Det blev några dagar vinter till slut och vad hände med elen…

VÄDER. Det har slutat blåst så vindkraften ger inte mycket, samtidigt har det blivit normalt vinterväder. Det innebär att Sverige får importera el motsvarande nyligen stängda kärnkraftsreaktor Ringhals 2 och elpriserna rusar.

Vad tror ni händer om det blir extremt kallt och vindstilla några veckor i rad?

Elstatistik.se

10 thoughts on “Det blev några dagar vinter till slut och vad hände med elen…

  1. Läste att det,på Antarktis för några dagar sedan rådde + 18 grader. Samma temperatur som i Los Angeles noterades stort !
    20% av snönederbörden hade smält bort. Ja,nu blir det till att skotta framöver,när 80 % blir liggande !
    Vad som i n t e nämnes är,att vid sydpolen råder just Sommarhalvåret,o. i USA vinterhalvåret. Men sådant kan man ju inte klandra skribenterna,för att vara för dem okänt.

      • Läser inte allt som du skriver Pettersson…
        I mitt exempel ovan,ville jag påvisa hur man på alla sätt,söker manipulera Gretas årgångar. Vi äldre skolade,nappar ju inte på sådant svammel.
        Forskningsöarna lär ligga långt från Sydpolen liksom Lofoten i norr,från Nordpolen.
        F.ö. är det vintersnuvan ”Coronaviruset”,som nu intresserar Press/TV,över hela Europa.Maken till hysteri,får vi söka efter !

  2. Insändarskribenten ”Stiganders” ifrågasätter i Arbetarbladet sanningshalten i de uppgifter om elöverskott, som energiminister Anders Ygeman (SAP – Sveriges socialdemokratiska arbetareparti) uttalat:

    Varför är det så svårt att säga sanningen om hur mycket el vi har i Sverige?

    Varför säger inte statsråden hela sanningen eller ljuger de rent av?

    När det var en debatt mellan en moderat och energiminister Anders Ygeman i slutet av 2019 så sa Ygeman flera gånger att Sverige har ett stort överskott av el och exporterar jättemycket.

    Detta var ju inte hela sanningen.

    Det överskott vi hade 2019 kommer från kärnkraft och vattenkraft. Vad som efter denna debatt är att en av Ringhals reaktorer stängts ner och ytterligare en stängs i slutet av 2020. Enligt Energiföretagens vd kommer det inte bli överskott efter detta och att vindkraften inte kommer att täcka upp det som Ringhals tidigare producerat.

    Varför ska det vara så svårt att säga sanningen?

    Min personliga bedömning är att S har lovat MP detta för att de skulle stötta en Löfvén-regering. (Publicerat 13 jan. 2020)

    Källa:

    https://www.arbetarbladet.se/artikel/insandare-varfor-ar-det-sa-svart-att-saga-sanningen-om-hur-mycket-el-vi-har-i-sverige

  3. Inom en snar framtid i Sverigeistan kommer vi att samlas hela släkten framför glödlampan på julafton för att tända denna och för några få dyra minuter låta oss fascineras av dess sken!

    Allt måste naturligtvis ske i största hemlighet, då ockupanterna har förbjudit julen och folksamlingar denna dag!

    Barnbarnen, dom få som inte har lyckats fly mångkulturens ”paradis” ber mig än en gång berätta om min barndom. Berätta igen om julgranen!

    -Hade ni verkligen tänt i flera timmar?

    -Hade ni verkligen flera stycken lampor?

KommenteraAvbryt svar