Moment 22


INSÄNDARE. Jag måste ha mina glasögon för att hitta mina glasögon.  Moment 22 kan förklara Stefan Löfvens oförmåga att ”se det komma”. I Joseph Hellers berömda bok försöker amerikanska soldater bli frikallade. Enda möjligheten är att bli förklarad galen. Men staten utgick från att rädsla och feghet låg bakom. En verkligt galen människa upplever inte rädsla. Alltså blev de inte frikallade. På omvänt sätt avfärdar Löfven svenska folkets växande otrygghet och dagliga rapporter om våldsdåd. Han påstår att Sverige är tryggare än någonsin- och den som ändå påstår sig uppleva rädsla, måste ju vara galen.

Endast ca 20% av befolkningen anser att Public Service-media är opartiska. TV och radio skattefinansieras med 9 miljarder om året. Även om de styrande kallar det ”avgift” som tvångsmässigt tas ut via skattesedeln.  Ännu ett Moment 22. Nyhetsinformationen är alltså i princip ett statligt monopol. Även stora delar av Pressen är beroende av statligt tidningsstöd. Utan större protester finner sig svenska folket i detta diktatoriska Moment 22. Vi tvingas som dresserade möss springa runt i detta ekorrhjul tills vi döda faller ner av utmattning och i fåfäng jakt på den frihet som hägrar utanför pk-burens galler och åsiktskorridorens fängelsegrå, trånga väggar. En gång vart fjärde år får vi gå ut och andas frihetens friska luft. Även om den är förpestad av valfusk, politisk nepotism och förgiftad av pk-partiernas härskna valfläsk och fingerkryssade löften. Som omedelbart bryts när vi är tillbaka i vardagens ekorrhjul och åter betraktas som tämjd valboskap som gjort sin plikt för den här frigången.

När Sverigedemokraterna kräver att ansvariga för dessa monopol ska svara på frågor i Riksdagen eller KU beskylls de för att politiskt försöka styra programinnehållet. Ytterligare ett Moment 22.

PK-eliten hänvisar Sd till Granskningsnämnden för radio och TV. Dit de som alla andra kan anmäla enskilda program. Problemet är just att nämnden bara behandlar enskilda program. Om utbudet som helhet är opartiskt eller inte får de inte bedöma. Ytterligare ett Moment 22.

Vad är det för mening med att ha en Granskningsnämnd som nästan aldrig fäller något program. Av alla anmälningar frias 95%. De flesta tas inte ens upp för bedömning. Friande utslag motiveras inte och kan inte överklagas. Jurister som skrivit vad de ansett som juridiskt vattentäta anmälningar har inte fått ett enda fällande utslag. Av de 5% som fälls är de flesta för otillåtet reklamgynnande av varumärke och liknande ickepolitiska frågor. Ytterligare ett kvävande Moment 22 som man förstår att pk-eliten är måna om att bevara. Särskilt i tider när man desperat försöker censurera och förbjuda de växande alternativa medier som hotar att ta över publiken. Som är klokare och mindre lättlurad än vad självgoda, verklighetsfrämmande politikerbroilers inser.

Public Service kan alltså obehindrat och ostoppbart fungera som mäktig, politisk propagandaapparat. All politisk makt i Sverige ska utgå från folket. Men vi kan inte ens säga upp eller vägra att betala prenumerationen av statligt styrd, bedövande vänsterpropaganda. Styrd av politiskt tillsatta häroldrar för regeringspolitiken. Köpta med miljonlöner och fullständig ansvarsfrihet mot absolut lojalitet med makthavarna. Som i Tyskland en gång, där alla tvingades läsa Der Stürmer, Der Angriff, Völkischer Beobachter och Mein Kampf som enda rättesnören. Där endast s.k. journalister, godkända av nazistpartiet, fick medverka. Där nyhetsfilmerna i Deutsche Wochenschau var totalmanipulerade nyhetsinslag om Tysklands segerrika militära och sociala stordåd. Där personer bakom alternativa pamfletter och flygblad snabbt spårades av Gestapo och arkebuserades som statsfiender – andra kritiker till varnagel. Där motståndets radiotrafik spårades med signalspaningsbilar – precis som tidigare i Sverige. När de som inte betalat TV-licensen spårades på samma sätt. De blev ju alltfler, vilket var anledningen till att  TV-licensen gjordes om till en tvingande skatt som kallas ”avgift”. Ännu ett diktatoriskt Moment 22.

