Efter 45 år är det dags att slopa mångkulturen

INVANDRING. Sverige måste överge de identitetspolitiska idéerna om mångkulturalism, skriver den moderata EU-parlamentarikerna Tomas Tobé på Aftonbladet Debatt.

Tobé menar att integrationspolitiken ofta grundar sig på mångkulturalismen, som utgår från att personer tillhör en grupp och att gruppens rättigheter ska bejakas. I stället måste politiken fokusera på liberala grundprinciper för att skapa sammanhållning.

”Konkret bör en sådan politik exempelvis resultera i att regioner och kommuner stryper bidrag till föreningar som uppmuntrar till etnisk eller kulturell enklavisering i syfte att skapa parallella samhällsstrukturer”, skriver moderaten Tobias Tobé.

-Pettersson undrar varför inte Sverige följer FN:s flyktingkonvention och andra internationella överenskommelser. Där står att första säkra land ska gälla, flyktingar ska åka tillbaks när det lugnat ned sig hemma och de som blir kvar ska assimileras.

1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

HISTORIA. Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter med tanke på dagens opinionssiffror.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

***

– 1975 var Pettersson ung, och lyckligt ovetande om vad som pågick i riksdagshuset, det var vin, kvinnor och sång till låtar som…

John Denver – Thank God I’m A Country Boy

Neil Sedaka – Laughter In The Rain

John Fogerty – Rockin’ All Over The World

8 thoughts on “Efter 45 år är det dags att slopa mångkulturen

 1. Mångkultur är vad jag har sett hittills består av hedersförtryck, mord på unga kvinnor. Klan samhällen. Omskärelse av små flickor, unga flickebarn gifts bort med äldre män. Separation av kön i skolor, hijab och förbud för flickor göra det mesta som vi i västerlandet tycker är naturligt. Det är väl knappast nåt vi vill ha integrerat i vårt land. Jag måste säga att jag inte sett något av den s.k. mångkulturen som jag ser som positivt. Inget jag vill ha. Jag tycker heller inte om kebab. Samt inte heller förstås skjutningar, knivdödande, rån av barn och sprängningar. Nej det finns inte nåt.

 2. Vems talan är det Tobé för? Moderaternas eller sin egen? Med tanke på hur M fortfarande agerar är det nog mest sin egen. M låter honom hållas. I hopp om att få tillbaka moderater som gått till SD.

 3. Vad har mer hänt under dessa 45 år av vanstyre?! Med folk som inte passar i en demokrati.

  1. De liberala vapenlagarna för skötsamma SVENSKAR är borta! fram till slutet av 1980-talet var det ingen licens på ammunition., vem som helst kunde fritt inhandla sådan i vilken vapenaffär som helst, ja t o m dömda SVENSKA brottslingar!
  Hade man jaktmark kunde man inte nekas licens på 6 st jaktvapen om man inte var dömd för vissa allvarliga brott. Vidare kunde man inte nekas licens om man var med i en skytteförening. Vapnet förvarade man och transporterade i stort sett hur man ville efter eget huvud. Trots detta vet vi att i stort sett inget hände!

  2. Sjukvården är under kolapps!

  3. Äldrevården är vidrig!

  4. Trots vanvettiga vapenlagar för SKÖTSAMMA SVENSKAR, skjuts det varje vecka i kriminella utlänningars kretsar med ILLEGALA vapen. I många fall till döds.

  5. Familjepolitiken är fullständigt raserad och människor (vita SVENSKAR) uppmuntras genom propaganda att ej skaffa barn!

  6. Skolor och daghem har sakta men säkert omvandlats till rena INDOKTRINERINGSANSTALTER!

  7. Unga SVENSKA killar har under många år passiviserats och feminiserats genom indoktrinering och propaganda.

  8. Regering, Riksdag, Polis och myndigheter har nedmonterats och infiltrerats.

  9. SVENSKAR oftast äldre rånas, förnedras och misshandlas av utlänningar i sina hem!

  10. SVENSKA ungdomar förnedringsrånas och/ eller våldtas av utländargäng.

  11. SVENSKAR har tappat lusten att föröka sig medan utlänningarna massförökar sig nästan oberoende av yttre omständigheter.

  12. SVENSKAR som har fått nog och protesterar genom olika plattformar på internet censureras, grips, misshandlas, åtalas och döms i det totalt förstörda “rättsväsende” som nu råder!

  13. SVENSKA ungdomar har svårt att sätta bo pga att massinvandringen går före till bostäder!

  14. SVENSKAR får inte arbete för att subventionerade utlänningar går före!

  Ja, listan kan göras mycket längre på hur flera kriminella vanstyrande regimer under 4-5 decennier i det närmaste totalförstört ett av världens mest framstående, trygga och välmående länder.

 4. Jasså slopa mångkulturen?
  Så dags nu, det skulle M och övriga inom familjen 7 ha tänkt på innan man startade en totalt okontrollerad massinvandring för 45 år sedan.
  Sent ska syndaren vakna.

 5. 45 år av VANSINNE måste få ett slut nu.
  Vi måste få en ny regering nu om vi ska kunna rädda SVERIGE

Kommentera