ABF och värdegrunden

Socialdemokraterna närstående ABF (Arbetarnas Bildningsförbund) visar åter prov på sin värdegrund.

Ni har tidigare läst om ABF här på Petterssons och kanske funderat över deras syn på demokrati och hur det förhåller sig med värdegrunden. Nu är det debattörerna Aron Flam och Johan Westerholm som nekas tillträde till deras lokaler. Uppenbart är att Medborgerlig Samling står på samma svarta lista som Sverigedemokraterna och Alternativ För Sverige.

Ledarsidorna

5 thoughts on “ABF och värdegrunden

  1. Värdegrunden?? Är det den floskeln som får fattigpensionärer
    att flytta ut på gatan? Och en 92 årig att bo i bilen på grund att
    han inte är berättigad till kommunalt boende??
    Skulle någon floskelgubbe eller floskelkärring frän ABF vilja
    förklara ordet????

  2. ABFs värdegrunder bygger på löjliga floskler. Sosseriet blir mer och mer desperat ju mer opinionsiffrorna sjunker. Läste nu senast att SD är ett hot mot folkbildningen. Man kan bara skratta åt dessa pajasar.

  3. Jag var på jobbinterju i tisdags.Det var två kvinnor som tog emot mig .Den ena började prata om värdegrund ,allas lika värde osv.Jag blev så arg och jag sa vad jag tyckte om dessa flosker och lögner. Naturligtvis blev det inget jobb men jag var nöjd endå för att jag behöver inte vara en del av dessa lögner.

  4. När enfalden styr, före mångfalden i åsikter, i en organisation som ABF. Så kan det bara sluta så här. Det är ju helt uppenbart att demokratin inte har fullt spelutrymme i den organisationen.

    Att bilda eller utbilda någon inom ABF, verkar mer vara att styra människor till ett begränsat tänk. Där frihet och det självständigt fina i att uttrycka åsikter, som både är en grund och utveckling för en levande demokrati. Ska inskränkas med intolerans och som även då verkar väldigt motsägelsefullt mot ABF:s egna upprepade fraser. ” Allas lika värde” och ”värdegrund”.

    Partiet Medborgerlig Samling hade ju bokat lokalen för detta evenemang. För att Aron Flam och Johan Westerholm skulle kunna presentera och lansera sina nya böcker. Med tillhörande debatt i detta viktiga.

    Att MED faller in under Folkets Hus Göteborgs uthyrningspolicy från 2014. Är ju bara ett hyckleri av stora mått och ett bevis för att enfalden har för stort utrymme inom ABF. Inte ens Sverigedemokraterna ska begränsas inom en sådan uthyrningspolicy..

    Ett beslut som ABF bara har att förlora på. Vilket även den trend och kräftgång som synes fortgå, för ”moderpartiet” socialdemokraterna inom väljaropinion, bekräftar.

    Folkets Hus Göteborgs uthyrningspolicy från 2014 behöver uppdateras till demokratins verklighet. Deras styrelse behöver lära sig betydelsen och innebörden av värdighet för demokratin och människors rättigheter.

    Beslut om uthyrningspolicy:

    ”Folkets Hus Göteborg uppbär inga kommunala eller samhälleliga anslag. Det innebär att vi står helt fria att själva forma vår policy för uthyrning utifrån våra grundläggande värderingar.

    Styrelsen för Folkets Hus Göteborg har därför beslutat att inte hyra ut lokaler till främlingsfientliga och rasistiska organisationer. Det innebär att Folkets Hus Göteborg inte har för avsikt att hyra ut möteslokaler till Sverigedemokraterna eller andra organisationer med främlingsfientliga och rasistiska förtecken.”

    Beslutat av styrelsen den 23 april 2014

    https://www.folketshusgoteborg.se/nyheter/beslut-om-uthyrningspolicy/

  5. ABF och socialdemokraternas regler är mycket enkla, antingen är man med dem eller inte inte, ifrågasätter man något om deras sätt att styra eller leda så är man rasist. Ju flera som tycker som dom ju enklare får de igenom det de vill, kallas även för flockbeteende. En av deras paradgrenar i Sverige, tyvärr är svensken ett flockdjur, på gott och ont.

KommenteraAvbryt svar