En enkel lösning för att bryta dessa Moment 22-förlamande pk-mediers totala makt är att göra Public Service-media till betalkanaler. Många skulle avstå och PK-medias enorma budget skulle dräneras. Men det faller ju på de många Moment 22 som dagens politik bygger på. Inte bara för mediapolitiken. Samma förlamande 22-spärrar mot folkviljan gäller för allt från invandringspolitik, klimathysteri, bostadspolitik, kriminalitetsbekämpning och det mesta annat i det röd-gröna/ ljusblå och naiva Sverige. Att skriva detta är ju också ett rop i Moment 22-öknen Sverige. Jag avfärdas ju enkelt som rasist och främlingsfientlig fascist. Trots att jag tvärtom varnar för en upprepning av nazitidens helvete – men nu med andra politiska förtecken. Men eftersom jag är så gammal att jag upplevt den nazistiska mardrömstiden kan jag rycka på axlarna åt detta slitna rasistkort. Den fysiska mörkläggningen av Sverige under min barndom var trots allt betydligt mindre skrämmande än dagens politiska mörkläggning av folkhemmet. Klimatsekten ska ju nu också med giftspridning i atmosfären mörklägga solen för att få stopp på jordens uppvärmning. Då blir man ju verkligt mörkrädd!

Den ljusnande framtid är vår! Vilkas framtid?

Rolf Malm

Variant på Moment 22


8 responses to “Moment 22

 • Tony

  Det är inte konstigt att 95% av anmälda program inte blir föremål för kritik, sätter man folk av samma sort att granska sina kolleger är det ju inte konstigt att allt släpps igenom. En granskningsnämnd ska givetvis bestå av helt neutrala bedömare som inte jobbar inom SVT.

  Men så är det på alla departement också, bara sossefierade figurer får jobb där vare sig dom är lämpade för jobbet eller ej, partibok räcker!

  Gilla

 • Grune

  S går omkring och tror att dom skall få över 10% av rösterna i nästa val, när dom i själva verket är värda 2%

  Gilla

 • Grovdoppa

  Rolf det du skriver är alltid läsvärt.
  Tack för att du finns som en friskluftventil.

  Gillad av 1 person

 • Sofia

  Fast ”nazitiden” var ju en reaktion på det judiskregisserade helvete som tyskarna upplevde efter 1:a världskriget. Inte alls så olikt det helvete som svenskarna upplever idag, vilket försöker mörkas. inte minst av att man överhuvudtaget nämner ”nazitiden” i negativa ordalag. För svenskar och vita europeer var det motkrafteb mot det helvete judar utsatte europeerna för med lögner, plundring och depraverat leverne då allt togs ifrån dem med t.o.m svält och sjukdomar som följd. Notera pensionsplundringen, den allmänna välfärds och vårdkollapsen och förnedringsrånen mm mm. Historien upprepar sig med samma herrar vid spakarna några generationer senare.

  Gilla

 • age

  Frågan blir ju då vem som är sinnessjuk när ett svenskt parti
  skriver kontrakt med en invasionsmakt?

  – när socialdemokraterna säljer Sverige till främmande makt,
  mot löftet om röster till partiet?

  – när vår ”s ä k e r h e t s p o l i s”, S Ä P O, väljer att inte
  agera när det största LANDSFÖRRÄDERIET i modern tid
  skrivs som ett kontrakt?

  – när SÄPO inte agerar på detta LANDSFÖRRÄDERI på
  21 år ? !!!

  Var står Sverige som egen nation?

  – med kontrakterat inflytande av en invasionsmakt?
  – med pågående invasion av mänga tusen unga män
  i ”krigsduglig ålder?
  – med byggandet av invasionsmaktens stridsledningscentraler
  i varje tätort i Sverige?
  – med att sända 1,5 miljard kronor till oidentifierade
  ”närstående” till dessa invasionssoldater?
  – med att inte ens tillåta våra skyddshjältar, poliserna att
  försvara sig med sina vapen mot invasionsmaktens
  angripare?

  Vart är Vårt Fosterland på väg?
  Vad är det som händer med Sverige?
  Varför är det så få svenskar som fattar vad som händer?
  När ska vi organisera oss till försvar?
  När bildar vi ”Grannsamverkan mor brott”?
  När börjar vi med ”källarmöten” ?
  Klubbar och föreningar är tillåtet!
  Medborgargarden är förbjudet!
  => Det är förbjudet att försvara sig och sitt!
  => Men självförsvar är tillåtet!

  Tänk efter!
  Se framåt!

  Gilla

 • putte

  Ja när socialminister Lena Hallengren står och säger att vår beredskap är god ska man dra öronen åt sig . Undrar vad den beredskapen består av , att dom kanske har hundra verkningslösa munskydd i något gammalt beredskapslager på Gotland . Den här regeringen ska ha klart för sig att när det gäller deras förtroende för att klara några kriser så är det så gott som obefintligt .

  Gilla

 • gamgubben

  Återigen har vi fått läsa, det vi redan vet alltså ca 25 % av väljarna och av resterande 15% men det förmår sig inte rösta annat än som förut. Tack ändå Rolf Malm, droppen urholkar till slut stenen. Har vi tur händer det innan vi alla(h) styrs av Sharia-lagarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: