Billströms dåliga smak

Tobias Billström (M) är i blåsväder igen. Minns hur hans tidigare chef, Fredrik, hudflängde Billström offentligt efter hans hemska ord om “volymer”. Ingen, förutom centerpartister och de på den yttersta vänsterkanten, kan idag säga att han hade fel.

Nu går Billström ut och varnar för den nya flyktingvåg som rör sig mot norra Europa. ”Regeringen bör nu omedelbart aktivera gränskontrollmekanismer och kalla in extra personal”, skriver han på twitter. Vem, förutom centerpartister och de på den yttersta vänsterkanten, är av annan uppfattning?

Det finns runt 3 miljoner syrier i Turkiet och hur många från andra länder som tänker passa på att ta sig till Europa kan ingen med säkerhet veta. Hanif Bali med rötter i Iran, ställer frågan på twitter: “Varför pratar “syriska” flyktingar fläckfri persiska?”. De orden kan tyda på att bl.a. iranier finns bland de tusentals män vi sett på bilder med riktning Europa.

Även Ulf Kristersson (M) och Morgan Johansson (S) har sagt att vi inte under några omständigheter ska tillbaks till samma situation som 2015. Fast så var det detta med de på yttersta vänsterkanten. Annika Strandhäll (S) tycker att Billströms uttalande är osmakligt. Miljöpartisten Anders Schröder kritiserar Moderaternas solidaritet och vill att Sverige tar ansvar för de som nu rör sig mot vårt håll. Längst (hittills) går ändå Grön Ungdoms språkrör Aida Badeli som uttrycker en tydlig ilska.

”Herregud Moderaterna har verkligen tappat det. Sverige ska ta sitt medmänskliga ansvar och välkomna fler till Sverige”

Förutom att Sverige ännu inte är i närheten av att lösa alla problem som uppstod efter 2015 års kaos, så har vi detta med coronaviruset. Är det klokt att åter släppa in tiotusental individer, helt okontrollerat? Många kommer uppenbart från det virusdrabbade Iran. Inte ens en miljöpartist kan väl tycka det? Sedan har vi detta med män. Sverige har redan ett mansöverskott och allt fler inser problemet med det och eftersom bara män syns på bilderna från gränsen mellan Turkiet och Grekland, så är detta ytterligare en faktor att ta i beaktning. Även en miljöpartist borde väl se problemen i detta?

Expressen

En annan från vänsterkanten som ryter till är förstås Expressens Alex Schulman. Han raljerar över Billström och tycker att han är smaklös. Schulman väljer att inte gå på fakta, utan bygger hela sin krönika på gissningar och raljerande ord. Något som visar att dagens “journalister” inte behöver prestera för att tjäna mer än de flesta arbetare, sjuksköterskor, städerskor och andra hårt arbetande medborgare. Han avslutar med orden;

“Det är en sån galenskap…det säger väl nåt om självbild”

Om Schulman menar Billström eller sin egen prestation får han själv svara på.

Expressen

10 thoughts on “Billströms dåliga smak

 1. Herr Schulmans journalistiska bedrifter inskränker sig till att enbart håna och förlöjliga människor som har en annan uppfattning än honom.Detkallar inte jag för journalistik utan pubertal skolgårdsmobbning.Men,takterna går väl aldrig ur.

 2. Bara lugn, justieminster Molgan lovar att 2015 års kaos inte upprepas !!!!!!!!!
  Som sagt, Statsminister Per-Albin Hansson ljög svenska folket rakt i ansiktet 1939 när han sa att vår beredskap var mycket god.

 3. Hur dålig smak får man ha akriver Fulman. Snacka om att kasta sten i glashus. Den mannen har ju nästan rekord i dålig smak.Fast konkurrensen om att ha dålig smak är ju stentuff.

 4. Om inte det lilla skadepartiet M P sparkas ut från Riksdagen så kommer detta landet att gå i konkurs. För övrigt kan snorungen Aida Badeli resa ner och göra lite insatser i flyktinglägren, Sverige ska inte vara en avskälpningsplats för Mellanöstern figurer som söker ett bättre liv!
  Det syns att dom söker sig ett bättre liv, det är för fan bara unga grabbar som sticker iväg, som kunde vara med och bygga upp dom sargade länderna, men istället lägger dessa benen på ryggen och sticker ifrån
  sina anhöriga.

  Men sen är det inte förvånande, för ett land som som är så exstremt korkat att man annonserar om vilka fördelar som väntar om man tar sig hit
  får räkna med en rusning till smörgåsbordet.
  Och givetvis är detta inget folket här har blivit tillfrågade om.

 5. Volymer och antal är oerhört viktigt.

  När man ska få en human migrations politik att fungera. Det är det även i andra samhällsfrågor. Liksom inom företagsvärlden och alla ekonomiska kalkyler.

  Initialerna A.S. verkar inte räkna med sådant. De lägger “kraften” på andra sätt, i sin brödtext och uttalanden

  Annika Strandhäll, Anders Schröder eller Alex Schulman, är väl kanske inte den typ av person. Man vill se sköta det ekonomiska i ett företag eller en styrelse. Samt framförallt inte, det som styr våra kommuner och svenska staten.

 6. Knappast korrekt rubrik kan jag tycka. Förslag, uppfattning, åsikt vore bättre. Smak är något annat. Men sekundärt.

  Det Billström säger är det enda självklara. En förnuftig analys och åtgärd efter år av katastrofalt förödande beslut.

  De som i artikeln kommenterar hans uppfattning är däremot helt övertygade om att förödelsen av landet Sverige måste fortsätta. Enstaka “uttalande” skulle kunna indikera en förändring. Men de visar sig vara luftslott och ballongutsläpp utan minsta förankring i faktisk verklighet.

  I rask takt fortsätter rasering av vår ekonomi, trygghet, kultur etc. Ett populärt floskelord som “hållbarhet” ter sig tragikomiskt!

  Svårt att inte ge den danske politikern rätt: “Sverige måste vara det sjukaste landet i världshistorien!”

 7. Corona viruset är inget problem i jämförelse med flykting tsunamin.
  Det dör mer folk i Sverige pga invandring än av corona viruset.

 8. Vad många utlänningar det börjar bli, som tävlar om att ge bort mitt land!

Kommentera