Givmilda Lena


INSÄNDARE. Det är antagligen bara en fråga om timmar innan fler fall med en coronavirussmittade personer dyker upp i Sverige och redan nu så är det höjd beredskap inför detta. I Sverige har en kvinnan, i 20-årsåldern, bekräftades vara smittad. Hon hade nyligen besökt staden Wuhan i Kina, och isolerade sig på eget initiativ efter hemkomsten och vårdas nu på sjukhus i Jönköping. 

Islamic Center i Malmö. Wikipedia

Vilka kostnader detta kommer att medföra för en redan ansträngd svensk sjukvård med överfyllda akutmottagningar och annat kan ju var och en förstå.

Ändock så går den givmilde socialministern Lena Hallengren (S) tillsammans med miljöpartiets minister Peter Eriksson ut och offentliggör att Sverige nu skänker 40 miljoner till WHO och dess krisfond för att hindra smittspridning i andra länder som har svårt att hantera en situation om en smitta uppstår.

Alltså återigen så används svenska skattemedel i andra länder till olika ändamål och detta är ju långt ifrån första gången som detta händer.

Detta är nu inte första gången givmilda Lena skänker bort miljoner av våra skattemedel för 2006 så skänkte hon 3 miljoner till Islamic Center i Malmö när hon som nu var minister i den dåvarande socialdemokratiska regeringen.

De var den dåvarande socialdemokratiske riksdagsmannen Luciano Astudillo som ordnade med denna utbetalning till Islamic Center efter att  moskén blivit utsatt för ett fruktansvärt ”terrordåd”.

Eftersom jag inte bor långt från Islamic Center så begav jag mig dit för att beskåda skadorna som uppstått av detta fruktansvärda dåd då någon tydligen kastat in något brinnande material.

Efter att ha tagit av mig skorna så begav jag mig in i moskén och där blev jag förvånad över omfattningen av attentatet. I princip så bestod skadorna av ett krossat fönster samt en sotig vägg under och vid sidorna av fönstret.

Eftersom jag varit husägare sedan början av 80 – talet så har jag en ganska klar bild av vad det kostar att byta fönster samt att måla några kvadratmeter vägg och jag bedömde att skadorna maximalt kunde uppgå till ca 30 000 kr att göra vid och då var min bedömning generös.

Man kan ju med fog fråga sig vad det överstigande beloppet användes till och av vem? Man kan vidare undra om givmilde Lena över huvud taget själv åkte ut och besiktigade skadorna eller hon utan vidare betalade ut dom tre miljonerna enbart baserade på uppgifter från Luciano Astudillo eller någon representant för moskén? En fråga som uppstod var ju också varför givmilde Lena kände sig förpliktad att betala ut de tre miljonerna?

Hur som helst så gjorde någon en mycket bra vinst på denna utbetalning av våra skattemedel.

Tilläggas bör att dåvarande ordföranden Bejzat Becirov efter utbetalningen uttalade att detta var en gåva från hela svenska folket. Det stämde naturligtvis inte eftersom jag i varje fall var emot denna gåva och inte heller blivit tillfrågad om jag var villig att skänka Islamic Center denna gåva. Förmodar att många andra med mig tyckte likadant.

Luciano Astudillo är numera s k stabschef hos kommunalrådet Katrin Stjernfeldt – Jammeh i Malmö stadshus och numera också mångmiljonär efter att ha sålt fastighetsaktier för ca 30 miljoner för något år sedan. Alltså en värdig socialdemokratisk  arbetarrepresentant med allt vad det innebär av solidaritet, jämlikhet, rättvisa och alla människors lika värde.

Hur är det Luciano, du känner dig inte manad att leva upp till dina ideal och värderingar och kanske i varje fall betala tillbaka dom 3 miljonerna till staten som du fixade till Islamic Center år 2006? För det är väl inte så att givmildheten både hos dig och givmilde Lena bara finns när det gäller att vara givmild med andras pengar?

Sandor Herold , Malmö


4 responses to “Givmilda Lena

 • Kenth Andersson

  Sverige står välrustad inför hotet från Coronavirus säger minister Lena !
  1939 sa landsfader Per-Albin Hansson att Sveriges beredskap var god, Per-Albin ljög för det svenska folket den gången.

  Gillad av 1 person

 • Mm

  Har hon gått från Kina? Isolerar sig när hon kommer hem till Sverige,Idiot. De som hon antagligen delade flyg med och intog mat vid flygplatserna, har hon egoistiskt utsatt för risker. Nästa idiot, riksepidemiologen som inte fattade att det fanns direktflyg mellan kina och Arlanda, men det var inte så noga för det smittar inte så lätt. Var kommer alla stollar ifrån och det heter att de har någon form av utbildning.

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Vad hade ni förväntat er, Lena Hallengren har en typisk s.k. Bommersviks-hjärna, dvs. totalt vakuum bakom pannbenet.

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: