Stäng

Tidernas största skandal på IKEA

GOTT OCH BLANDAT. IKEA lanserar en vegansk version av sina berömda svenska köttbullar gjorda av ärtprotein, havre, äpplen och potatis, skriver den brittiska tidningen Daily Mail. De nya växtbaserade bullarna kommer att säljas i Storbritannien från augusti i år. Växtbullarna kommer att finnas i IKEAs alla 22 varuhus i Storbritannien för att ätas i restaurangen och de kommer att kunna köpas frysta för att ta hem.

Stekta köttbullar, ska enligt Pettersson vara gjorda på blandfärs (fläsk och nöt) och serveras med potatismos, gräddsås och lingonsylt.

-Pettersson säger att det är inte färsta gången IKEAs köttbullar är ute och seglar på farliga vatten, en gång innehöll de hästkött utan att det deklarerades, en annan gång såldes dessa som svenska köttbullar trots att de var gjorda på irländsk kött.

Nåväl, IKEA får gärna sälja ärt och havrebullar om de inte kallar dem köttbullar.

Annars behöver de inte krångla, gör arabiska falafel på kikärter och lite annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

14 reaktioner på “Tidernas största skandal på IKEA

 1. Handlar ni fortfarande på Ramadan-huset(IKEA)? Samt på ful-Rusta och på Klafs-Olson?
  Har jag slutat med. Landsförrädareföretag är nåt man inte göder. Aldrig någonsin!

 2. Någon gång på 70-talet, tror jag, kom det en ny produkt på marknaden. Den innehöll avsevärt mindre kött än normalt, så den fick inte kallas för köttbullar. Nödlösningen blev då att benämna den ”Stekbullar”. Det var lag på innehållet i förhållande till produktnamnet.
  Betr. IKEA´s bulle, så innehåller den ju inget kött alls, så det måste ju betraktas som ett rejält bedrägeri. Och regelverket kring innehållsdeklarationen är väl, om möjligt, än mer aktuellt numera.

 3. Bekymret med de svenska bullarna, laxbullar och vegetariska bullar är att de innehåller mycket socker. Helt onödigt.

 4. Så länge riktiga köttbullar finns att äta så får gärna de som vill ha detta kaninfödor äta skiten.

 5. De passar på nu när Kamprad är borta han skulle aldrig ha tillåtit detta utan namnbyte, en veganbulle är det rätt och slätt.

 6. Och istället för att använda vatten om man behöver mjuka upp Smeten så tar man en skvätt god öl i, men de ska inte vara någon jävla mes öl typ Alkoholfri.

 7. Vegetariska Köttbullar hur går det ihop.
  Det är en motsägelse som heter duga.
  Efter Ingvar Kamprads bortgång är tydligen förfallet på gång i IKEA med bönerum och andra stolligheter.

 8. Och precis som med att dom tog bort Julen och ersatte den med vinterfest så handlar det om att anpassa sig o fjäska för Muslimer, varför inte göra dom av kamel ?

 9. ÍKEA har helt ballat ur när det gäller den mat dom säljer. I princip samtliga varor förutom Kalles Kaviar är IKEAs egna varor. Vi bor utomlands och tänkte passa på att köpa lite svenska matvaror inför jul. Jag köpte vad jag trodde var stenbitsrom, samma utseende på förpackningen, samma färg på det so såg ut som fiskrom. Det visade sig att det bar gjort av alger som fiffigt fått samma utseende och färg som stenbitsrom. Det smakade för jävligt och gick inte att äta. Inte ens vår hund som är en Golden ville ha det, och då är det verkligen illa.
  Nej IKEA har börjat sin utförslöpa den saken är klar

 10. Mitt recept:

  Svenska KÖTTbullar.

  Mjölk en skvätt grädde.
  Skorpmjöl.
  Torkad lök.
  Blandfärs.
  Salt.
  Vitpeppar.

  Låt stå i kylen en timma eller två tills satsen satt sig…rulla och stek.

  Mvh.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: