Var är barnen?

IOM (FN:s internationella flyktingorganisation) säger att runt 13 000 “flyktingar” befinner sig utanför den grekiska gränsen för vidare färd norrut, bland dessa många barn.

“Tusentals migranter, inklusive familjer med små barn, genomlider en kall natt på gränsen mellan Turkiet och Grekland”.

Så säger IOM, men inte på några bilder eller filmer från området har jag sett barn, eller kvinnor förövrigt. Bara män. Fast lita på att SVT och andra medier tänker leta upp barn på vägen och om de inte hittar något beger de sig till något av flyktinglägren inne i Turkiet för att hitta några. Nu ska det trummas in i oss svenskar att små barn är på väg för att vi på så vis ska öppna våra armar…igen.

AFP

10 thoughts on “Var är barnen?

 1. Han säger i hemlandet bli det döden om man trakassera en tjej, varför få inte vi göra detta då kanske de känner sig som hemma.

 2. Jodå, ett barn visades både länge och väl i ett av SVT:s nyhetsprogram.

  Att ”syrierna” talar persiska lär vi inte informeras om.
  Det är bara att hoppas, att informationsskyltarna om Coronaviruset är skrivna på rätt språk, när horderna anländer hit. Jag är mycket intresserad av hur pk-lösningen på den utmaningen kommer att se ut.
  Men det blir väl, som vanligt, ett ”vi har varit naiva” eller ett ”vi såg det inte komma” i efterskott.

  I och för sig är jag mycket tveksam till att anslag och skyltar har någon större effekt. På analfabeter ingen alls, skulle jag vilja påstå.

 3. Hittas inga barn i leden så kan vi hoppa upp och sätta oss på att det kommer att skeppas in en hel skock.

  MSM kar ingen som helst skam.

 4. Tummar ner !
  Verkar som några tror att jag skrev i positiv anda angående öppna hjärtan och s.k ensamkommande och deras traumatiska upplevelser som genast av någon märklig anledning verkar försvinna vid positivt besked från Migrationsverket om permanent uppehållstillstånd.

 5. De kommer förmodligen lite senare som ensamkommande med traumatiska upplevelser som den svenska sjukvården med outömmliga resurser för nysvenskar tar hand om och botar med hjälp av Migrationsverket !
  Hallå svenska folket, nu öppnar vi Fredrik Reinfeldts kramgoa hjärtan igen.

 6. De kommer förmodligen lite senare som s.k stackars ensamkommande med traumatiska upplevelser som svenska sjukvården med sina outömmliga resurser för nysvenskar tar hand om och botar med hjälp av Migrationsverket !
  Hallå svenska folket, nu öppnar vi Fredriks Reinfeldts kramgoa hjärta igen.

 7. Jag tror det är baaarn. De har skägg och lite gråa stänk i skägget men visst är det baaarn även om dom är runt 40……
  Till växten är dom som tolvåringar…….

Kommentera