÖR NÅT VETTIGT 😃😃

  Gilla

 • Klas.

  Åkesson reser själv till fronten för att skaffa sig sin egen uppfattning.
  Löfvén sitter på sin kammare och lyssnar på ljugande journalister.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ha, ha, ha kör hårt Åkesson, gött att reta gallfeber på vänsterpatrasket, fruntimret på SR studio ett var så upprörd så hon knappt kunde prata.

  Gilla

 • Stefan SH

  Nu har Jimmie gjort bort sig totalt.
  Dessutom att han låter sig förhöras av direktsänt P1, sannolikt med en hel team PK-rådgivare i bakgrunden, och kan knappt svara tydligt på vad han vill med detta.. Jag tyckte det var dåligt.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Jag saknar en rad till på Jimmies flygblad: Vilka alternativ rekommenderar han flyktingen i stället?

  Gilla

  • Klas.

   Han stannar lämpligen i Turkiet och skaffar sig ett jobb.
   Finns inget krig inom Turkiets gränser, därför är han ingen flykting endast IS-krigare som stannar i första landet.

   Gilla

  • Pettersson

   Jag tycker flyktingarna ska åka hem. Större delen av Syrien är lugnt, likaså Iran och Afghanistan. Som alternativ ta bussen till någon av Gulfstaterna.

   Gilla

 • Tony

  Bättre att extremvänstern går i taket än att dom är med och
  beslutar om viktiga saker..

  Går i taket gör flugorna med.

  Gilla

 • Jill

  Såg nyss på SVT Nyheter på en nyhetsrulle jag får på min telefon, att Iran släpper ut 54 000 fångar på grund av Coronaviruset. Just saying!

  Gilla

 • Olof.p

  Stort beröm till Åkesson. Hörde uttalande från Löfven, som sagt flipp flopp. Han verkar ha rätt åsikt där det passar. Sist ville han stänga gränsen.

  Gilla

 • age

  Jag beundrar Petterssons, suveränt fina redovisning av
  reglerna för flyktingar!

  Av det jag läser – och förhoppningsvis förstår – så finner jag
  att det mesta styrker min uppfattning att vår ”säkerhetspolis”,
  SÄPO, måste vara delaktig i det värsta LANDSFÖRRÄDERIET
  mot Sverige i modern tid!

  Att SÄPO har totalt blundat för dessa brott i 20 ÅR kan bara
  tolkas som att SÄPO inte ägnar sig åt sin uppgift:
  Att skydda Sverige!

  – och vad gör alla andra myndigheter åt detta,
  DET ALLVARLIGASTE BROTT någon kan göra mot Sverige!

  Om ingen annan i hela Sverige anmäler detta brott så
  kommer jag att göra det!

  Någon kanske i alla fall kan offra sig genom att ge mig tips
  om var, och till vem jag kan anmäla brottet.

  – eller ska vi tillåta att muslimerna tar över Vårt Fosterland helt?

  – är kanske gratisdrinken i baren på Titanic mer intressant att
  avnjuta medan skeppet (Sverige) sjunker allt djupare (i islam)?

  Det är ju ni, yngre som kommer att bli drabbade!
  – min ålder kommer att rädda mig!

  Gilla

 • Töny

  Fullständigt hårresande, ja det tyckte jag även när jag såg Kristina Höj Larssons frisyr..

  Hon borde tänka Efter en smula att hon och hennes parti har trots att dom inte suttit i regeringen röstat fram alla dom stolligheter som gör Sverige betraktas med ett löjets skimmer. Bland annat Gratis Sjuk o tandvård för utlandsfödda, medan skattebetalande Svenskar får betala själva?
  Man kan ju undra ifall Världen blir en bättre plats att leva på när icke betalande får sina tänder lagade gratis medan fattiga Svenska pensionärer får gå med hål i tänderna därför att dom inte har råd??

