Stäng

Bolunds tomma påse

INSÄNDARE. Bostadsminister Per Blund ser inte längre än näsan räcker. Han har bara påsar för ögonen. Han skulle behöva en ispåse för att kyla ner sin feberheta hysteri om en överhettad jord. Han kunde gärna dela med sig till Isabella – vars hetlevrade utbrott mot de ”klimatförnekare” som behåller vetenskaplig kyla. Hon behöver svalkas ner innan hon totalt kokar över och bubblar på med sina lögner och feber-hallucinationer. Som en tryckkokare som utan säkerhetsventil kan explodera, skålla och brännmärka alla dem i omgivningen som har en mer ljummen inställning i den överhettade klimatdebatten.

Per Bolund och Isbell Lövin, Miljöpartets språkrör. Licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Minister Blund ska nu fylla penningpåsen med extra skatt på plastpåsar. På det ska han kassa in 2 miljarder tror han. Pengar som han redan hällt i FN:s klimatpåse för att ge den ett handtag. Men han drar istället en plastpåse över huvudet på både konsumenter och handeln. Få lär betala 7 kronor varje gång de ska bära hem en matkasse. 150 kronor i månaden. 1,800 kr om året. Lika mycket som han gett i pensionshöjning. Man tar sig omaket att ta med en tygpåse istället. Som måste användas i 50 år för att ge lika lite utsläpp som en plastkasse! Eller en nätkasse som man hade förr och kunde ta med i fickan. Handlarn måste höja matpriserna för att kompensera för bortsopad vinst på bärkassar. Apropos det – gäller skatten också sopsäckar, bubbelplast, plastfolie, plastinslagna köttbitar, ärtsoppa, bruna bönor och allt annat som vi bär hem i plastomslag.

Minister Blund kan väl inte ha blundat för dessa presumtiva skattebaser? Men han har ju flera i sin påse. Köttskatt, sockerskatt, kilometerskatt och en bärkasse med andra fiskala moralskatter. Det går inte att andas ut – snart lägger han skatt på det. Det gäller att hålla andan – i Miljöpartiets Toksverige kan vad som helst hända och vi går på de mest galna blåsningar.

Pappskallarna i Klimatsekten tänker som en påse nötter. Pratar i vädret i storskaligt påserande med att de tror sig kunna knäcka naturlagarna och komma åt världsproblemens kärna. Stödda av en liten religiös skara valnötter som ger dem sin röst. Avskalade allt förnuft, som vid närmare påsseende är ett tomt, skramlande skal av hybris och bittermandel, sprider de fröet till intellektuell, kollektiv ofruktsamhet. Frukten av den rika jätten Glufsglufs oligarkpengar och fruktansvärda aptit på världsherravälde. Som gör Sverige till en bananrepublik och förhindrar odling av den egna kulturen. Den som gjorde folkhemmet till ett blomstrande föredöme. Det som nu fördöms som en vissnade öken av rotlöshet och korsbefruktning mellan kristna värderingar och muslimska. Som en fallfrukt från ett felympat livsträd. Avskalat all självrespekt och svårt angripet av rotröta. Invaderat av svärmande, parasitiska barkborrar som lägger sina larver, orsakar näringsbrist och snabbt tar död på det grönskande trädet.

Visst är det visset när visheten ovist bedras och vissheten ersätts av ovisshet – till viss del visste vi ju att visst falskt viskande i vissa fall visst kan visa sig spridas mot bättre vetande. Visserligen biter nu vetenskapens visdomsord allt bättre visavi klimatmupparnas ihåliga visdomtänder och de vise kan kanske visa vägen och återta rollen som vägvisare och förvisa klimat-charlatanernas besservissers och olyckskorpar till det snara helvete de med falsk visshet förutspår – som veterligen inte inträffat under miljoner år. Där kan de lära sig veta hut i eftertankens bleka krankhet.

Tack för visad uppmärksamhet.

Rolf Malm

16 reaktioner på “Bolunds tomma påse

 1. blir tygpåse för mig
  tänker inte bidra med en krona till Pelle Plastpåses valboskapsbidrag

 2. Importerad kolkraft kommer att ladda de subventionerade elbilarna. Jättebra tycker mupparna. I stället ger vi sken av handlingskraft genom att straffbeskatta plastpåsar. Det kommer att ge klirr i kassan och lyfta oss över 4 %-spöket. Gud, så smart…

 3. Miljömupparna och alla galna klimatalarmister (och alla vi andra) ska vara djävligt glada att vi idag den 29:e februari har fått en extra dag år 2020.

  Fanns inte den dagen adderad i våra almanackor vart fjärde år så skulle årstiderna succesivt förskjutas och vi skulle så småningom exempelvis få uppleva att midsommar- och semestermånaderna juni och juli infalla mitt under vintern.

  Vinter i juni och juli? Därför finns skottdagen 29/2 (Publicerad idag 2020-02-29)

  Läs mer och se kort video på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/vinter-i-juni-darfor-finns-skottdagen-29-2

  Det hade då blivit ytterligare en massa klagomål från miljö-, väder- och klimatalarmisterna Per Bolund, Isabella Lövin, Greta Thunberg och alla deras högljudda följare m fl. Det bästa med skottdagen är att den fortfarande är befriad från någon form av galen miljöpartistisk chockhöjd skottdags-skatt.

 4. Det har passerat en hel del idioter i Miljöpartiet, men
  det verkar som dom alltid har nya på gång som är steget
  värre än föregångaren, Isabella Lövin är ett tydligt bevis
  på att vägen till ren dårskap räcker med ett partiledarskifte,
  och med MP som dikterar villkoren för en svag statsminister
  som på sin höjd skulle va ledare för träningen av ett pojklag,
  så kan det inte gå annat åt h—te !

 5. Vi har många värdelösa politiker i detta land men dessa två är i särklass sämst både i popularitet och i sakfrågor.

  Att fyra procent av Svenska folket kan rösta på ett parti med dessa två stolpskott som företrädare är en svårlöst gåta.

 6. Om sossarna skall hålla sig kvar behövs att sänka gränsen för MP att komma in i riksdagen,
  Men då kommer AFS in, så det blir nya bekymmer.

 7. Miljöpartiet måste väck. De är ett gift i politiken med sina vansinniga ideer. Enklaste sättet att bli av med både dom och alla andra små skitpartier vore att höja spärren till 10 % nu.
  Vad är problemet ???

 8. Miljömupparna är svenska folkets plågoandar. Hur i helvete kan man ge så mycket makt åt detta 4 % skitparti, som förhoppningsvis försvinner från jordens yta nästa val….

 9. Rolfs penna är alltid välvässad och läsvärd.Journalistik och analysförmåga på ett satiriskt och tragikomiskt sätt.Man tackar och bockar och ser fram emot nästa krutrök och svavelosande artikel.

 10. I den plastpåse jag bär hem från affären är varenda vara i sig inpackad i plats. Brödpåsar. plast runt gurkan, plastinpackad köttfärs etc. Ibland är de inpackade flera ggr om. tex fler-pack av varor som är plats runt plastförpackningar.
  Att världen befolkning ökad flera ggr om de senaste 100 åren är tydligen inget problem. Det är det ett fåtal personer på gränsen till arktiskt klimat som är problemet. Inte de miljarder i asien och afrika som dumpar sina sopor rakt ut i närmaste vattendrag. Och som bara blir fler och fler för varje år.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: