Expressen kör stora korall-ljuget igen

Expressen  tar ett nytt Svenskt rekord i korall-ljug!  Man har skickat en yngre flicka, Lisa Mattisson, till stora Barriärrevet utanför Australien. Lisa som är frilansfotograf har också skrivit texten till “klimatkatastrofartikeln”!

Här dör världens största korallrev

Som “expert” i artikeln uppträder ännu en ung flicka Claire Galvin, som till för ett par veckor sedan hade flätor liknande dem som brukar pryda Greta!

Det vet väl alla, att unga flickor är experter på klimatförändringens alla aspekter!

Men Lisa glömmer att upplysa om att Australiens Environment Minister Sussan Ley, säger att det är ingen fara med revet. LÄNK

“I was expecting to see dead areas with a few patches of life,” Ms Ley said.

“I saw the exact ­opposite to that.”

Så Lisa fotograferar och skriver-skräms med “de mindre ytorna”!

 

Grafen nedan visar hur havsytan har stigit de senaste 20 tusen åren.

Då för 20 tusen år sedan fanns naturligtvis inte korallerna på stora Barriärrevet, de fanns i vattenytan på en 120 meter lägre nivå, men har följt med när vattennivån stigit. Under dessa 20 tusen år har det långa perioder vart varmare än vad vi har nu!

 

Tittar man på den vackra grafen nedan,så ser man att det under de senaste 11 tusen  åren   oftast varit  lika varmt  eller varmare än för närvarande.  LÄNK

Å de flitiga korallerna på stora Barriärrevet har under dessa  11 tusen år följt med den stigande havsnivån upp, ca 60 meter. Man får väl konstatera att korallerna kunnat anpassa sig till stigande vatten-nivåer och skiftande vatten temperaturer.

Eder FjärranÖsternRedaktör har aldrig varit å tittat på Stora Barriärrevet , men väl på andra korallrev, mest i Indonesien, vist har jag sett koraller som sett sina bästa dagar, Bali tex, släpper ut massor med orenat avloppsvatten o kopiösa mängder plastskräp, som inte alls är  bra för korallerna.  I hela Asien, med några få undantag är de kopiösa mängder skit som hamnar i havet.

Lisa, Greta och Clarie skulle göra betydligt bättre insats för mänskligheten, genom att kampanja mot ned -skitningen i havet, än att försöka att skrämmas med den för allt liv på jorden nödvändiga CO2 molekylen.

Förslagsvis:

Greta på nya äventyr

Segelbåt till Bali och plocka plastskräp på nån badstrand, naturligtvis bevakad av Expressens klimaterieredaktion, som flugits in för ändamålet.

 

 

 

 

6 thoughts on “Expressen kör stora korall-ljuget igen

 1. Nu skall vi lägga Greta och “klimatuppvärmningen” åt sidan..
  Dagens heta nyhet är den årliga influensan. I år benämnd “Coronavirus”. Stenbock som har ett antal år på nacken minns,att det i stort varje år förekommit sådan snuva.
  Minns ni vuxna när “Asiaten” grasserade för att något år senare avlösas med “Hongkong” ? Mitt minne börjar ebba ut. Kanske kan någon annan fylla i vidare namn på alla dessa vinterförkylningar,som funnits senaste 75 åren ?

 2. Greta är årets skämt bland karnevalisterna… Tyvärr får alla svenskar nu lida för hennes bravader. Figuren Greta visar på öppet sätt ,”die dumme Schweden”… Inte en sittning utan att hon förlöjligas på olika vis. ;(

 3. Jag måste fråga kloka personer i den stora familjen Bonniers som äger Expressen, DN, Sydsvenskan m.fl. osv. Har ni inga krav på allmänbildning och etik på era chefredaktörer? Skäms ni inte när de häver ur sig påståenden som en amatör begriper är överdrivna eller totalt felaktiga?

 4. det är något allvarligt fel här..första grafen påstår att vatten volymen Skule ökat motsvarade120 meter. och det skulle då sket på 20000 år. om man räknar denna vatten volym hur många kubik är det och var kommer dom i från..
  nästa fråga är ju då va tog månen och gravitationen vägen .här snurar det uppenbarligen i gretagrötskalle
  man vet att månen flyttar sig cirka 1 centimeter per år och det blir ju då 20000 centimeter det ger då månen flyttar sig cirka 20kilometer och det har påverkat gravitationen och ebb och flod och det stämmer inte alls får enligt diagrammet skulle gravitationen upp höra för 6 tusen år sen.
  det är inte rimligt kurvan borde dessutom vara inverterad då månens förflyttning är bort vilket ger minskad g kraft

 5. Nyheter från Häxpressen med häxperter, tur att dom inte levde för några århundraden sen. Då har dom fått det varmt om öronen, eller det var nog inte bara öronen som vart svedda. Eller dom har fått testa simkunnigheten när händerna har varit bakbundna med fötterna

Kommentera