  Gilla

 • Bajen666

  Sånt här gillar jag bra gjort SD och Åkesson, att extremvänstern kommer att gå i taket gör det ännu bättre och får mig att sova gott inatt.

  Gilla

 • Grune

  100% av flyktingarna i Sverige flyr från SÄKRA länder och har ingen FLYKTINGSTATUS.

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Just detta med den heliga rätten att söka asyl, förstår jag inte.

  Vi är för närvarande runt 10 miljoner i landet, säg att nu 100 miljoner kommer och vill söka asyl.

  Då måste vi absolut och tvingande att ta emot 100 miljoner människor, ge dom allt vad vi äger och har samt naturligtvis ta emot deras ansökningar om asyl.
  Om vi nu nekar dom asyl, har dom rätten att stanna kvar och överklaga hur många gånger som helst, samtidigt kräva att vi tar hand om dom under tiden dom överklagar.

  Så vad är detta för tokigheter, är det meningen att ordet ”asyl” skall betyda en nations undergång?

  Och vad händer om vi alla i Sverige söker asyl i Finland, måste då dom tvunget ta emot alla oss och försörja oss till dödagar?

  Eller så gör vi som det tydligen är modernt att göra, vi alla i Sverige söker asyl i Norge, Finland och Danmark – vi får då alla gratis bidrag från tre länder och kan leva livet i alla fall tills dom tröttnar på oss.

  Gilla

  • Clarence H.

   Vem som helst kan söka asyl i annat land men det krävs mer än starka bevis för att oviljas asyl.

   De dom flyr från ett krig kan och ska direkt vid ankomst till första land de kommer till lämna ID handlingar och begära asyl och ankomstlandet kan inte neka asylansökan som förs till asylcenter och om den godkänns ges tillfälligt uppehållstillstånd (tut) fram till det är säkert att återvända till hemlandet.

   Tillfälligt uppehållstillstånd ges till flyktingar men det finns inget lagstöd för att tut ska övergå till (put) Permanent uppehållstillstånd och det råder helt andra lagar avseende migranter.

   Enklast förklaring är att migranter från fattiga och rika stater ska söka uppehållstillstånd på plats i sitt land och de ska styrka att de i ansökningslandet har arbete, bostad – ska styrka att de kan försörja sig själva och om de har familj ska försörja dem också.

   Mänskliga rättigheter ska accepteras och det ska tillfällig hjälp till flyktingar helst på plats i deras länder eller vid dess gränsers flyktingläger, men ingen ska acceptera migranter från inte krigsländer som med stenkastning och andra våldsamheter försöker ta sig in i detta fall Grekland och i alla världens länder finns stiftad lag som säger att oavsett vem som olagligt tar sig in i ett land grips, åtalas och döms till fängelse, som idag utgör 56 fängslade dömda migranter i Grekland.
   Clarence.

   Gilla

 • gamgubben

  ”Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.” Det innebär att när de lämnar ett säkert land i Europa så inträffar detta: ”Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land.” Alltså ingen är flykting då de kommer till Sverige. Det är bara att välkomna de som har pass, visum och tillräckligt med pengar för att försörja sig, om inte ta nästa steg återvänd till varifrån du kom. End of story!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  All heder men tror tyvärr inte det hjälper att J.Å delar ut flygblad vid gränsen mot Turkiet med budskapet att Sverige är fullt !
  Med den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klöverns hjälp kommer många blivande nysvenskar att komma till Sverige även denna gång.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Snart är de här !!!!!!!
  Vad tycker Sveriges idag största parti SD ?

  Gilla

 • ossie

  Konvention från 1951 kanske borde revideras och moderniseras.

  Gilla

  • Tanten

   Absolut!
   Ett halvt sekel sedan!

   Gilla

  • Katten

   Behövs inte om man följer den. Turkiet räknas som ett säkert land.
   Ingen av de som försöker ta sig till EU via Grekland kan räknas som flyktingar i den bemärkelsen att de flyr från krig.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: